Ana

Ana

Ana afis

Introducere Ana

Vazusem anul trecut un film despre mitul zburatorului. Atunci se spusese ca vor mai urma alte 2 filme, printre care unul despre Legenda Mesterului Manole. Chiar m-am gandit ca n-am vazut niciun film bazat pe asa ceva si asteptam sa vina unul. E drept, a venit, dar de la alti producatori, alta echipa si cu alti actori. Asteptam, deci, cu nerabdare filmul, fiind extrem de curios ce a iesit.

Rezumat Ana

Un barbat aflat in pragul batranetii, o tanara ajunsa prostituata in Italia si un adolescent interactioneaza intr-un mod special, uniti fiind de pasiunea pentru legenda Mesterului Manole. Batranul vrusese, candva, sa faca un film despre asta, insa filmul nu trecuse de barierele cenzurii comuniste.

Ana

Puncte de Interes Ana

  • Legenda Mesterului Manole este principalul punct de interes al filmului.
  • Distributia este si ea una atractiva: Razvan Vasilescu, Dorel Visan, Cristina Dragici, Mircea Albulescu, Dorina Lazar.
  • Filmul este produs de Media Pro Pictures. Desi trustul Pro s-a dezintegrat, Media Pro Pictures este inca un brand.
  • Este regizat de Alexa Visarion. Acesta are la activ mai multe filme (cel mai celebru si mai apreciat fiind Napasta), dar si mai multe piese de teatru.

Puncte tari Ana

  • O idee indrazneata, care ar trebui exploatata mai bine in viitor.
  • Ana este un film care pune extrem de multe intrebari existentiale.
  • Revederea unor mari actori, precum Mircea Albulescu, Dorel Visan si Razvan Vasilescu.
  • Are cateva scene bune, ca de altfel si cateva peisaje placute ochiului.

Puncte slabe Ana

Din pacate punctele slabe sunt mai evidente si mai numeroase decat cele tari. As enumera:

  • Desi distributia este foarte buna, acestia nu joaca la adevaratul potential. Razvan Vasilescu este singurul care joaca decent, desi comparativ cu alte roluri joaca extrem de slab. Dorel Visan si Mircea Albulescu dezamagesc crunt.
  • Scenariul este extrem de ambiguu, incoerent, replicile actorilor, desi s-au vrut a fi profunde, dezamagesc crunt, in unele cazuri ajungand chiar ridicole.
  • Modul cum e construit filmul este realmente ametitor, succesiunea temporala fiind realmente obositoare.
  • Desi titlul si tematica ar fi trebuit sa fie atractive pentru public, modul in care este construit filmul il face complet anticomercial.

Ana 3

Opinii Ana

Per total, Ana este printre cele mai slabe filme ale anului. Aerul elitist si filosofic il face chiar un film insuportabil. De altfel, multi au plecat in timpul proiectiei, nerezistand pana la final. Distributia ar trebui sa atraga spectatorii, ca de altfel si durata mica, insa filmul este vadit anti-comercial. Intentia initiala este una buna, dar realizarea lasa de dorit.

Cand am scris punctele tari ale filmului, m-am strofocat mult. Imediat dupa vizionare glumeam cu cativa amici bloggeri, spunand ca singura calitate a acestui film este ca va rula in putine cinematografe. Tot o gluma rautacioasa, spusa la final, a fost cea cu ZIDITUL acestui film. Da, un film care trebuie PUS LA ZID.

Iar daca aveti impresia ca am fost rau cu filmul, cititi, va rog, articolele scrise de Bogdan si Andreea.

Filmul Ana este deja in cinematografe (din 12 decembrie), fiind distribuit in Romania de Paradox Film. Salutari CINEMILE tuturor!

. Niciun comentariu la Ana. Categories: 2014, Filme noi, Filme romanesti. Tags: , , , , , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.