Dirty Grandpa – Bunicul Dezlantuit

 

Bunicul dezlantuit poster

Introducere Dirty Grandpa – Bunicul Dezlantuit

La vizionarea filmului m-am dus cu gandul ca voi vedea o comedie prostuta cu o distributie foarte buna. Nu cu mult timp in urma vazusem Internul, unde Robert de Niro joaca extrem de bine. Asteptarile mele erau impartite, insa mersesem cu gandul ca e un film care va reusi sa ma faca sa rada. Ma temeam, insa, de faptul ca majoritatea fazelor amuzante sunt deja in trailer (uneori sunt chiar toate). Ce am constatat va las pe voi sa descoperiti.

Cinemil Bunicul Dezlantuit

Rezumat Dirty Grandpa – Bunicul Dezlantuit

Din pacate multe rezumate de pe site-uri mai mult sau mai putin celebre contin spoilere. Jason, avocat in plina ascensiune, urmeaza sa se casatoreasca. Planurile sale sunt date peste cap de moartea bunicii sale si, mai ales, de dorinta bunicului proaspat vaduv de a face o calatorie neasteptata. Bunicul, Dick Kelly, nu doreste sa plece in calatorie cu nimeni altcineva decat cu nepotul sau, Jason. Ce se intampla in aceasta calatorie, prin ce trec cei doi si care este deznodamantul va las pe voi sa descoperiti.

Puncte de interes Dirty Grandpa – Bunicul Dezlantuit

 • Robert de Niro („Bunicul dezlantuit„) si Zac Efron (nepotul Jason) sunt principalele atractii de pe afis.
 • Regizor este Dan Mazer, aflat la al doilea film in calitate de regizor (primul fiind I give it a year).
 • Filmul nu a fost foarte bine primit de critici, avand 5.9 pe IMDB si un metascore de 18. Una dintre caracterizarile de pe Metascore suna cam asa: „If Dirty Grandpa isn’t the worst movie of 2016, I have some serious cinematic torture in my near future.”

Andrei Emil Bunicul Dezlantuit

Puncte tari Dirty Grandpa – Bunicul Dezlantuit

 • Este una dintre cele mai incarcate comedii pe care am vazut-o in ultimii ani, iar cuvantul incarcat se refera strict la cantitatea de scene comice din film. Imi explica mai demult un mare actor de teatru ca la teatru glumele trebuie date la un anumit interval, pentru ca spectatorul sa se poata bucura de ele, sa faca pauza intre momentele in care rade si sa le poata digera. In acest film glumele vin in rafala, de multe ori nu termini de ras pentru prima gluma ca urmeaza inca una. Si inca una. Si inca una.
 • Interpretari foarte bune ale celor 2 actori principali. Amandoi si-au luat rolurile in serios si au intrat foarte bine in pielea personajelor. Si, cumva, cei 2 chiar par nepot si bunic.
 • Glumele nu sunt deloc jignitoare pentru o anume categorie sociala. Sunt glume neutre, desi unele dintre ele sunt extrem de … porcoase (nu am gasit alt termen; trebuia sa folosesc englezescul DIRTY jokes?).
 • Un road movie extrem de alert, care sta bine si vizual, la capitolul peisaje. Nu mai este ger in Romania, dar oricum ne da o senzatie de bine un film unde vedem oameni la plaja.
 • O comedie de pe urma careia chiar ai ce invata, nefiind un film la care doar razi. Morala filmului o veti descoperi singuri.
 • Mi-a placut finalul. Nu vi-l zic, spun doar ca este unul fericit (ca la orice comedie).

Avanpremiera Bunicul Dezlantuit

Puncte slabe Dirty Grandpa – Bunicul Dezlantuit

 • Unele glume pot fi considerate exagerate de catre unii pudici. In Romania, de la CNC, filmul a primit N15, nerecomandat minorilor sub 15. Nu comentez decizia lor, desi daca ar fi sa ma intrebati pe mine as fi dat un rating inferior. Nu stiu criteriile exacte, dar cumva nu consider acest film a fi deloc periculos pentru minori.
 • Cateva fracturi logice ori chestiuni lasate ne-explicate scad din realismul povestii. De la comedii, pe de-o parte, nu ar trebui sa avem pretentii exagerate din acest punct de vedere, insa asteptarile se schimba atunci cand avem si o morala in spate. Cumva, trebuia un pic mai multa atentie la cateva detalii.
 • Desi finalul mi-a placut, el este destul de previzibil.

Emil Calinescu Adriana Dobre Bunicul Dezlantuit

Opinii Dirty Grandpa – Bunicul Dezlantuit

Desi nu este deloc un film genial, Bunicul Dezlantuit se dovedeste a fi printre cele mai bune comedii din ultima vreme. Glumele fresh, venite in cascada, bine tintite, fac spectatorul sa rada in hohote de la un capat la altul al filmului. Unii stramba din nas, e prea porcos, e prea previzibil, fiind tipul de film cu lipici la public, dar desfiintat de critici. Se intampla precum in cazul majoritatii comediilor, as zice eu.

Bunicul Dezlantuit Emil Daniela

Despre Bunicul Dezlantuit au mai scris Andreea Giuroiu si Marius Calin. Bunicul Dezlantuit intra cu viteza in cinematografe din 5 februarie, fiind adus in Romania de Freeman Entertainment (distribuitor aflat la primul film din 2016). Salutari DEZLANTUITE tuturor!

Etichete: , , ,