Hitman: Agent 47

Hitman: Agent 47

Hitman Agent 47 POSTER

Introducere Hitman: Agent 47

Scriam nu demult despre asa numitele Movie Games, filme care s-au nascut in urma unor jocuri video.  Jocul Hitman isi face debutul in anul 2000 (acum aproape 15 ani) prin jocul Hitman: Codename 47. A fost urmat de alte 5 titluri, anul acesta urmand a aparea Hitman 6 (Hitman: Absolution), joc prin intermediul caruia seria isi va face debutul pe noua generatie de platforme. Despre povestea jocurilor Hitman puteti citi pe Wikipedia.

Cinematografic, jocul a avut o singura aparitie pe marile ecrane, in anul 2007, filmul neavand, insa, succesul de care s-au bucurat jocurile. Criticii nu au fost nici ei extrem de incantati, multi pronosticau, la acea vreme, ca Hitman-ului ii sta bine doar pe console si calculatoare.

Personal, mie mi-a placut primul Hitman, iar vestea intrarii in cinematografe a unui nou Hitman m-a bucurat. Aveam asteptari mari de la el, desi primele reactii venite de peste Ocean ma descurajasera un pic. Sa fie noul Hitman un dezastru, asa cum spuneau criticii?

Hitman game

Rezumat Hitman: Agent 47

Din start precizez: nu va asteptati ca povestea sa corespunda cu cea din jocuri. Este, cumva, o poveste paralela, filmul preluand doar personajele si ideea jocului. Tot ca o precizare din start, actiunea filmului este foarte complexa, orice rezumat un pic mai amplu al ei se transforma in spoiler.

Asadar, pe scurt de tot, o avem drept personaj principal pe Katia, fiica doctorului genetician care a creat acei super-agenti, precum Agent 47. Aceasta devine tinta pentru ca prin intermediul ei se poate ajunge la celebrul sau tata. Este vanata atat de cei care doresc continuarea proiectului, cat si de Agent 47, al carui scop este doar de a o proteja. Cum se va termina totul si cu cine are ea, de fapt, de-a face, veti descoperi singuri 🙂

Hitman Movie 2015

Puncte de interes Hitman: Agent 47

  • In multe momente te simti ca intr-un joc video: inceputul este fix ca un intro de joc, iar unele scene de lupta par desprinse de acolo. Apropo, la un moment dat se face stop-cadru pe posterul jocului. Gamerii se vor regasi, in multe momente, in joc.
  • Regizor este debutantul Aleksander Bach.
  • Distributie: Rubert Friend (Milionarul Vagabond), Hannah Ware (Oldboy, varianta americana), Zachary Quinto (celebrul Spock din Star Trek), Ciaran Hinds (Dumbledore din ultimele 2 parti din Harry Potter).
  • Pentru cine nu stie, scopul jocurilor Hitman era sa rezolvi misiunea/misiunile intr-un mod cat mai silentios. Exista, insa, si posibilitatea de a rezolva misiunea cu maximum de victime. Nu mai erai silent asasin, erai macelar. Era, intr-un fel, destul de frustrant: unii voiau sa omoare-n voie p-acolo si pareau ca nu-s lasati. Probabil in aceasta categorie intra si scenaristul, care si-a imaginat filmul ca Un Hitman-Macelar. Cine a jucat jocul stie la ce ma refer.

Hitman Agent 47

Puncte tari Hitman: Agent 47

  • Pastreaza, pana la un punct, atmosfera din joc. Te simti, in multe momente, parte din actiune.
  • Povestea se leaga, filmul este plin de suspans, iar scenele de lupta sunt foarte bine realizate. Peste toate acestea se presara si putin umor. Nu foarte mult, filmul trebuie sa ramana serios.
  • Hannah Ware interpreteaza FOARTE BINE personajul principal. Este surpriza placuta a acestui film (daca nu stiati, este sora cantaretei Jessie Ware).

Hannah Ware Hitman Agent 47

Puncte slabe Hitman: Agent 47

  • Actorii masculini mi se par usor din alt film. Agent 47 este interpretat foarte slab, desi rolul este extrem de ofertant. In general se simte faptul ca rolurile nu au fost atribuite unor actori de prima mana. Poate am eu o parere prea buna despre joc, insa tind sa cred ca seria Hitman merita niste actori mai importanti.
  • Absenta efectelor 3D este iarasi un minus. Un astfel de film putea da pe spate spectatorii prin efectele sale. In fond vorbim de ecranizarea unui joc video. Poate urmatoarea parte ne va oferi asa ceva.
  • Este neclar care este relatia acestui film cu filmul Hitman din 2007. Pare a fi un reboot, insa de ce ai face un reboot pentru un film de acum 8 ani? In plus, povestea filmului, total diferita de cea a jocului, poate bulversa fanii jocului.

Agent 47

Opinii Hitman: Agent 47

Per total, Hitman: Agent 47 este un film bun. Merita actori mai buni, un regizor mai experimentat si, poate, niste efecte 3D. Fanii jocurilor Hitman vor regasi atmosfera jocului, insa nu in totalitate. Util, oricum, pentru a reintra in atmosfera Hitman, joc care urmeaza sa cucereasca si noua generatie de console. Merita sa mergeti sa vedeti filmul SI pentru Hannah Ware, o surpriza extrem de placuta pentru mine.

Desi in alte parti a fost criticat, colegilor mei bloggeri le-a placut Hitman: Agent 47. Articole gasiti la Andreea, la Angela, pe EdgeAndBack.ro si la Diana Duca.

Hitman: Agent 47 intra de vineri, 28 august, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Odeon. Salutari CINEMILE tuturor!

5 thoughts on “Hitman: Agent 47”

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.