Horrible Bosses 2 – Sefi de Cosmar 2

Horrible Bosses 2 – Sefi de Cosmar 2

Poster Sefi de Cosmar 2

Introducere Horrible Bosses 2 – Sefi de Cosmar 2

Prima parte imi placuse mult. Era tipul de comedie usoara, relaxanta, dar in care urmeaza sa recunosti foarte multe personaje reale. Intamplarile erau exagerate, dar erau posibile. Nimic fantastic, nimic imposibil. Asteptam, deci, cu nerabdare partea a II-a. Ceva din mine imi zicea ca sunt sanse sa fie mai slaba decat prima, dar tot speram sa nu fie asa.

Horrible Bosses 2

Rezumat  Horrible Bosses 2 – Sefi de Cosmar 2

Cei 3 protagonisti din prima parte, Kurt, Dale si Nick, decid sa renunte la slujbele lor de cosmar si sa inceapa o aventura pe cont propriu. Au o inventie, un dus revolutionar, cu care vor sa rupa in doua piata. Un investitor da o comanda uriasa, de 100 de bucati, numai buna de imbold pentru ei. Se imprumuta la banca, fac imprumuturi, insa comanda este anulata in ultimul moment, investitorul serios dovedindu-se un tepar. Drept razbunare, dar si pentru a-s recupera banii, cei 3 decid sa-i rapeasca acestuia fiul. Cum se termina aceasta intreaga aventura, in care intra in rol si politia, ramane sa descoperiti singuri.

HORRIBLE BOSSES 2

Puncte de interes Horrible Bosses 2 – Sefi de Cosmar 2

 1. Fanii primei parti vor fi extrem de interesati de continuare. Daca te-ai simtit atras de vreunul dintre personaje, este clar ca doresti sa le vezi in continuare aventurile.
 2. S-a schimbat regizorul: Seth Gordon i-a lasat locul lui Sean Anders.
 3. O durata de 108 minute, aproape 2 ore, cu 10 minute mai mult decat prima parte, este una total nespecifica filmelor de gen.

Horrible Bosses 2

Puncte tari Horrible Bosses 2 – Sefi de Cosmar 2

 1. Scenele extrem de amuzante sunt la tot pasul. Filmul isi propune un singur lucru: sa faca spectatorii sa rada. Sa rada, sa rada si sa rada.
 2. Tipul de film pe care l-ai revedea pentru a tine minte replici, glume si pentru a rade iar si iar la aceleasi scene.
 3. Making-off-urile, inserate la final, sunt extrem de reusite si un motiv foarte bun pentru a nu pleca din sala de cinema exact la finalul filmului.

Horrible Bosses 2

Puncte slabe Horrible Bosses 2 – Sefi de Cosmar 2

 1. Lipsa de logica a actiunii. In multe momente imi pare ca cineva a creat niste glume, niste scene funny, pe care i le-a dat unui scenarist sa le uneasca si sa faca un film cu ele, exact cum primeam noi pe vremuri tema sa facem o compunere cu niste cuvinte ori cu niste fraze. Scenele, in sine, sunt bune, insa actiunea, per total, nu se leaga.
 2. Schimbarea regizorului se simte: desi personajele sunt aceleasi si urmeaza firul povestii, ne simtim, parca, in alt film. Personajele sunt schimbate radical, iar senzatia mea este ca schimbarea s-a facut in rau.
 3. Glumele, desi multe din ele reusite, sunt mai slabe decat cele din prima parte. Sunt diferite, drept dovada ca n-au vrut sa se repete.
 4. Utilitatea acestei continuari este pusa la indoiala. In afara de aspectul comercial, nimic nu indreptateste existenta acestei comedii. Puteau fi inventate alte personaje, puteau fi create situatii complet noi.
 5. Durata de 108 minute este total nejustificabila, senzatia generala fiind de film tras de par, lungit inutil. Comediile trebuie sa fie scurte si bine tintite, publicul lor fiind diferit de cel al filmelor de arta. Filmul de comedie, mai ales ASTFEL de comedii, trebuie sa se termine in acelasi timp ori nu mult dupa punga de popcorn. Cu cat vezi mai mult din astfel de filme fara popcorn in brate, cu atat iti dai seama de gaurile evidente ale acestuia.
 6. Regizorul Sean Anders pare a fi veriga slaba. Este al IV-lea film pe care-l regizeaza, niciunul nefiind un adevarat hit, nici comercial, dar nici din punctul de vedere al criticilor. Alegerea sa pare a fi una extrem de inspirata.
 7. Singurele lucruri pe care le ai de invatat din acest film sunt unele negative. Nu le zic pentru ca fac spoiler. Cert este, insa, ca nici macar la capitolul morala filmul nu sta deloc bine.
 8. Filmul este extrem de previzibil, inclusiv la capitolul glume. E drept, eu sunt tipul de persoana care rade cu gura pana la urechi chiar si la glume pe care le stiam deja. Sunt previzibile, insa macar sunt bine spuse.

Horrible Bosses 2

Opinii Horrible Bosses 2 – Sefi de Cosmar 2

Am ras mult, m-am simtit bine, desi la multe glume ma asteptam. Este, per total, un film prea lungit, tras de par, ilogic, cu un scenariu extrem de slab si lipsit de o morala in spate. L-as revedea, poate, cu prietenii dupa o betie, daca mi-as dori un film la care sa nu gandesc deloc. Fanii primei parti vor fi dezamagiti de cat de mult au involuat personajele de care, poate, se atasasera. E drept, lui Bogdan i-a placut filmul. Lucian, insa, este mai dur chiar si decat mine.

Recomand filmul pentru umorul sau, insa nu mergeti cu prea mari pretentii la el. Este, cu siguranta, mai slab decat primul. Sunt curios, totusi, daca va exista si o a treia parte: aceasta fie va ingropa definitiv franciza, fie o va relansa spectaculos.

Horrible Bosses 2 – Sefi de Cosmar 2 a intrat de ieri in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Freeman Entertainment. Salutari CINEMILE tuturor!

One thought on “Horrible Bosses 2 – Sefi de Cosmar 2”

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.