Man from UNCLE – Agentul de la UNCLE

Man from Uncle Poster

Introducere Man from UNCLE – Agentul de la UNCLE

Despre filmul asta nu stiam mare lucru inainte: stiam ca joaca in el SuperMan (aka Henry Cavill), stiam ca e bazat pe un serial din anii 60 si stiam ca e regizat de Guy Ritchie. Subiectul nu parea a fi ceva extraordinar, asa ca aveam asteptari impartite vizavi de acest film.

Man from Uncle avanpremiera

Rezumat Man from UNCLE – Agentul de la UNCLE

In plin razboi rece, KGB si CIA sunt nevoite sa colaboreze pentru a anihila o organizatie criminala cu simpatii naziste. Singura legatura cu acea organizatie este fiica unui om de stiinta german disparut, prin intermediul careia se poate ajunge la temuta organizatie. Napoleon Solo (Henry Cavill), agent CIA, este nevoit sa colaboreze cu rivalul sau, Illya Kuryakin (Armie Hammer). Uneori, interesele celor 2 mari puteri coincid.

Man from Uncle Vizionare

Puncte de interes Man from UNCLE – Agentul de la UNCLE

 • Guy Ritchie revine dupa o pauza de 4 ani.
 • Un britanic regizeaza un film bazat pe un serial american din anii 60.
 • Henry Cavill isi face incalzirea, la primavara il vom vedea in cel mai asteptat film din 2015: Batman vs Superman: Zorii dreptatii.
 • Din distributie face parte si fostul fotbalist David Beckham, stabilit de mai mult timp peste ocean.
 • Pe IMDB are 7.6, in timp ce pe Metascore are 55 din 100.
Regizorul Guy Ritchie
Regizorul Guy Ritchie

Puncte tari Man from UNCLE – Agentul de la UNCLE

 • Umorul este la el acasa in acest film, cateva scene fiind cu adevarat memorabile.
 • Regia este, iarasi, printre punctele forte, in multe momente vazandu-se minutiozitatea cu care s-a lucrat la acest film.
 • In mod paradoxal, este un film cu spioni deloc previzibil. Nu este acel tip de film al carui final il stii dupa primele 15 minute.
 • Decorurile si costumele sunt de senzatie, atmosfera anilor 60 fiind redata extrem de fidel.
 • Cele 2 personaje principale masculine, Henry Cavill si Armie Hammer, au interpretari extrem de bune. Au si avantajul unor personaje extrem de bine construite.
 • Muzica este la inaltime, unele scene fiind completate superb de muzica. Va las in compania unui colaj de 9 scene din film:

Puncte slabe Man from UNCLE – Agentul de la UNCLE

 • Filmul este mult prea neserios pentru un film cu spioni. Este mai mult o parodie la adresa filmelor cu spioni, dar si o parodie la adresa serialului. Un lungmetraj care poarta numele unui serial pe care-l ironizeaza. Hmm, unii ar aprecia, altii ar stramba din nas.
 • Cateva personaje insuficient conturate, in frunte cu Gaby, omul de legatura cu organizatia terorista. Actrita Alicia Vickander o interpreteaza bine pe Gaby, din pacate ne-am dori un rol mai bine conturat.
 • O durata un pic cam mare, momentele moarte fiind excesiv de multe.
 • Scena de tortura mi s-a parut absurda. Intr-o comedie nu-si avea locul, fiind absurda, oricum, si pentru un film serios cu spioni. Inteleg ideea de umor negru, dar pana la un punct.

Opinii Man from UNCLE – Agentul de la UNCLE

Dupa acest Man from UNCLE – Agentul de la UNCLE am senzatia ca, uneori, sunt mai catolic decat Papa. Tuturor amicilor mei bloggeri le-a placut filmul, unii au fost de-a dreptul incantati de el, eu am strambat din nas. Man from UNCLE – Agentul de la UNCLE, desi exceleaza in multe privinte, imi pare, per total, un film care da senzatia ca nu si-a atins potentialul. Umorul britanic presarat peste un serial american poate avea rezultate nu tocmai placute. Nu pot spune ca nu mi-a placut, mi-a placut, insa nu sunt incantat. Partea buna este ca filmul va avea sequel-uri, asa ca producatorii mai au sansa sa ma dea pe spate.

Despre Man from UNCLE – Agentul de la UNCLE au mai scris Diana Duca, Cristina Zaharia,  Razvan Nistor, Angela Alexandru, Malaezu si Ioana Raluca Popescu.

Man from UNCLE – Agentul de la UNCLE intra de azi in cinematografe, fiind adus in Romania de Freeman Entertainment. Salutari CINEMILE tuturor!

Etichete: , ,