PAN

Emil Calinescu

Introducere PAN

Sunt oarecum impartit in privinta filmelor pentru copii: unele imi plac enorm (gen seria Harry Potter), altele imi displac profund (gen seria Ted ori, ca un ultim exemplu, Paddington). Si pentru ca tot am ajuns la Harry Potter, faptul ca producatorii Harry Potter au produs un nou film de genul m-a bucurat. Stiam povestea Pan, nu era ceva nou, insa aveam asteptari mari. Nu doar povestea in sine conteaza, ci si modul in care este ea spusa.

Emil Calinescu Andreea Mihaila

O chestie interesanta, pe care trebuie musai s-o mentionez: am mers la vizionarea Pan dupa o saptamana in care am vazut doar filme bune. Incepusem cu Martianul, film care-mi placuse enorm, continuasem Black Mass, unde Johnny Depp este magistral, a urmat The Walk, un film a carui poveste pare banala, dar care este atat de bine ecranizata incat n-are cum sa nu-ti placa. Cand vezi atatea filme bune intr-o saptamana nu poti decat sa te bucuri. Pe de alta parte, tinzi sa judeci un film din perspectiva celorlalte, iar pentru Pan acest lucru nu era deloc in favoarea lui.

Saptamana cinematografica

Rezumat PAN

Pan este un copil abandonat intr-un orfelinat unde hrana este din ce in ce mai putina. Razboiul este in toi, insa in acel orfelinat hrana nu era singura problema. Pan observa ca noapte de noapte dispar copii. Hotarat sa descopere de ce, ramane treaz peste noapte. Pana sa se dezmeticeasca, ajunge si el sa fie rapit si este dus in Neverland. Acolo este intampinat de celebrul Blackbeard. Va las pe voi sa descoperiti intreaga aventura 🙂

Diana Duca Emil Calinescu

Puncte de interes PAN

  • Hugh Jackman il interpreteaza pe celebrul Barba Neagra. Personal, mi l-as fi dorit pe Johnny Depp, celebrul Pirat din Caraibe 🙂
  • Alaturi de Hugh Jackamn joaca si Amanda Seyfried, fiind al doilea film in care cei doi joaca impreuna (dupa Mizerabilii).
  • Rolul lui Pan este dat unui debutant, Levi Miller. Un risc asumat de catre regizor. Pentru acest rol cica au fost chemati la casting mii de pusti din Marea Britanie, SUA, Canada si Australia.
  • Regizor este Joe Wright (Anna Karenina din 2012, Mandrie si Prejudecata si Hanna, la ultimul dintre ele fiind si scenarist).
  • Este primul Pan in format 3D.

Emil Calinescu Iulia Boiu

Puncte tari PAN

  • Desi de obicei incep cu actorii, aici trebuie sa incep cu elementul vizual, punctul forte al filmului. De fapt, acesta a fost motivul acestui film. Altfel, de ce ar fi vrut cineva sa reinvie povestea Pan daca nu pentru a ne putea bucura de ea in toata splendoarea ei? Efecte 3D fabuloase, peisaje magnifice, culori, voie buna. Tot ce ti-ai putea dori de la un film de genul si parca un pic mai mult. Efectele te introduc perfect in atmosfera, te simti ca si cum ai fi in mirificul Neverland.
  • Interpretarile actorilor sunt la inaltime. La Hugh Jackman ne asteptam, este un actor de top, insa pustiul Levi Miller este cu adevarat o surpriza placuta. Sa speram ca va ajunge actor mare si nu se va autodistruge precum o face celebrul interpret din Home Alone, Macaulay Culkin.
  • Muzica este si ea la inaltime, completand perfect peisajul.

Raluca Uluiteanu Emil Calinescu Andreea Mihaila

Puncte slabe PAN

Un singur punct slab evident si anume inceputul. Trebuie sa treci cu bine primele 20-25 de minute pentru a putea savura filmul. Nu as zice ca ar trebui taiate, au rolul lor, dar imi par facute la repezeala, fiind puse acolo doar pentru ca trebuiau puse. Daca ar fi sa dau un sfat celor care vor urmari filmul pe DVD, acesta ar fi sa deruleze un pic filmul pana in momentul rapirii lui Pan. In Neverland incepe, la propriu si la figurat, un alt film.

Emil Calinescu Diana Duca

Opinii PAN

Per total, am fost placut impresionat de Pan. Vizual m-a dat pe spate, iar pustiul, Levi Miller, este absolut genial. Nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult, initial imi paruse inutil si copilaros, insa intr-un final m-a cucerit.

Iulia Boiu Emil Calinescu

Si nu-s singurul, el placand tuturor colegilor mei bloggeri. Cititi cateva recenzii in acest sens: Andreea Giuroiu, Angela, Andreea Mihaila, Andreea Mihai, Diana Duca si Razvan Nistor.

Raluca Uluiteanu Emil Calinescu

Un singur lucru mai am de adaugat: cu toate ca mi-a placut mult si-l recomand, Pan a fost cel mai … putin bun film al saptamanii. Celelalte au fost un pic peste ele 🙂 Nu-i o critica, e o satisfactie ca am vazut 4 filme bune in aceeasi saptamana.

Pan intra in cinematografe din 9 octombrie, fiind adus in Romania de Freeman Entertainment. Salutari CINEMILE tuturor!

Etichete: , , ,