Pasagerii

Pasagerii

 

Cum v-ati imagina relatia perfecta de cuplu? Din punctul LUI de vedere, sa nu existe soacra prin preajma, adica atunci cand ea se cearta cu tine, sa nu aiba unde sa plece. Din punctul EI de vedere, sa nu existe tentatii. Adica sa nu existe prin preajma alte femeie cu care el s-ar putea culca.

Din punctul de vedere al generatiei bunicilor, casa perfecta (nu in intelesul fizic) este aceea unde ai tot confortul din lume, unde ai tot timpul mancare buna, avand toate acestea, bineinteles, nu ai motive de cearta in cuplu.

Teoretic.

Practic, fericirea si perfectiunea cuplului poate fi stricata de orice sau oricine. In cazul in care nu-s oameni prin preajam, nu-i bai, o strica unica fiind vorbitoare din zona: un robot. Era sa zic un Android, ceea ce ar fi mai aproape de adevar, oricine foloseste androidul stie cate probleme face.

Si inca ceva: daca sunteti singuri intr-un loc, pe o insula, pe o nava, intr-un buncar, si singura sansa pentru a nu mai fi singuri este sa CONDAMNATI la moarte o persoana de sex opus, ati face-o? E drept, condamnarea la moarte este relativa, dar oricum nu stiti asta in primul moment. Iar daca ati face-o, ati mai putea numi dragoste sentimentul dintre voi si cealalta persoana?

Cum de sunt posibile toate astea si mai ales UNDE veti descoperi singuri, vizionand filmul Pasagerii. Nu va zic mai multe, deja v-am dezvaluit prea multe din film.

Va mai zic doar cine strica filmul: Jennifer Lawrence. Hunger Games a fost o serie de succes, rolul i s-a potrivit de minune, doar ca de atunci nu a fost capabila sa iasa din acel rol. Inainte de a intra intr-un nou rol, un actor trebuie sa IASA, sa UITE rolul/rolurile precedente.

Jennifer Lawrence este, in continuare, Katniss. Este Katniss si cand inventeaza mopuri, este Katniss si cand este Serena, este Katniss chiar si-n X-men. Singura ei sansa de a iesi din acel rol este sa se faca un sequel dupa Hunger Games in care Katniss sa moara. Poate asa va constientiza si ea ca acel personaj s-a dus.

Si problema ei este ca nu joaca PROST. Adica nu este tipul de actor care sa fie macar nominalizat la Zmeura de Aur. Poate dupa o Zmeura de Aur s-ar trezi (din pumnii criticilor, #casazicasa). Dar nu, ea joaca indeajuns de prost incat sa enerveze, indeajuns de sec incat sa uiti evolutia ei, dar indeajuns de putin prost incat sa nu fie niciodata nominalizata la Zmeura de Aur.

De fapt, chiar din Hunger Games i se trage. Acolo, in ring, nu trebuia sa fii nici cel mai bun, nici cel mai prost. Trebuia doar sa supravietuiesti. Ceea ce face cu fiecare rol: supravietuieste. Joaca doar pentru a supravietui. Nu pentru a excela, nu pentru a iesi in evidenta. Ci pentru a supravietui.

Recititi acum primele paragrafe ale acestui articol. Imaginati-va un film in care se intampla toate acelea. Vedeti Pasagerii. Apoi imaginati-va ce film bun ar fi putut fi daca rolul feminin ar fi fost jucat de o Actrita (cu A mAare). Acum spuneti sincer: asa-i ca filmul nu-i nici bun, nici prost? 🙂

Pasagerii intra in cinematografe din 23 decembrie, fiind distribuit in Romania de InterCom Film. Salutari CINEMILE tuturor!

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.