Rat-A-Tat – Doggie Don vs The Cat Man – Comedy Cluj 2016

Rat-A-Tat – Doggie Don vs The Cat Man – Comedy Cluj 2016

 

Recunosc, pana sa vad acest Rat-A-Tat nu vazusem nicio alta animatie indiana in afara de SuperEroul din Toonpur. Nu dadusem la niciun festival de vreuna, ma rog, cu Animestul sunt in urma de vreo 2 ani, cand a aparut de fiecare data altceva si n-am mai ajuns.

Spre rusinea mea, nu auzisem de personajul Don (Doggie Don) si de razboiul sau vesnic cu cei 3 soareci. Pentru a fi cat de cat in tema, va las mai jos in filmulet gasit pe youtube (prima cautare):

Asadar, voi judeca filmul acesta separat, fara sa stiu pe de-a intregul personajul. Si ma voi referi strict la o problema pe care o am eu mai demult cu cinematografia (as zice americana, dar nu-s doar ei de vina). Asadar, marea mea problema: de ce soarecele este personaj pozitiv? De ce copiii trebuie vad in soricel un animalut mic, bland si simpatic, iar in pisica un animal feroce, demn de dispret?

Si, repet, de ar fi doar americanii, pentru ca si frantuzii, cu al lor Remy din Ratatouille, se lauda cu astfel de isprava. Ma rog, Remy e sobolan, daca asta este important.

rat-a-tat-doggie-don-vs-the-cat-man

Eh, in animatia indiana, in mod cumva surprinzator (pentru mine cel putin), sobolanul (ma rog, sunt 3, dar generic, sobolanul) este personaj negativ. El nu se razboieste cu o pisica, ci cu un caine. In filmul vazut la cinema, apare la un moment dat si o pisica, ea dovedindu-se un animal fara scrupule, nedemn de incredere.

rat-a-tat-2015

Sincer, ma bucur: ma bucur ca in sfarsit se face dreptate. Daca as fi scenarist, as scrie un scenariu despre cum oamenii si pisicile colaboreaza pentru eradicarea sobolanilor. As scrie un scenariu prin care sa arat cat de daunatori sunt soarecii. Da, daca eu am in casa un Jerry si un Tom, sa fiti convinsi ca il voi incuraja pe Tom sa-l manance pe Jerry. La fel si daca nu e vorba de un Jerry, ci de un Remy. Chiar daca, in paranteza fie spus, pe fratele lui Remy il chema Emil (nu stiu daca cu sau fara e la sfarsit, probabil cu).

Altfel, animatia este bine realizata: nu sta atat de bine la efecte, dar povestea este draguta si antrenanta. Si, pentru unul ca mine, neobisnuit cu personajele si cu animatiile indiene, extrem de surprinzatoare. O surpriza placuta.

Vedeti si voi Rat-A-Tat, daca aveti ocazia. Personal, am vazut aceasta animatie la Comedy Cluj 2016 si nu regret ca am facut asta. Va las mai jos linkul de youtube al animatiei (da, se pare ca se gaseste la liber):

Articolul despre animatia Rat-A-Tat a fost scris dintr-o camera a Casei Dragalina. Despre aceasta locatie am scris mai multe pe EmilCalinescu.eu. Salutari CINEMILE tuturor!

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.