Woman in Gold – Femeia in aur

Woman in Gold – Femeia in aur

Woman in Gold POSTER

Introducere Woman in Gold – Femeia in aur

Desi titlul ma ducea cu gandul la cu totul altceva, filmul urmeaza sa ne arate urmarile Holocaustului dintr-o cu totul alta perspectiva. Un nou film despre Holocaust, cu actiunea avand loc in Austria si SUA? Interesant, dar ce putea sa aduca nou un astfel de film? Distributia, insa, m-a indemnat sa merg sa-l vad.

Rezumat Woman in Gold – Femeia in aur

O refugiata evreica, ajunsa la batranete, afla despre o decizie importanta a guvernului austriac si hotaraste sa recupereze un tablou ajuns, intre timp, in cel mai important muzeu din Austria. Pentru acest lucru isi angajeaza un tanar avocat, prieten de familie.

Puncte de interes Woman in Gold – Femeia in aur

  • Un nou film despre Holocaust, care se concentreaza, insa, pe urmarile Holocaustului asupra supravietuitorilor.
  • O distributie atractiva, cu Hellen Miren si Ryan Reinolds in rolurile principale.
  • Un regizor, Simon Curtis, cu putine filme la activ, desi nu mai este demult tanar.
  • Filmul este bazat pe fapte reale. Cautati pe google, veti gasi datele exacte ale cazului invocat de film. E drept, va recomand sa faceti asta DUPA vizionare.
  • Un titlu deosebit de comercial, care, insa, ar putea crea confuzie. Partea simpatica este ca acest film se lanseaza in aceeasi saptamana cu Comoara lui Porumboiu. Saptamana deosebit de valoroasa #cumarveni 🙂
  • Fara sa va fac spoiler, trebuie sa fac precizarea ca Femeia in Aur este … doar un tablou 🙂 Ca-n bancul cu blonda si cu Big Ben-ul :))

Femeia in AUR

Puncte tari Woman in Gold – Femeia in aur

  • Mi-a placut foarte mult faptul ca s-a axat pe proces, pe recuperarea tabloului, si nu pe ce s-a intamplat in timpul razboiului.
  • Planurile temporale sunt clar delimitate, spectatorul nu este ametit de schimbari.
  • Cei 2 actori principali sunt intr-o forma de zile mari. Iar lui Helen Mirren rolul i se potriveste PERFECT.
  • Desi are o durata de 109 minute, nu-ti dai seama cand trece timpul. Momentele moarte lipsesc cu desavarsire.

Puncte slabe Woman in Gold – Femeia in aur

Un singur punct slab am identificat in acest film: secventele din trecut, din timpul razboiului, sunt slab realizate. Nici costumele acelei vremi nu sunt bine facute, iar scena evadarii mi se pare complet trasa de par. Inteleg logica acelor evocari din trecut, ele isi justifica prezenta, dar calitatea lor lasa de dorit.

Opinie Woman in Gold – Femeia in aur

Per total, Woman in Gold – Femeia in aur este un film foarte bun. O poveste bine spusa, fara a fi dramatizata excesiv, o interpretare solida si o regie curata. Scenele din trecut, desi slab realizate, au impact emotional deosebit. Desi scad, per total, valoarea filmului, ele nu puteau lipsi. Am retinut, ca morala, o intrebare: cat de vinovat este UN POPOR pentru atrocitatile comise de niste conducatori? Pentru cine nu stie istorie, in Viena nazistii au fost primiti cu flori. Altfel, statul austriac, in mod oficial, nu este cu nimic vinovat de ororile Holocaustului.

Despre Woman in Gold – Femeia in aur am mai citit la Malaezu si la Angela. Woman in Gold – Femeia in aur intra in cinematografe vineri, 29 mai, fiind adus in Romania de CineForum. Salutari CINEMILE tuturor!

 

One thought on “Woman in Gold – Femeia in aur”

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.