A second chance – A doua sansa

A second chance – A doua sansa

A doua sansa POSTER

Introducere A second chance – A doua sansa

Un thriller danez destul de controversat, decent cotat pe IMDB, era cam tot ce stiam despre film. Sinopsisurile de pe site-uri erau foarte vagi, pe distributie, cumva, nu am vrut sa ma uit. Am vrut sa fiu surprins pana la capat SI din acest punct de vedere.

Rezumat A second chance – A doua sansa

Andreas si Simon sunt 2 politisti cu vieti personale complet diferite: Andreas casatorit cu Anne, cu care are si un copil, in timp ce Simon este divortat si-si petrecere majoritatea timpului la clubul de striptease din oras. Amandoi raman marcati atunci cand vad in casa lui Tristan, un proaspat eliberat conditionat pentru consum si trafic de droguri), un copil ce traia in conditii inumane. Statea efectiv in propriile fecale, inchis in dulap ori in toaleta. Andreas, la randul sau tata, incearca sa-i ia lui Tristan copilul, considerandu-l pe acesta nedemn de a fi tata.
Un moment dramatic din viata lui Andreas, moartea propriului copil, il face sa ia decizii extrem de controversate, deloc legale. Ce anume face acesta si cum se termina totul veti descoperi singuri.

A doua sansa

Puncte de interes A second chance – A doua sansa

  • Susanne Bier este regizoarea, cele mai cunoscute filme ale ei aduse in tara noastra fiind Serena (cu Ana Ularu intr-un rol scurt, dar extrem de bine jucat) si Love is all you need, o siropeala unde Pierce Brosnan arata de ce ar fi trebuit sa se limiteze doar la rolurile de agent (Bond si nu numai).
  • In distributie avem cateva nume cunoscute, dintre care amintesc pe Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones, Mama, Oblivion) si pe Ulrich Thomsen (Mortdecai).
  • Destul de prost vazut de critici, 35 pe Metacritic, cu o nota, insa, ceva mai mare pe IMDB: 6.9.

Puncte tari A second chance – A doua sansa

  • Cateva probleme morale extrem de interesant puse: moral vs legal, cine are dreptul sa fie parinte, cat de mult ai voie sa incalci legea daca aceasta este stramba, cum ai reactiona daca ai auzi de un astfel de caz?
  • Un film extrem de bine jucat, fiecare actor parand a fi pus in rolul potrivit.

A second Chance

Puncte slabe A second chance – A doua sansa

Fara sa fiu deloc de acord cu criticii deloc multumiti de film, evidentiez un singur punct slab si anume regia. In primul rand, structurarea un pic haotica a filmului. Momentele importante mi s-au parut a fi usor puse in umbra de alte momente, mai putin importante, scoase in evidenta. De asemenea, durata exagerata si faptul ca ai impresia de vreo 3 ori ca filmul se va termina sunt tot un efect.

Opinie A second chance – A doua sansa

Per total, A second chance – A doua sansa este foarte bun, un film pe care trebuie sa-l vedeti. Ideea poate fi catalogata drept bolnava, asta e si opinia mea, insa chiar si asa trebuie sa recunosc ca filmul este jucat extrem de bine. Este oricum un film diferit de ce vedem in mod curent, lucru care ar trebui sa va faca sa mergeti in cinematografe sa-l vedeti.

A second chance – A doua sansa intra de maine in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Independenta Film. Salutari CINEMILE tuturor!

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.