American Independent film festival 2020

American Independent film festival 2020 este al doilea festival de film al toamnei, dupa hibridul Pelicula 5 (si online, si offline). Dupa ce am asteptat aproape jumatate de an sa revin intr-o sala de cinema, acum festivalurile de film se inghesuie in timpul (destul de scurt) ramas pana la finalul anului. Avand in vedere ca festivalul sud-american este mai mult online si oricum varianta offline se incheie pe data de 13, cele 2 nu as zice ca se suprapun. Dimpotriva. Se completeaza, chiar daca teoretic ele sunt complet diferite. Va las pe voi sa descoperiti/ sa va prindeti care-s asemanarile dintre cele 2. ­čÖé

Spre deosebire de festivalul de mai sus, American Independent film festival 2020 se desfasoara exclusiv offline, atat in aer liber, cat si indoor. Cele 5 locatii ale proiectiilor, fiecare avand specificul ei, farmecul ei, sunt urmatoarele:

  • Cinema Muzeul Taranului Roman in aer liber. Stiti voi, curtea aia din fata intrarii in cinematograful propriu zis. Acolo am vazut un singur film, unul chinezesc daca-mi aduc aminte, insa inca de atunci mi-am zis ca ar trebui sa revin, c-ar fi interesant sa mai vad un film acolo. American Independent film festival 2020 imi ofera prilejul perfect.
  • Muzeul National de Arta al Romaniei (Sala Auditorium). Nu am vazut niciun spectacol/nicio proiectie de film in aceasta sala, deci nu ma pot pronunta. Stiu ca la baza ea este sala de concerte, insa au fost o multime de alte evenimente. Stiu ca la Festivalul Filmelor de Cannes au fost cateva proiectii acolo si, daca nu ma insel, s-au jucat si cateva spectacole de teatru. Oricum, un loc unde spun de ceva timp ca trebuie sa ajung. Din nou, ca la precedenta locatie, American Independent film festival 2020 imi ofera un prilej excelent.
  • Deschis Gastrobar. Iarasi o locatie in care n-am mers, insa una extrem de spectaculoasa ca priveliste. Pasionatii de fotografii sunt incantati de ea, caci este situata undeva la inaltime. Ceva spectaculos, ceva memorabil, cum sper sa fie si filmele care se vor proiecta aici.
  • Cinema Drive-in Militari Shopping. Pentru foarte multi posesori de masini, cinematografele drive-in sunt o idee foarte buna. Desi pentru multi e o struto-camila, esti alaturi de altii, dar nu-i auzi, nu ii simti, unii prefera varianta aceasta pentru intimitatea pe care o ofera. In plus, cei care au obiceiul sa comenteze mult la film sunt incantati ca in locatiile drive-in nu le face nimeni observatie sa taca. Sau, ma rog, doar prietenii apropiati. Eu sigur nu voi merge aici, neavand masina, insa in contextul actual, al pandemiei, locatia-n cauza s-ar putea dovedi perfecta, multi preferand-o datorita normelor maxime de siguranta in care pot vedea acolo un film.
  • Merkato Cultur. Aceasta este o locatie noua, deschisa in luna august a acestui an. A gazduit mai multe evenimente si spectacole, fiind situata foarte aproape de centrul orasului, undeva in zona Aviatorilor. Mai multe detalii despre aceasta locatie gasiti pe pagina lor de Facebook, iar despre deschiderea ei puteti citi in articolul de pe smark.ro.
  • Event Park Snagov. Nu stiu cum, cu ce mai precis, insa este un loc unde imi doresc sa ajung. Daca voi avea cum, o voi face. Sper doar sa reusesc sa ma si intorc de acolo.

Cam atat despre LOCATIILE American Independent film festival 2020. Despre PROGRAMUL American Independent film festival 2020 voi scrie intr-un articol viitor. Pana atunci va dau frumos linkul si va indemn sa-mi spuneti voi ce filme va fac cu ochiul. In articolul viitor voi scrie top 7 filme pe care le astept la acest festival. Clipul de mai sus este teaserul editiei de anul trecut.

UPDATE1:┬á Asociatia Cinemascop doneaza toate ├«ncasarile care ii revin din vizionarile filmelor in cadrul AIFF (MNAR- Sala Auditorium, Cinema Muzeul Taranului si Mercado Kultur) catre┬áAsocia╚Ťia┬áOvidiuRO.

UPDATE 2: Si inca ceva: American Independent film festival 2020 trebuia sa se desfasoare initial la finalul lunii aprilie (24-30 aprilie). Din cauza starii de urgenta, el a fost anulat atunci, insa inca de la sfarsitul lunii martie organizatorii promisesera faptul ca festivalul va reveni. Si, bila alba, chiar au facut-o. Le urez mult succes si sa ne vedem cu bine la frumosul festival!

Etichete: