Ana Marin despre Belleville Cop – Politaiul din Belleville

Politaiul din Belleville (Belleville Cop) este un film haios care are energia data de comediile frantuzesti si umorul dat de cele americane. Cu o leaca de suspans si actiune – comedia este pe reteta Taxi, chiar il vei regasi pe cel mai recent actor din serie si aici, intr-un rol de cateva cadre dar important pentru firul rosu al filmului.

Baaba interpretat de catre Omar Sy este un politist intr-o zona mai putin pitoreasca a Paris-ului. Pasionat de cultura asiatica si arte martiale este intr-o relatie cu politista de la Interpol, insa atasat de mama lui care este extrem de intruziva nu e inca pregatit sa se mute cu iubita lui – motive de certuri intre cei doi.

Cand Roland, cel mai bun prieten al lui Baaba si interpretat de catre Franck Gastambide, vine la Paris in vizita de la Miami ii povesteste politistului nostru despre o retea de droguri care foloseste cartierul Belleville ca punct de desfacere. Doar ca in timpul cinei Roland este ucis in fata lui Baaba care nu reuseste decat sa omoare unul dintre asasini. Acesta este punctul culminant al filmului care te va purta prin Miami, Paris, si tari din Africa – toate intr-o serie intreaga de ipostaze care mai de care mai haiose si intr-un amestec de franceza, engleza si spaniola. Pentru ca ajuns in Miami Baaba este repartizat la detectivul Ricardo Garcia – interpretat magistral de Luis Guzman, acesta fiind “pedepsit” cu aceasta alaturare.

Politaiul de Belleville este un film plin de poante frantuzesti, care iti vor aduce aminte de comediile din copilarie cu Luis De Funnes in seria Jandarmul. Doar ca de data aceasta Baaba este extrem de inalt, slab si de culoare si are o mama alaturi pas cu pas. Vei avea parte de urmariri cu masini, avioane si motociclete. Vei avea parte de o poveste de dragoste cu suisuri si coborasuri. O relatie de dependenta mama-fiu. Relatii de prietenie care merg pana la sacrificiul suprem, dar si multe multe poante care te vor face sa te bucuri ca ai ales sa vezi filmul.

Nu as duce copilul mic la vizionarea filmului Politaiul de Belleville, insa este o pelicula pentru toata familia, iar faptul ca se vorbeste in 3 limbi te va face sa realizezi ca globalizarea este deja parte din noi si ca vor fi momente in care pur si simplu nu vei realiza schimbarea.

Memoreaza figura lui Omar Sy – sigur il vom mai vedea pe marile ecrane in curand.

Articolul despre pelicula Belleville Cop – Politaiul din Belleville a fost scris de Ana Marin. Filmul este deja in cinematografe (intrand in data de 19 octombrie), fiind distribuit in Romania de Ro Image.

RaspundE-MI-L

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.