Ana Marin despre Logan Lucky: Cursa norocului

Logan Lucky: Cursa norocului

 

 

Logan Lucky: Cursa norocului este un film care în primele 20 de minute te va face să te întrebi dacă nu ai nimerit la un film de Tarantino sau al fraților Coen. Într-un orășel din Virginia doi frați se gândesc cum ar putea să facă rost de bani. Cu o pista de curse lângă casă, cumva alegerea devine simplă.

Sub magica baghetă a lui Soderbergh, regizorul din spatele filmelor din Seria Ocean’s: Eleven, Twelve and Thirteen și revenit de la pensie special pentru a regiza pelicula aceasta, vei fi surprins de cadrele extrem de interesante care au făcut un succes și din trilogie. Te va uimi viața de la țară a americanilor suprinsă în toată splendoare în diferite modalități și te vei simți transportant înapoi în timp în clipul Cotton Eye Joe a celor de la Rednex.

Acum 4 lucruri care îți vor plăcea la Logan Lucky: Cursa norocului – în primul rând coloana sonoră care are ca bomboană de pe tort clasica piesă a lui John Denver – „Take me home, country Roads” un imn al statului Virginia și pe care orice american sau iubitor de muzică devenită clasică îl știe.

În al doilea rând vei adora echipa de actori – Channing Tatum îți va dovedi că poate juca roluri în care e nevoie de un pic mai multă muncă decât în a își rupe hainele de pe el, așa cum a făcut în Magic Mike (regizat tot de Soderbergh), Adam Driver pe care îl știi din Star Wars: The Force Awakens sau din Lincoln te va face să te întrebi dacă a zâmbi la glume pe care doar tu le pricepi e ceva normal, de aproape le vine Daniel Craig – recunosc cu mâna pe inimă că este primul film în care îmi place de britanic, de la glumele seci la tonalitate și mimică multe dintre scene au fost de excepție datorită lui. Acum să menționez și două doamne: Hilary Swank care arată ca întodeauna de excepție și a cărei voce te va unge pe suflet, a doua este Katie Holmes recunoscută multă vreme după ce s-a terminat Dawson’s Creek doar ca nevasta lui Tom Cruise este extrem de îmbătrânită și are un rol care te face să îți dorești să o pălești de fiecare dată când apare pe ecran, dar acum na, s-ar putea să fie doar pornirea mea. Mai pot să spun că apare și preț de 3 minute LeAnn Rimes cât să intoneze (cum e și normal) un imn.

Dacă ești fan al mașinilor, puținele dar prețioasele părți în care se vorbește despre NASCAR te vor fascina, unde mai pui că în film apar și unii dintre cei mai cunoscuți șoferi sau foști șoferi ai circuitului: Jeff Gordon (despre care ai auzit și dacă nu ești mare fan al curselor), Carl Edwards și Kyle Bush – locali din West Virginia deci ceva normal să apară într-un film care are loc la ei acasă, mai sunt și alții însă nu o să îți pierd timpul cu ei.

Al patrulea motiv pentru care ți-aș recomanda să vezi filmul este pentru că, la fel ca mai toate filmele culte la care făceam referire la începutul acestui articol sfâșitul nu va fi unul la care să te aștepți așa cum, în mod normal se întâmplă la marile producții americane. Dacă vrei să ieși un pic din rețeta clasică a filmelor americane ceea ce aduce pensia lui Soderbergh este ceea ce îți trebuie.

Un minus la acest Logan Lucky: Cursa norocului s-ar putea să fie glumele și anumite bucăți mai scârboase, însă dacă ai stomac vor aduce un plus de savoare peliculei.

 

Articolul despre filmul Logan Lucky: Cursa norocului a fost scris de Ana Marin. Filmul este in cinematografe din 29 septembrie, fiind distribuit in Romania de Vertical Entertainment. Salutari CINEMILE tuturor!

. Niciun comentariu la Ana Marin despre Logan Lucky: Cursa norocului. Categories: 2017. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.