Ana Marin despre Sicario 2: Soldado

Sicario 2: Soldado este un film bun, si cand zic bun, apai e bun! Are de toate, actiune pentru toate gusturile, are un fir epic super bine construit si fara a duce in extremis asa cum suntem obisnuiti in filmele americane.

Presedintele Americii este descris asa cum il vedem si noi, cei de peste ocean si lipsa lui de implicare in momentul in care lucrurile au o intorsatura urata este una pe care o vedem deja la televizor, cand vine vorba de subiecte reale.

Daca nu ai vazut Sicario 1 poti linistit sa mergi in weekend sa vezi pelicula despre care scriu azi. Povestea este de sine statoare. Josh Brolin interpreteaza unul dintre personajele principale ale filmului si se pare ca este anul lui pentru ca in 2018 l-am putut vedea in 4 filme: acesta, Deadpool 2, Avengers: Infinity War si The Legacy of a Whitetail Deer Hunter. Josh este Matt Graver un soldat trecut prin multe la care se apela pentru a rezolva treburi murdare pentru America atunci cand era nevoie de intervetie.

America duce razboaie care de multe ori nu sunt ale ei, a se vedea exemplele din Golf sau Afganistan, de data aceasta pe langa multele organizatii puse pe lista neagra a terorismului se ia decizia ca si cartelurile sa cada sub aceeasi legislatie. Insa, ce te faci cand la granite ta este tara care are poate mai bine din jumatatea populatiei implicate in vreun fel sau altul intr-un cartel? E simplu, te duci in Mexic si incepi un razboi intre cartele. Pui la cale un plan cat mai bine conturat prin care rapesti fiica unui sef al unui cartel, in timp ce te asiguri ca orice urma a rapirii duce catre cartelul rival.

Pare simplu, nu? Insa, ca orice actiune de genul acesta neprevazutul este ceva pe care e bine sa il iei in calcul. Benicio del Toro, in rolul lui Alexandro este cel care face toata treaba murdara pentru statul American. Vei afla pe scurt si povestea lui, astfel incat daca nu ai vazut prima parte a filmului nu vei fi lasat in afara firului rosu al povestii, ci vei intelege de ce se iau anumite decizii si cu ce ii conduce pe personajele principale la nivel intern.

Nu o sa iti spun mai multe pentru ca vreau sa te bucuri de film, la justa lui valoare. M-a surprins placut regia lui Stefano Sollima care este mai degraba cunoscut pentru seriale italiene, decat pentru blockbustere americane – insa, poate tocmai ca nu are poluarea si deja mult prea cunoscut stil al regizorilor ultra cunoscuti, a facut din Sicario 2 o capodopera a filmelor despre carteluri, crima organizata si razboi.

Ar mai fi de mentionat abilitatile actoricesti ale Isabelei Moner pe care o mai stii din Transformers: Last Knight sau ca vocea lui Heather din Goana dupa alune 2. In Sicario 2: Soldado, Isabel o joaca pe Isabel Reyes – subiectul rapirii care sta ca punct central in toata desfasurarea filmului. Rolul este foarte bine construit si extrem de bine jucat – din toate punctele de vedere si chiar cred ca daca tanara speranta nu se va pierde in mirajul Hollywoodului are sanse reale sa spuna multe in industria cinematografica la o alegere buna a proiectelor de viitor.

Sicario 2: Soldado este in cinematografe de azi, 29 iunie 2018, fiind adus in Romania de Vertical Entertainment.

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.