Angry Birds Filmul

Angry Birds Filmul

Angry Birds filmul Poster

Introducere Angry Birds Filmul

In loc de introducere am din nou un clip:

Rezumat Angry Birds Filmul

Insula pasarilor, una izolata si extrem de colorata, primeste niste oaspeti importanti: porcii verzi. Initial au crezut ca porcii au venit cu intentii bune, pentru prietenie si socializare, insa ulterior s-a constatat ca venisera pentru oua. Singurul care mirosise acest lucru a fost Red, care acum trebuie sa repare ce au stricat altii.

Angry Birds Filmul Emil Calinescu Ana Marin

Puncte de interes Angry Birds Filmul

 • Se bazeaza pe cel mai de succes joc smart, Angry Birds. Joc smart inseamna un joc dedicat dispozitivelor cu touch-screen. Eu il pot juca si pe laptop, ca am touch-screen, dar farmecul este jucatul pe tableta ori telefon. Teoretic, se poate si cu mouse-ul, dar de ce ai face asta?
 • O distributie interesanta (ca voci), unde cap de afis este Sean Penn. La dublaj numele sunt parca mai cunoscute: Valentin Teodosiu, Serban Pavlu, Anca Sigartau si Florin Ghimpu.
 • Filmul are 2 regizori, Clay Kaytis si Fergal Reilly, aflati amandoi la debut.
 • Acest film nu este prima ecranizare a celebrului joc smart. Exista foarte multe episoade animate cu aceste Pasari Furioase. Va dau mai jos un exemplu:

Puncte tari Angry Birds Filmul

 • Vizual filmul e superb. Nu doar la efectele 3D ma refer, ele sunt doar bune, nu excelente, cat la imaginea de ansamblu. Un film extrem de colorat. Frumos spectacolul de culori, foarte frumos.
 • Muzica foarte bine aleasa. Sunt melodii celebre majoritatea, dar sunt bine integrate in film. Mare bila alba.
 • Desi este destul de previzibil (e, totusi, o animatie), filmul reuseste sa te tina cu sufletul la gura pana la final. Stii cine va castiga, dar totul pare atat de dramatic incat suspansul tot este prezent.
 • Tipul de animatie pentru toate varstele. In fond, cei care jucau acum 7-8-9 ani Angry Birds au acum macar 25 de ani. E clar ca nu mai sunt copii, deci nici filmul nu este adresat exclusiv copiilor.
 • Mi-a placut ca-n titlul romanesc nu s-a tradus sintagma Angry Birds. Prefer oricand ANGRY BIRDS in dauna unui titlu tip Pasari Furioase/Nervoase. Tot romanul care a jucat asa ceva pe tableta ori telefon stie ca a jucat Angry Birds, nu-i trebuie altceva.

Angry Birds Filmul vizionare Emil Calinescu

Puncte slabe Angry Birds Filmul

 • Comparativ cu animatiile, povestea filmului nu aduce nimic nou. E un fel de remake pentru marele ecran. Fanii animatiilor Angry Birds se vor plictisi.
 • Unele personaje sunt insuficient conturate, in frunte cu seful porcilor, filmul bazandu-se prea mult pe stereotipuri. Porcii par a fi dusmani generici, deloc conturati. Toti sunt la fel, prosti si lacomi, iar pasarile sunt cei nefericiti care trebuie sa-si recupereze viitorul. Sa inteleg ca si oamenii, care iau oua pentru consum, sunt precum porcii?

Opinii Angry Birds Filmul

Angry Birds filmul este o animatie extrem de reusita. Are posibilitati multiple de continuare, deci ma astept ca fenomenul sa nu se sfarseasca. In fond, are inca succes pe dispozitivele smart. Ma astept, insa, ca in viitorul film Angry Birds sa apara si oameni, precum in Strumfi ori in Minioni.

Alte articole despre Angry Birds filmul care au aterizat in blogosfera romaneasca pot fi citite la Andreea Giuroiu si la Angela Alexandru.

Angry Birds Filmul Emil Calinescu

Angry Birds filmul a aterizat in Romania pe 13 mai, fiind catapultat de Intercom Film. Salutari FURIOASE tuturor!

One thought on “Angry Birds Filmul”

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.