Animest Timisoara 2021 (Editia 1) – 3-4 septembrie 2021

Animest Timisoara 2021 este la prima editie si are o poveste interesanta. Simt nevoia sa v-o spun si sa va impartasesc si voua programul acestei editii. Va zic imediat si de ce.

Asadar, Animest Timisoara 2021 a luat fiinta pentru ca anul trecut, cand Animest 2020 a avut loc exclusiv online, in topul accesarilor s-a aflat Timisoara. Nu stiu exact topul, insa este cert ca timisorenii sunt mari iubitori de festivaluri si sunt invidiosi pe clujeni pentru frumosul TIFF ce are loc acolo.

Partea si mai interesanta este alta: Animest Timisoara 2021 se suprapune cu alte 2 festivaluri importante din Timisoara: cu Festivalul de Teatru Fest-FDR 2021, ce are loc intre 28 august si 5 septembrie 2021 (unde blogul meu de teatru, LaTeatru.eu, este partener media) si cu Central European Film Festival Timisoara 2021, ce are loc in perioada 1-5 septembrie 2021. Nu stiu de ce s-a dorit suprapunerea celor 3 evenimente, insa pot spune ca celelalte 2 evenimente s-au suprapus si anul trecut. Nu cred, deci, ca este o coincidenta. Nu stiu, insa, cum sta treaba cu Animestul.

Acum sa va zic programul Animest Timisoara 2021 (Editia intai):

Program Animest Timisoara 2021 – Ziua 1 (Vineri 3 septembrie 2021):
Ora 19:00 (Faber Indoor) – Bikes, Beasts and other washing mashines
Ora 21:00 (Faber Outdoor) – Brazen: Rebel ladies who rocked the world
Ora 23:00 (Faber Outdoor) – The night of erotic animation

Program Animest Timisoara 2021 – Ziua 2 (Sambata 4 septembrie 2021):
Ora 10:00 (Faber Indoor) – Minimest – Animalute animate
Ora 11:30 (Faber Indoor) – Minimest – Micii exploratori
Ora 11:30 (Faber Indoor) – Atelier de animatie stop-motion pentru copii (7-13 ani) cu Raul Lile
Ora 15:30 (Faber Indoor) – Atelier de animatie stop-motion pentru copii (7-13 ani) cu Raul Lile
Ora 23:00 (Faber Outdoor) – Animusic Night

Nu as putea spune daca-mi face ceva cu ochiul din programul Animest Timisoara 2021, poate doar The night of erotic animation (suna indeajuns de dubios incat sa-mi atraga atentia), respectiv Animusic Night (videoclipuri muzicale animate). Oricum, la celelalte fie nu pot ajunge, fie nu ma incanta (Minimestul), fie nu-mi sunt adresate (atelierele).

Cine este, deci, prin frumosul oras de pe Bega este invitat la Animest Timisoara 2021 (Editia 1). Se pare ca de data asta voi avea program mai incarcat ca de obicei. Ma rog, Timisoara este frumoasa oricum.

In final, va intreb: credeti ca Animest Timisoara 2021 va fi continuat? Este un proiect-pilot, este un test. Credeti ca va prinde radacini? Eu, unul, sper ca da, dar nu pot sa ma pronunt. Doar incurajez si promovez frumosul eveniment.

ps: In timpul scrierii acestui articol ma intreaba o amica: tu ai merge special pentru Animest Timisoara 2021 in acel oras? Inlocuiti Timisoara cu Brasov, Cluj, Iasi ori Constanta. Greu de dat un raspuns. Pentru TIFF as merge oricand in Cluj, ma rog, am o slabiciune pentru acel oras, dar oare as merge pentru Animest? Ma rog, nu sa merg ca pretext si sa nu vad nimic, ci sa merg si sa vad filme de dimineata pana seara. N-am stiut ce raspuns sa dau, desi as fi tentat sa zic da. Dar nu este nicidecum un DA spus cu convingere. Astept sa-mi spuneti si voi cum sta treaba, daca voi v-ati sacrifica macar o saptamana pentru un festival de genul. Plus ceva bani, evident.

ps2: Animest Timisoara 2021 (Editia 1) – 3-4 septembrie 2021 se desfasoara intr-o singura locatie: Faber (strada Penes Curcanul 4-5), fie indoor, fie outdoor. 

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.