Atac de ziua nationala

Atac de ziua nationala POSTER

Introducere Atac de ziua nationala

Atac de ziua nationala sau Bastille Day este un film de actiune 100%, primele 15 minute te vor lasa sa te bucuri de floricele si de suc, pentru ca apoi să te tina mereu în priza. Umor negru, multe impuscaturi si Paris-ul – o combinatie perfecta.

Atac de ziua nationala 2016 film

Rezumat Atac de ziua nationala

Michael Mason este un hot extrem de bun de buzunare a carui scena este Paris-ul. In interpretarea lui Richard Madden, cunoscut ca Robb Stark din Game of Thrones, personajul principal este extrem de credibil. Insa cum in viata e plictisitor fara un pic de actiune, Michael fura geanta nepotrivita in care se afla o bomba. Dupa ce scapa de prada, bomba explodeaza – facand-l pe hotul nostru cea mai cautata persoana din Franta. Totul sub cronometru avand in vedere ca Parisul se pregateste de parada Zilei Nationale. Nimic nu misca in lume fara finul ochisor observator al americanilor asa ca intra in scena si Sean Briar, un agent C.I.A. trimis sa il aduca acasa pe Mason. Nu intru in amanunte pentru ca iti va placea firul rosu al filmului, desi pe alocuri poate fi un pic previzibil.

Michael Mason (Richard Madden, ‘GAME OF THRONES’) e un hoț de buzunare care trăiește la Paris, și care, când fură o geantă care conține mai mult decât un portofel, se trezește vânat de CIA. Sean Briar (Idris Elba, ‘LUTHER’, PROMETHEUS), agentul trimis pe urmele lui, își dă seama repede că Michael e doar un pion într-un joc mult mai mare, dar că poate deveni cel mai important atu al său pentru a putea descoperi o conspirație masivă.

Acționând împotriva ordinelor primite, Briar îl recrutează pe Michael ca să-și folosească talentul la buzunăreli pentru a da de sursa corupției. Urmează o cursă contracronometru în următoarele 24 de ore, în care cei doi parteneri neașteptați descoperă că amândoi au devenit ținte vii și că, de acum încolo, nu se pot baza decât unul pe celălalt pentru a putea elimina un inamic ascuns și extrem de periculos.

Atac de ziua nationala 2016

Puncte de interes Atac de ziua nationala

  • Briar, interpretat genial de Idris Elba a carui voce o stii din recentele Cartea Junglei si Zootopia, iar chipul i l-ai vazut in Avengers, Thor si Pacific Rim – replice super bune, acide si perfecte;
  • Schimburile de replici si chimia dintre Mason si Briar;
  • O coproductie super bine realizată;
  • Replicile in franceza.

Atac de ziua nationala film 2016

Puncte tari Atac de ziua nationala

  • Idris Elba;
  • Actiune de calitate de la un capat in altul.

Atac de ziua nationala film

Puncte slabe Atac de ziua nationala

  • Unele momente previzibile.

Idris Elba, Idris Elba

Opinii Atac de ziua nationala

  • E un film de vazut in gasca si de stat relaxat pe scaun pentru a te bucura de momentele de actiune;
  • L-am revazut pe Elba – fiind unul dintre actorii mei favoriti.
  • Am ascultat franceza literala si cea cu accent 🙂

Articolul despre Atac de ziua nationala a fost scris de Ana Marin. Ea poate fi citita si pe blogul personal bloggermarin.net. Filmul Atac de ziua nationala este de ieri, 29 aprilie, in cinematografele din toata tara, fiind adus in Romania de RoImage. Despre pelicula au mai scris Angela si Mirela (pe blogul Dianei). Salutari CINEMILE tuturor!

Etichete: , , , , , , ,