Aterizare fortata – Debarquement immediat! – Last Call

Aterizare fortata – Debarquement immediat! – Last Call

 

 

Saptamana aceasta am vazut, la cinema, cea mai buna comedie. Cea mai buna din anul acesta sigur, insa este si cea mai buna din ultima vreme. Pe 2016, de exemplu, nu-mi amintesc sa fi vazut vreuna la care sa fi ras atat de mult.

Acum trebuie sa ma si justific. Trebuie sa DEMONSTREZ ca acest film este o comedie foarte buna. Sper sa fiu convingator 🙂

Asadar …

Razi de la un cap la altul al filmului

Filmul acesta nu are alt scop decat sa te faca sa razi. Nu-ti da lectii, nu vrea sa-ti dea lacrimile, nu vrea sa-ti inoculeze ceva. Nu tine cu nimeni, nu face politica. Nimic. Vrea sa te faca sa razi. Sa te destinzi. Sa te simti bine.

Te trece prin (aproape) toate tipurile de umor

Avem situatii care starnesc hazul, avem personaje, in sine, de care radem indiferent ce fac, avem replici spumoase … Avem, ca sa zic asa, umor diversificat. Ceea ce nu se intampla foarte des in filme.

 

Nu este un umor agresiv/jignitor

Sunt multe filme unde una sau mai multe categorii de persoane s-ar putea simti jignite. E drept, dupa mine nu ar trebui sa se simta nimeni jignit, fiecare ar trebui sa trateze umorul cu zambetul pe buze. Ma rog, aici nu este cazul, ceea ce inseamna ca se poate merge la film cu toata gasca, indiferent cat de exotica ar fi ea. Pot merge la acest film, deopotriva: femei, barbati, arabi, francezi, romani, italieni, politisti, negri, albi, doctori, lgbt, asiatici. Am uitat pe cineva? De fapt, am si adaugat, la misto, cateva categorii. Lasati, vedeti voi cine lipseste si cine  e in plus 🙂

Este un umor pentru toate varstele

Oficial, in Romania figureaza drept AP-12 (cei sub 12 ani trebuie sa aiba acordul parintilor). Nu stiu legile, nu stiu de ce are aceasta recomandare, personal as recomanda acest film si unui pusti de 10 ani. De asemenea, poate fi vazut lejer si de persoane in varsta. Simtul umorului sa ai la tine, asta este important.

Scurt si intens

90 de minute este o durata specifica filmelor de comedie. Asa zic multi, statistica fiind de partea lor.

Aici, minutele trec pe nevazute, nu-ti dai seama cand s-a terminat. Abia ai timp sa respiri intre poante.

Te plimba prin mai multe locuri

Peisajele din Malta sunt superbe, iar p-acolo nu stiu cand voi ajunge. E drept, facem o incursiune si prin Libia, vedem si aeroportul din Paris (plus alte cateva peisaje). Ne bucuram, deci, si privirea cu ceva 🙂

Toate personajele sunt pozitive

Nimeni nu e perfect in acest film, dar cu totii au mai multe caltati decat defecte. Nu e timp de analizat, nu e timp de scanat, in timpul filmului spectatorul trebuie sa rada. Si rade cu pofta. Rasul meu se auzea in toata sala. Sala era mica, deci nu e ceva atat de anormal.

Revenind la personaje, nu avem vreun bad-boy, nu avem pe cineva pe care sa-l dispretuim. Toti sunt buni, toti fac lucruri rele doar pentru ca-s nevoiti sa le faca. Per total, tinem cu fiecare, stiind ca, intr-un fel sau altul, toti vor sfarsi bine. Ma rog, aproape toti, dar personajele episodice, cele care sfarsesc legate, nu se pun. Sau se pun?

Aterizare fortata – Debarquement immediat! – Last Call aterizeaza azi, 13 ianuarie, in cinematografe, fiind adus (cu forta) in Romania de Odeon Film. Am pus toate titlurile, romana, franceza, engleza, pentru ca voi sa stiti ca este vorba despre unul si acelasi film. In cinematografe il veti gasi dupa titlul romanesc, insa pe google, daca vreti sa cautati detalii despre el, aveti sanse mai mari sa gasiti daca tastati titlul frantuzesc. Salutari DE TOT RASUL tuturor!

ps: Daca gasiti asemanari intre Aterizare fortata – Debarquement immediat! – Last Call si Cu ce ti-am gresit noi, Doamne?sa stiti ca nu sunt intamplatoare: coincid regizorul, scenaristul si producatorul. Si un actor. De ajuns? 🙂

 

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.