Berzele este o animatie interesanta, confuza si simpatica

Berzele este o animatie interesanta, confuza si simpatica

berzele-storks-poster-romania

Probabil orice fiinta umana a fost mintita, in copilarie, ca a fost adusa de barza. Bineinteles, copiii cu imaginatie si cu tupeu au nevoie de detalii: dar cum vine barza aia? cum m-a adus? unde m-a lasat? de ce nu vedem berze cu copii in cioc pe cer?

Nu este clar de unde a pornit aceasta credinta, dar se pare ca asocierea copiiilor cu berzele dateaza inca din perioada antica.

berzele-2016

Acum, fara sa pot spune cand si cum am aflat prima oara adevarul in aceasta privinta, stau si ma intreb, cu mintea de la 30 de ani, cum reactioneaza actuala generatie de copii cand afla adevarul. Cum afla ei, de fapt, ca decurg lucrurile si ce rol mai au parintii in toata aceasta poveste.

Filmul Berzele, de fapt, fix asta isi propune sa faca. Daca mergi la aceasta animatie cu un copil mic, sigur te va intreba cum sta, de fapt, treaba. Variantele sunt fie sa-l minti in continuare, desi-ti va trebui o minciuna mai buna, fie va trebui sa-i spui adevarul.

berzele-storks

Altfel, obiectiv vorbind, filmul este confuz. In film aflam ca timp de 18 ani berzele au renuntat la a mai transporta copii, axandu-se pe transportul unor alte produse (care aduc bani, transportul de copii fiind, conform animatiei, neprofitabil). Acum, serios vorbind, cum poti explica asa ceva unui copil: uite, copiii se fac asa 18 ani, apoi gata, vine din nou barza. Luat ca atare, din multe puncte de vedere, filmul este confuz, fracturile logice fiind evidente.

berzele

Eu inteleg ideea de baza, inteleg ironiile (prezente la tot pasul), dar mi-e teama ca ele nu vor fi inteles de cei mici. Nu stiu ce public tinteste animatia Berzele, dar atat timp cat ruleaza si dublata, banuiesc ca si copiii sunt in target. Chiar as fi curios sa intreb cativa copii ce au inteles din film.

Altfel, Berzele este o animatie interesanta, cu personaje bine construite, cu replici bine scrise. De asemenea, este foarte simpatica, fazele amuzante regasindu-se pe tot parcursul filmului.

Berzele, este per total, o animatie mai mult pentru adulti decat pentru copii. Interesanta, amuzanta, dar confuza, ea cu siguranta va starni amuzamentul intregii familii, chiar daca doar adultii vor intelege pe de-a intregul ideea filmului.

Berzele intra in cinematografe incepand de maine, 23 septembrie, fiind aduse in Romania de Freeman Entertainment. Salutari CINEMILE tuturor!

PS: MINI #SpoilerAlert: In animatia Berzele este o faza care va starni la fel de multa confuzie: un copil ia un pliant de-al Berzelor, trimite o scrisoare prin care cere un fratior, din acea scrisoare urmand a rezulta fratiorul. Simplu, nu?

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.