Bridge of Spies – Podul spionilor

Bride of Spies Podul Spionilor POSTER

Introducere┬áBridge of Spies – Podul spionilor

Un film regizat de Spielberg, cu Tom Hanks in rolul principal, bazat pe un caz real, nu putea fi decat un film bun. Premisele erau bune, trailerul promitator, nota pe IMDB ridicata. Din nou motive de optimism ­čÖé

Bridge of Spies

Rezumat┬áBridge of Spies – Podul spionilor

Bridge of Spies – Podul spionilor este un pod real, ce despartea Germania Federala de Germania democrata, loc in care americanii si sovieticii faceau constant schimb de prizonieri.

Filmul ne spune povestea avocatului James Donovan, ce primeste sarcina de a apara in instanta un spion rus. Dupa ce il salveaza de la moarte, reusind sa-i obtina pedeapsa cu inchisoarea, James este trimis sa negocieze un schimb de prizonieri cu sovieticii. Schimbul urma sa aiba loc intr-un Berlin deloc sigur. Cum se incheie tot acest schimb si care sunt partile implicate ramane sa descoperiti singuri ­čÖé

Bridges of Spies real vs film

Puncte de interes┬áBridge of Spies – Podul spionilor

  • Afisul este extrem de ofertant: Tom Hanks (in rolul avocatului Donovan), Steven Spielberg regizor, Etahn si Joel Coen printre scenaristi.
  • Filmul este adevarat intr-o proportie destul de mare, desi are si cateva chestii inflorite. Aici gasiti asemanarile si deosebirile dintre film si realitate. Recomand vizitarea linkului DUPA ce ati vazut filmul.

Bridges of Spies film vs Real

Puncte tari┬áBridge of Spies – Podul spionilor

  • Un film care te tine-n priza pe parcursul celor 135 de minute. Nu-ti dai seama cand a trecut timpul.
  • Interpretari de exceptie, atat din partea lui Tom Hanks, de la care, insa, ne asteptam, cat, mai ales, din partea lui Mark Rylance, atat de bun in rolul spionului rus.
  • O atmosfera a acelor ani foarte bine redata.

BRIDGE OF SPIES

Puncte slabe┬áBridge of Spies – Podul spionilor

  • Cateva exagerari evidente. Dau un exemplu: in Berlin acum 1 ora se putea trece dintr-o parte intr-alta, dupa o ora s-a pus o caramida in celebrul zid al Berlinului, deci de acum incolo gata, nu se mai poate trece.
  • In general atmosfera din Berlinul de Est pare a fi redata dupa ureche. In afara de acel┬áBridge of Spies, pod in care chiar se faceau schimburile, multe chestii par facute in laboratoarele cinematografice americane. Am dubii, de exemplu, ca Berlinul era un oras atat de nesigur incat sa ti se fure haina de pe tine. Din ce stiu eu lucrurile, chiar si-n Berlinul democratic, stateau cu totul altfel.

Opinii┬áBridge of Spies – Podul spionilor

Bridge of Spies – Podul spionilor, cu toate exagerarile sale, este un film foarte bun. Avocatul Donovan si spionul Abel sunt extrem de bine jucati, iar actiunea filmului este plina de suspans. Are o durata de peste 2 ore, insa nu simti cand trec acestea.

Despre┬áBridge of Spies – Podul spionilor au mai scris Malaezu, Andrei Dinu┬ási Diana Duca.

Bridge of Spies – Podul spionilor este deja in cinematografe, din 20 noiembrie, fiind adus in Romania de OdeonFilm. Salutari CINEMILE tuturor!

Etichete: , , , , ,