Chemarea Venetiei - Venice calling - Venise n'est pas en Italie POSTER

Despre Chemarea Venetiei – Venice calling – Venise n’est pas en Italie scriu dupa mai bine de 2 saptamani de cand l-am vazut. Cu toate astea, filmul imi pare proaspat in minte, ma simt de parca l-as fi vazut aseara. Are aceasta calitate de a parea fresh si de a se lipi de mintea ta intr-un mod placut.

Emile are 15 ani si traieste intr-o rulota alaturi de parintii lui. Acestia sunt extrem de ciudati, dar tin enorm la copilul lor. Il iubesc nespus, chiar daca el si-ar dori altceva. Cu totul altceva.

Cand primeste invitatia de a asista la concertul unei colege, la Venetia si nu in Franta, Emile este in al noualea cer. Din fericire pentru el, parintii ii dau voie sa mearga la concert. Din pacate, vor merge cu totii in Venetia, cei 3 impreuna cu fratele mai mare al lui Emile.

Ce este de subliniat, de vazut, de tinut minte din acest film numit Chemarea Venetiei?

Emil Calinescu la Chemarea Venetiei - Venice calling - Venise n'est pas en Italie Happy Cinema
Am vazut Chemarea Venetiei in aceeasi zi cu Anul Nuntilor, in ordine inversa. Poza aceasta este de la Anul nuntilor.
  • Nu exista nici familie normala, nici familie perfecta. De altfel este o replica in acest sens. Ceea ce tie ti se pare ciudat si enervant la familia ta altora li se pare fascinant si de invidiat. Simpatic. Ce tie nu-ti place altul adora, ca sa reformulez un proverb clasic romanesc.
  • Filmul este o combinatie fericita de romantism italienesc combinat cu comedie frantuzeasca. Culinar vorbind, este o pizza cu branzeturi frantuzesti pe ea. Ori o mancare italieneasca udata din belsug cu vin frantuzesc de cea mai buna calitate. O combinatie reusita, perfecta. Ca sa ma intelegeti mai bine: mi se parea extrem de NATURAL sa aud limba franceza chiar si-n Venetia. Era de acolo, din acelasi film.
  • Motto-ul Banii n-aduc fericirea ar trebui trecut pe frontispiciul acestui film. Este valabil nu doar pentru cei in varsta, ci si pentru cei tineri. De altfel, cei tineri si foarte tineri valorizeaza cu totul altfel banii si bogatiile materiale.

Emil Calinescu Chemarea Venetiei - Venice calling - Venise n'est pas en Italie Happy Cinema

  • De mult timp nu mai vazusem un road-movie atat de amuzant. Nu stiu de ce, dar notiunea de road-movie este asociata, in ultima vreme, ori poate asa am eu impresia, cu actiunea, SF-ul ori macar cu fantasy-ul. Un road-movie amuzant din ce in ce mai rar. Lasati EuroTrip si alte chestii vechi. Zic ceva recent. Ori poate le-am ratat eu.
  • Este un film de vacanta. Eu l-am vazut la cinema, cat inca erau deschise, fara sa am vreo secunda gandul la vacanta. Insa s-ar potrivi perfect in peisaj in vacanta. De altfel, daca as administra vreun cinematograf (de mall si nu numai) intr-o zona turistica, as programa multe filme de vacanta. Dac-ar fi un cinema de mall, as pune o sala distincta pentru asa ceva. Esti intr-un sejur pe litoral, deci simti nevoia ca si filmele sa fie tot de sezon. Ori, na, as lua laptopul cu mine si as vedea filmul pe balconul camerei de hotel, acompaniat fiind de sunetul marii. E perfect pentru asa ceva.

Per total, Chemarea Venetiei – Venice calling – Venise n’est pas en Italie este un film excelent, o comedie de vacanta pentru toata familia. Eu l-am vazut intr-o sala de cinema, la Happy Cinema, pana ca acestea sa se inchida. Puteti sa faceti si voi asta, caci mai sunt prin tara cinematografe deschise (cat or mai fi), lucru pe care il recomand cu caldura. Daca nu, puteti sa-l vedeti online pe versiunea virtuala a cinematografului mai sus amintit, play.happycinema.ro.

Etichete: , ,