Cinemil.ro – un site dedicat iubitorilor de film românesc

Cinemil.ro – un site dedicat iubitorilor de film românesc

 

 

Filmele sunt, în primul rând, accesibile şi populare. Prin intermediul acestora, orice poveste se transformă în realitate, iar imposibilul devine posibil. De asemenea, filmele au capacitatea de a influența cultura naţională și dezvoltarea socială, de a genera raţionamente, dar mai ales emoţii. De aceea, filmele constituie un puternic mijloc de influență și de propagandă în rândul maselor.

Cinemil.ro susține dezvoltarea industriei locale de film prin campanii eficiente de email marketing si sms marketing, pentru prezentarea celor mai importante filme românești, capodopere cinematografice care au marcat istoria filmului românesc. În acest context, obiectivul principal este de a contribui la promovarea artei cinematografice, în general, și a filmului românesc, în particular, căzut, în ultimul timp, într-un con de umbră.

Filmele româneşti istorice au drept punct de plecare momente importante din trecutul glorios al poporului nostru. Aceste filme ne propun o călătorie în timp, readucând în atenţia publicului cinefil evenimente care au modificat cursul istoriei. Datele istorice, aşa cum le cunoaştem din manualele de istorie, se împletesc perfect cu detaliile de culise și cu intrigile pentru a creiona momente importante din istoria poporului român. Filmele istorice reprezintă transpunerea pe peliculă a unor evenimente care au avut loc, alături de interpretarea oferită de regizor și de actori.

Alături de aceste producții istorice, Cinemil.ro încurajează și curentele cinematografice nou apărute, promovând cineaşti români care s-au făcut deja cunoscuţi în țară sau în străinătate.

Astfel, în ultimul deceniu, filmele românești au câștigat importante premii la festivalurile internaționale, bucurându-se de aprecierea criticilor străini. Să amintim doar câteva din filmele românești care ne-au făcut cunoscuți peste hotare.

În 2007, „California Dreamin’”, al regizorului Cristian Nemescu a câștigat premiul la secțiunea “Un Certain Regard” la Festivalul de la Cannes, iar un an mai târziu, filmul „Polițist, adjectiv”, al lui Corneliu Porumboiu, a primit premiul criticilor de film, în cadrul aceluiași festival. În 2010, „Eu când vreau să fluier, fluier”, al lui Florin Șerban a fost distins cu premiul Ursul de argint la Festivalul de film de la Berlin. Doi ani mai târziu, „După dealuri”, de Cristian Mungiu, a primit, la Cannes, premiul pentru scenariu și pe cel pentru interpretare feminină, pentru jocul Cosminei Stratan și al Cristinei Flutur. În 2013, „Poziția copilului”, de Călin Peter Netzer a luat Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la Berlin, iar în 2015, „Aferim”, de Radu Jude a câștigat, la același festival, Ursul de Argint pentru cea mai bună peliculă. În 2016, filmul „Bacalaureat”, în regia lui Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes.

În concluzie, este sprijinită apropierea publicului de producțiile cinematografiei românești prin creșterea numărului de spectatori prezenți în sălile de cinema.

 

. Niciun comentariu la Cinemil.ro – un site dedicat iubitorilor de film românesc. Categories: Diverse opinii CINEMILE, Filme romanesti. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.