Cruella este o Ana Morodan cinematografica!

Acest articol, despre Cruella, cel mai recent film Disney lansat in cinematografe, l-am scris si rescris de vreo 5 ori. Am vrut sa dau cu el de pamant, asa cum merita, insa mi s-a parut ca ratez esentialul; am scris apoi un articol cica mai obiectiv, unde de fapt laudam filmul. Iarasi nu era bine.

Totul pana-ntr-o frumoasa zi, cand am citit pe PaginaDeMedia un frumos comunicat de presa: Ana Morodan s-a transformat in Cruella.

Dupa ce am ras isteric vreo 10 minute, am citit cu atentie articolul (ceea ce va recomand si voua!) si am constientizat faptul ca fix asta este acest film. Pe bune: Cruella este fix ANA MORODAN, este o ANA MORODAN A CINEMATOGRAFIEI.

Reactiile din online mi-au confirmat teoria: dintre cei pe care-i cunosc, toti cei care o apreciaza pe Ana Morodan (sunt si din aia, in mod socant) apreciaza si filmul. In sens contrar, cine are o parere proasta despre individa in cauza are o parere proasta si despre film.

E drept, sunt persoane, nu putine, care nu si-au permis sa critice in mod public filmul. Deci nu incercati sa gasiti reactii negative vizavi de film, ca nu prea aveti sanse. Nu e voie.

Acum ar trebui sa vorbesc si despre film, despre faptul ca este un origin story, despre faptul ca vor urma remake-uri ale filmelor cu Dalmatieni si despre cat de diferita este actuala Cruella de fosta Cruella. Ar trebui, de asemenea, sa vorbesc despre atmosfera de anii 70 din film si despre muzica bine aleasa a peliculei. Ar trebui sa va vorbesc despre efectele vizuale ale filmului (nu, nu e animatie, desi Dalmatienii originali erau animati).

Si, poate, ar trebui sa va vorbesc despre porecla de Cruella, pe care mai multe generatii au folosit-o pentru fetele ori femeile extrem de rele. Am intalnit-o si eu, a fost intalnita si la generatia parintilor.

Nu voi zice nimic din toate astea pentru ca toate mi se par inutile. Filmul nu este nicidecum adresat criticilor de film ori iubitorilor de film. Nu. Nicidecum. Filmul este adresa iubitorilor de tik-tok, celor care vor sa vada ceva bine realizat pe un fond muzical bun (chiar daca cele 2, imaginile si sunetul, nu au intotdeauna legatura).

Stiu, nu v-am zis cine este Ana Morodan. Va raspund exact cum nu vi se recomanda sa raspundeti: vedeti Cruella in salile de cinema si veti intelege cine este Ana Morodan. Ori, daca o cunoasteti deja pe ea, imaginati-o pe marele ecran. Ambele lucruri sunt la fel de adevarate.

De altfel, ca sa intelegeti cum stau lucrurile, cautati pe Google Cruella Ana Morodan (in ce ordine doriti). Veti gasi doar comunicatele de presa si anunturile oficiale ale agentiei. Niciun articol blogosferic, nici macar o opinie a cuiva legata de aceasta asociere. Nu zic, poate unii sunt de acord si lauda asocierea. Accept si opinii contrare. Insa nu vi se pare ciudat ca NIMENI nu si-a exprimat parerea IN NICIUN FEL vizavi de aceasta TRANSFORMARE?

Da, Cruella are si calitati, in frunte cu interpretarile celor 2 Emma, Emma Stone si Emma Thompson. Insa dati-mi voie sa cred ca a interpreta excelent un rol sec intr-un film inutil nu este o lauda. Caci fix asta este Cruella: un film despre razbunare, unde persoana care sa razbuna devine mai absurda decat tinta razbunarii.

Si pentru ca tot vorbim despre razbunare, astept razbunarea, habar n-am din partea cui, impotriva acestui articol.

Nu pot sa inchei articolul despre Cruella fara sa dau 2 link-uri: unul de la Nipemi, sa cititi o cronica de film mai apropiata de ideea de recenzie, si unul de la Zoso, sa aflati cate ceva despre Ana Morodan. Cum ar zice Vice, ca sa nu mai fiti nevoiti sa mergeti la film :))

Cruella a intrat in cinematografe din 26 mai, fiind distribuit in Romania de Cineforum. Inca ruleaza in cinematografe, asa ca eu zic sa va grabiti sa mergeti s-o vedeti pe Ana Morodan, pentru ca nici nu stiti ce pierdeti (scuze, am confundat influencerii!).

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.