Dincolo de Calea Ferata

Dincolo de calea ferata POSTER

Introducere Dincolo de Calea Ferata

O mare din introducere am scris-o deja pe EmilCalinescu.EU. Aici mai am de adaugat fix 2 chestiuni:

  • Nu auzisem nimic despre film pana sa vina invitatia la vizionare, insa ulterior am vazut o reclama sustinuta in oras. Aceasta a fost strategia, vedem maine datele cu incasarile. Pagina de facebook a filmului a strans peste 12.000 de fani, ceea ce inseamna ceva. Sa vedem.
  • Filmul are o distributie interesanta, cu Alexandru Potocean si Ada Condeescu in rolurile principale, regiza si scenariul  fiind semnate de Catalin Mitulescu.

Rezumat Dincolo de Calea Ferata

Dupa 1 an de muncit in Italia, Radu gaseste lucrurile complet schimbate in tara. Familia, prietenii, totul pare schimbat. Dar el, Radu, mai e acelasi?

Dincolo de calea ferata Alexandru Potocean Ada Condeescu

Opinie Dincolo de Calea Ferata

De obicei prefer sa analizez filmele mai in amanunt, in acest caz prefer sa ignor structura mea clasica. Dincolo de calea ferata este, dupa mine, un scurtmetraj excelent, care, din considerente financiare, a fost facut lungmetraj (nici el foarte lung, 88 de minute). Filmul este lungit aiurea, senzatia generala fiind ca nu se intampla nimic. Se intampla, si se intampla lucruri interesante, acestea, insa, puteau fi spuse lejer in maximum 30 de minute.

Avem cateva idei spuse extrem de interesant. Avem ideea relatiilor la distanta si cat de solide sunt ele (in acest caz este vorba si de un copil, veti vedea cat de important este el aici). Avem ideea snobismului celui care vine din strainatate: Radu a venit cu autocarul din Italia (n-o fi avut bani de avion?), dar la nunta el era cel cu bani. Avea buzunarele pline de euro. Nu ni se spune daca erau sau nu toti banii lui, nu ni se spune, cert este ca acel comportament al sau de la nunta parea natural: si lui i se parea natural, dar si celorlalti. Fix asta este mentalitatea: cel care munceste afara are bani. Doar d-aia a plecat in Italia. A treia idee este cea clasica, de nunta in cartier. Desi este un pic caricaturizata, mi se pare o imagine destul de apropiata de realitate.

Dincolo de calea ferata

Dincolo de calea ferata porneste de la premise bune, are o imagine buna, o coloana sonora adecvata (Catalin Mitulescu e in tema, a facut, mai demult, un scurtmetraj documentar despre Adrian Copilul Minune si a regizat videoclipul Sweet Kiss Floare Alba, Floare Neagra) si niste interpretari decente. De la acest subiect se putea obtine mai mult.

Dincolo de calea ferata este in cinematografe din 22 aprilie, fiind produs de Strada Film si distribuit de Metropolis Film. Salutari CINEMILE tuturor!

Etichete: , , ,