Eddie Vulturul

Eddie Vulturul

 

Eddie Vulturul Poster Romania

Introducere Eddie Vulturul

O reteta banal de simpla: iei o povestea reala, despre un caz rar (cum se spune: 99% din film sunt despre 1% din situatii), se adauga un actor de top (Hugh Jackman, care interpreteaza un personaj 100% fictiune), se presara niste exagerari specifice cinematografiei, se scot anumite lucruri reale care ar fi putut dauna si se face filmul. Care film va trebui apreciat, deopotriva, de fanii filmelor bune, de fanii filmelor motivationale si de fanii sporturilor olimpice de iarna. Ce a iesit? Cititi in continuare sa vedeti 🙂

Eddie Vulturul film 2016

Rezumat Eddie Vulturul

Eddie este tipul de baiat tocilar ca infatisare, antisocial, rasfatat de mama si tinut din scurt de tata. Visul sau este sa ajunga la Olimpiada, chiar daca nu se pricepe la niciun sport. Vazand o partie de ski, hotaraste ca locul sau este la olimpiada de iarna, nu de vara. Respins de Comitetul Olimpic Britanic, hotaraste sa se inscrie la proba de sarituri cu ski-urile din simplul motiv ca oricum Marea Britanie nu avea vreun sportiv inscris la acea proba. Continuarea o descoperiti singuri, desi, dac-as fi rau un pic, as zice ca este extrem de previzibila.

Eddie Vulturul

Puncte de interes Eddie Vulturul

  • Daca vreti sa aflati toate diferentele dintre Eddie vulturul real si Eddie vulturul din film, intrati aici. Ca o parere personala, cam multe diferente. Prea multe as zice.
  • Filmul va fi apreciat foarte mult de fanii sporturilor de iarna. Personal, nu sunt pus la punct nici macar cu regulamentul. Desi CINEMATOGRAFIC anticipasem ca el se va inscrie si la proba de sarituri de la 90m, nu imi dau seama cum e posibil in mod real acest lucru. Nu te inscrii dinainte la ambele probe? Habar n-am, sunt in offside aici.
  • Se invoca citatul lui Pierre de Coubertin, motto-ul acestui film: „Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este sa castigi, ci sa participi, asa cum in viata nu conteaza triumful, ci lupta. Esential nu e sa cuceresti, ci sa lupti bine.”. Chiar daca nu-s de acord cu el si intr-un articol viitor il voi demonta, aproape in totalitate,
  • Poate fi folosit ca exemplu in orice conferinta motivationala. Personal, insa, as folosi cazul real si nu filmul, cazul real parandu-mi mai util din acest punct de vedere.
Un alt personaj inventat
Un alt personaj inventat

Puncte tari Eddie Vulturul

  • Initial, imediat dupa vizionarea filmului, ziceam ca cel mai bun personaj este cel interpretat de Hugh Jackman (cel mai cunoscut actor din film). Recunosc, am fost dezamagit sa aflu ca personajul sau nu exista in povestea reala, dar poate din acest motiv este cel mai bine interpretat: a fost bine construit de la un capat la celalalt. Construit de la 0, de un scenarist bun, si interpretat foarte bine de un actor mare.
  • Punctul culminant, scena in care Eddie sare de pe trambulina de 90, mi se pare foarte bine realizata: si vizual, si suspansul bine dozat.
  • Astazi, 6 aprilie, se implinesc 120 de ani de la prima editie a Jocurilor Olimpice moderne. Ma bucur, deci, ca data aleasa pentru lansarea filmului are legatura cu acest eveniment (mai multe detalii despre Prima Editie a Jocurilor Olimpice Moderne gasiti pe Wikipedia).
Asa arata astazi google :)
Asa arata astazi google 🙂

Puncte slabe Eddie Vulturul

  • Previzibil cap-coada. Extrem de previzibil.
  • Prea multe lucruri schimbate fata de povestea reala. Eddie Vulturul este real, dar pare alt film. Chiar el, personajul real, a declarat ca filmul este doar 5% realitate. Ceea ce, zic eu, e o bila neagra pentru intregul film.
  • Felul in care este construit Eddie imi displace profund. Cumva, el nu are niciun defect, singura sa calitate fiind ambitia. Acest om perfect, acest robot, nu pare deloc realist. El e bine jucat, dar nu-mi place rolul cum e scris. Filmul ar trebui sa fie realist, insa scenaristul/scenaristii pare ca si-au dorit ca el sa nu para atat de realist.

Eddie Vulturul real vs film

Opinii Eddie Vulturul

Recunosc, Eddie Vulturul a fost mai bun decat ma asteptam. Desi previzibil, el are acel ceva care te face sa nu-ti para rau ca l-ai vizionat. Pacat, insa, ca va fi schingiuit de tot felul de vraci motivationali, care vor stoarce ultimul ban de la fraieri cu explicatiile savante despre ce se poate vedea in acest film. Altfel, trecand peste teparii notorii transformati in guru motivationali, filmul este placut si nu veti regreta cele peste 100 de minute.

Eddie Vulturul aterizeaza in cinematografele patriei pe 8 aprilie, fiind adus in Romania de OdeonFilm. Salutari CINEMILE tuturor!

. 1 comentariu la Eddie Vulturul. Categories: 2016. Tags: , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Eddie Vulturul

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.