Un alt fel de cronica. Fast and Furious 7 – Iute si Furios 7.

Un alt fel de cronica. Fast and Furious 7 – Iute si Furios 7.

 

Fast and Furious 7 POSTER

Imi plac regulile, imi place sa am un stil propriu. Mi-am propus ca toate articolele cinemile sa fie pe un anumit tipar. Sa se stie ca ASA scrie Cinemil.RO. Aceasta este regula. Dar orice regula are si exceptii.

Pentru prima oara am facut o exceptie in cazul filmului Fifty Shades of Grey. A devenit viral, ajungand cel mai vizitat articol de pe acest blog.  A doua exceptie (probabil nu ultima) este Fast and Furious 7 – Iute si Furios 7. De ce fac aceasta exceptie? Simplu: filmul Fast and Furious 7 – Iute si Furios 7 este, in sine, O EXCEPTIE! O exceptie trebuie tratata ca o exceptie.

Furious 7

Oricate defecte ar avea acest film, pur si simplu ele TREBUIE lasate in plan secund. Pur si simplu este prea multa actiune, pur si simplu ramai de prea multe ori MUT DE UIMIRE, fara sa stai sa te gandesti daca, tehnic, chestia aia este posibila. Nu, majoritatea chestiilor acelea NU sunt posibile si chiar NU e bine sa le testati.

As putea eu trece, cumva, peste superbul omagiu adus lui Paul Walker? Finalul filmului, extrem de bine realizat, este un omagiu frumos adus unui actor care ne-a parasit prea devreme. Nu o data, ci de 2 ori am APLAUDAT in sala de cinema, desi, sincer, nu-mi place gestul. Eu aplaud rar filme, nici macar atunci cand e vorba de filme romanesti si echipa de filmare este in sala.

Fast and Furious 7 – Iute si Furios 7 este FABULOS. Fiecare alegere facuta de producatori pare a fi IDEALA: au efecte extrem de bune, amplificate de IMAX, insa filmul este 2D (daca era 3D probabil ar fi fost obositor); dureaza un pic peste 2 ore, nici prea putin sa fie considerat film usor, nici prea mult sa plictiseasca; iar decizia CRUCIALA, una pe care NIMENI nu isi doreste s-o ia, a fost si ea IDEALA (s-a apelat la fratii lui Paul pentru a termina filmul; un omagiu pe care atat producatorii, cat si familia l-au adus indragitului actor).

Sa va mai zic despre FABULOSUL duel dintre Vin Diesel si Jason Statham. As putea afirma ca, in sfarsit, Jason Statham are un adversar pe masura (pana acum parea cel mai tare pentru ca toti adversarii sai erau cu cel putin 2 clase sub el).

Fast and Furious 7 Jason Statham

Nu stiu daca va exista o continuare. Sa ne spuna producatorii. Ce cred eu, vazand filmul, este ca initial fusese gandit pentru a fi continuat, insa decesul neasteptat al lui Paul Walker s-ar putea sa le fi schimbat planurile. Este, deci, POSIBILA o continuare, dar nu as miza pe ea.

Personal, mi-as dori ca Fast and Furious 7 – Iute si Furios 7 sa fie ULTIMUL film din serie. Mi-as dori ca aceasta serie atat de indragita sa aiba parte de acest final EPIC. Urmatorul film ar fi judecat prin prisma acestuia si ar fi, mai mult ca sigur, o dezamagire.

Furios şi iute 7

Pe scurt, sa recapitulam: Fast and Furious 7 – Iute si Furios 7 este MONUMENTAL, EPIC, FABULOS, GRANDIOS, IMPRESIONANT. Reuseste sa impresioneze pe toata lumea din toate punctele de vedere, indiferent daca e vorba de fani ai seriei sau nu.

Despre Fast and Furious 7 – Iute si Furios 7 au mai scris: Adriana Sandru, Malaezu, Angela, Andreea de pe canapea, Cinemateca.EU si nou-intratul pe piata blog al lui Trif.

Fast and Furious 7 – Iute si Furios 7 intra de vineri, 3 aprilie, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de RoImage. Salutari IUTI si FURIOASE tuturor!

ps: Uitai sa va zic despre muzica din Fast and Furious 7 – Iute si Furios 7. Decat sa va zic, mai bine va las sa ascultati o mostra:

10 thoughts on “Un alt fel de cronica. Fast and Furious 7 – Iute si Furios 7.”

  1. Tocmai ce vin de la acest film. Un film bun, care m-a ținut cu sufletul la gura pe tot parcursul vizionarii. Recomand!

  2. Pingback: Fast and Furious 7

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.