Fast and Furious 8 – Iute si furios 8 – The Fate of the Furious – Fast Eight

Fast and Furious 8 – Iute si furios 8 – The Fate of the Furious – Fast Eight

Pentru ca nu mai scrisesem asa de mult timp, revin acum la clasica mea schema de analiza a filmelor. Asadar … 🙂

(In loc de) Introducere Fast and Furious 8 – Iute si furios 8 – The Fate of the Furious – Fast Eight

 

Articolul despre Fast and Furious 7 este, in acest moment, cel mai citit articol de pe acest blog. Totodata, Fast and Furious 8 a avut cel mai de succes weekend de debut din istorie, depasind inclusiv revenirea Star Wars in cinematografe (Trezirea Fortei).

Rezumat Fast and Furious 8 – Iute si furios 8 – The Fate of the Furious – Fast Eight

 

Dom si Letty sunt in luna de miere in Cuba, insa distractie lor este intrerupta de aparitia unei misterioase femei, care reuseste sa-l convinga pe Dom s-o ajute in planul sau de a controla lumea. Din pacate, Dom este nevoit inclusiv sa-si tradeze, cel putin temporar, prietenii. Totul cu un scop nobil, pe care-l veti descoperi singuri mergand la film 🙂

Puncte de interes Fast and Furious 8 – Iute si furios 8 – The Fate of the Furious – Fast Eight

 

 • Este primul Fast and Furious fara Brian (aka Paul Walker). Personajul Brian nu a murit, se vorbeste despre el in film (despre el si despre Mia), insa ei nu apar. „Nu, am promis ca orice ar fi nu apelam la ei”.
 • Al doilea Fast and Furious cu Jason Statham. De aceasta data are un rol mai important ca in precedentul.
 • Charlize Theron apare pentru prima oara in serie si, avand in vedere finalul, va mai aparea. (Nu e spoiler).
 • Avem de aceasta data o intriga politica. Terorism, bomba nucleara, Rusia, SUA, Al treilea Razboi Mondial.
 • Ca de obicei, filmul are mai multe titluri sub care se va promova. Dintre ele, cel mai mult imi place The Fate of the Furious. Mi se pare ca se potriveste cel mai bine cu ce se petrece in film.
 • Recomand tuturor vizionarea, intr-un mic binging, a celorlalte 7 filme din serie. Sa vedeti cum a evoluat acea serie, de la un Fast and Furious dedicat exclusiv pasionatilor de masini la un Fast and Furious cu poveste (geo)politica.
 • Legat de vizionarea celorlalte 7 parti, va mai dau un hint: avem un nou regizor, F. Gary Gray. Nu a mai regizat vreun alt film al seriei, insa s-a afirmat regizand Italian Job.
 • Va ziceam de incasari, sa va zic acum si de site-urile de specialitate. Comparatia o voi face doar cu precedentul: pe IMDB actualul film are 7.3, fata de 7.2 precedentul (nu s-a lansat in toate tarile, deci scorul o sa se schimbe, sa vedem daca in bine sau in rau); pe Metascore, insa, avem 56 la 67 in favoarea precedentului, in timp ce RottenTomatoes avem 66 la 79, tot in favoarea precedentului. Concluzia mi se pare evidenta: acest nou film a fost mai bine primit de fani, insa criticii au apreciat mai mult Furious 7.
 • O observatie importanta: filmul intra in cinematografele Romaniei cu o saptamana intarziere: indeajuns de repede incat sa fie in continuare FILM NOU, dar indeajuns de tarziu incat sa aflam primele cifre de audienta, primele review-uri si, eventual, primele spoilere.

Puncte tari Fast and Furious 8 – Iute si furios 8 – The Fate of the Furious – Fast Eight

 

 • Marea problema a unor astfel de filme este absenta unei povesti, a unei intrigi bune. In intreaga serie sunt cateva filme (as zice vreo 3) care patimeau fix din acest motiv. In acest caz, povestea este punctul forte al filmului. O poveste interesanta, nu foarte complicata, dar nici foarte simpla, a carei rezolvare necesita masini. Cu multi cai putere, dar, cel mai important, cu soferi iscusiti. Nu conteaza numai ce are masina sub capota, conteaza si cine-i la volan. Sau intai si intai acela.
 • Mai mult ca oricand se pune accentul pe incredere, se vorbeste de tradare, se pune accentul pe familie. Toate intr-un mod foarte placut 🙂
 • Personajul lui Jason Statham este extrem de misto. Mult mai proeminent si mai bine conturat 🙂
 • Muzica este perfect integrata in peisaj. Parca lipseste, totusi, ceva rusesc la scenele dinspre final, cand actiune se petrece in Rusia. Dar poate-s eu prea pretentios.
 • Inceputul are loc in Cuba (acolo-s petreceau ei luna de miere). Cuba este un loc superb, cu Havana in frunte. Ma bucur ca dupa dezghetul dimplomatic si politic, Cuba revine in productiile americane (si nu numai). Este pe lista mea de locatii pe care trebuie sa le vizitez in aceasta viata. Iar peisajele pe care le vedem in acest film sunt realmente superbe.
 • Sa va zic si de masini? Avem si din alea, bineinteles. Partea cea mai misto este ca pe langa ele avem … si un tanc. Mai mic, dar mai iute. Si mai furios. Dar tot tanc este 🙂
 • Este o scena absolut superba, care dureaza destul de mult, cu masinile care pornesc singure. Un haos foarte misto redat, o scena cu adevarat memorabila. Mi-as dori s-o vad distinct, sa apara peste cateva luni pe youtube. Doar acea scena, imi place tare mult.

Puncte slabe Fast and Furious 8 – Iute si furios 8 – The Fate of the Furious – Fast Eight

 • Personajul negativ, Cipher, interpretat de Charlize Theron, este un personaj extrem de dubios. Inconsistent. As zice chiar si slab interpretat. Pe de-o parte, este un geniu, a reusit sa creeze un program genial, pe de alta parte se dovedeste a fi de-a dreptul proasta in multe momente. In prea multe momente pentru un geniu. Ceea ce, de fapt, nu este. Sau este? Sa nu mai zic de felul in care arata, care nu te duce deloc cu gandul la un geniu informatic. Poate nu ma prind eu de metafora/metafore, ca altfel, sincer sa fiu, n-am inteles nimic din acest personaj. Si nici macar infricosatoare nu era. Un villain trebuie sa inspire frica. Ea iti inspira orice altceva in afara de frica si inteligenta. As zice chiar opusul celor 2 🙂
 • De ce nu este 3D? TREBUIA sa fie 3D! Este 2017, este al VIII-lea film al seriei si inca nu am avut vreun 3D. De ce? Se preta clar la asa ceva. 3D-ul te facea sa te simti in actiune, sa te simti acolo. Este o alegere de neinteles pentru mine.

Opinie Fast and Furious 8 – Iute si furios 8 – The Fate of the Furious – Fast Eight

Personal, sunt de acord cu criticii: Fast and Furious 8 – Iute si furios 8 – The Fate of the Furious – Fast Eight este foarte bun, dar precedentul a fost un pic mai bun. Ultimele 2 sunt, de departe, cele mai bune ale seriei, serie care, bineinteles, va tot continua. Sper ca de la urmatorul incolo se vedem superbele masini in 3D. Ma rog, asta sper de vreo 3 filme incoace :))

Sunt curios, insa, cum va sta, la final, in privinta incasarilor. Va deveni, oare, cel mai de succes film din istorie?

Fast and Furious 8 – Iute si furios 8 – The Fate of the Furious – Fast Eight intra in cinematografe din 21 aprilie, fiind adus in Romania de RoImage. Salutari IUTI si FURIOASE tuturor!

4 thoughts on “Fast and Furious 8 – Iute si furios 8 – The Fate of the Furious – Fast Eight”

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.