Gardienii Galaxiei Vol 2

Gardienii Galaxiei Vol 2

 

 

Despre Gardienii Galaxiei VOL 2 as putea scrie in multe feluri. Prefer, (SI) de aceasta data, sa abandonez structura mea clasica. Prefer, totodata, sa rezum acest al doilea film al seriei printr-un singur cuvant: exagerare. Este PREA mult. Trebuie, bineinteles, sa justific opinia mea. S-o nuantez.

Incep cu partea evidenta. STIAM, nu doar eu, ci si TOATA LUMEA, ca filmul Gardienii Galaxiei va avea o continuare. Este film cu super-eroi, acel prim volum era introducerea. Un inceput in forta, aplaudat si apreciat de aproape toata lumea. Nu ma refer la criticii care refuza din start orice film cu super-eroi. Ei din start nu-s public tinta.

Cu toate acestea, la primul film apreciasem dozajul optim dintre seriozitate si caterinca (un film cu mult umor, cu multe glume, insa, cu toate astea, un film pe care-l luai in serios), apreciasem faptul ca desi filmul statea vizual foarte bine, nu parea incarcat. Iarasi, dozaj bun. Muzical statea iarasi bine, fara sa se exagereze din acest punct de vedere.

Ce avem in Gardienii Galaxiei VOL 2? Pai toate acestea la puterea a zecea, ceea ce il face, per total, un film INCARCAT. Exagerat. Pe alocuri greu de urmarit.

Efectele vizuale pot fi considerate obositoare pentru cei neobisnuiti cu asa ceva (in special in IMAX), muzica, desi extrem de bine aleasa, se aude prea des (oare e bine sa auzi muzica jumatate de film intr-un nemusical? oare e bine ca anumite scene de bataie sa se desfasoare, in proportie de 90%, pe ritmuri muzicale?), povestea, de la simplitatea primei povesti, la ceva mult mai complex, complex insa nu neaparat ceva foarte bun. Si, ca sa va conving de exagerari, aflati ca nu avem o faza after-credits, ci CINCI! Da, ati citit bine: CINCI!

Asadar, pana si genericul de final este incarcat. Vezi 2-3 chestii, vine o mini-scena de 10 secunde. Mai vezi 1 minut de generic, inca una … Si nu stiu cum au fost gandite ori cum vor fi la vizionarile normale, dar la vizionarea de presa de la pranz luminile se stingeau si se aprindeau intr-o veselie. Apai, daca tot sunt scene si stie toata lumea ca sunt, de ce nu ramane lumina stinsa pana la final de tot?

Fanii infocati ai filmelor cu super-eroi il considera si il vor considera cel mai bun film cu super-eroi. Cel putin dintre filmele Marvel. Ei vor aprecia aceste exagerari, le vor considera binevenite.

Intr-adevar, un personaj MISTO 🙂

Multi nu se supara cand este multa muzica atat timp cat apreciaza acea muzica. Nu se supara cand vad multe efecte 3D atat timp cat apreciaza efectele 3D. Nu se supara ca sunt 5 scene after-credits atat timp cat acele scene sunt, dupa ei, reusite.

Cu toate astea, nu e cam mult?

Gardienii Galaxiei VOL 2 este, per total, un film bun. Are un personaj, Groot, upgradat acum. Mai micut, dar mai misto! Va placea atat celor neutri, ca mine, cat mai ales fanilor filmelor cu Super-Eroi. Parca mergea, insa, un pic de cumpatare. Din toate punctele de vedere 🙂 Filmul intra de vineri, 5 mai, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Forum Film. Salutari CINEMILE tuturor!

PS: In Gardienii Galaxiei VOL 2 apare Stallone. Are un rol specific lui, nimic deosebit. Zic ca e important de precizat 🙂

3 thoughts on “Gardienii Galaxiei Vol 2”

  1. Eu l am vazut asa. E incredibil ce a putut sa faca James Gunn. Recomand sa l vedeti si la cinema daca aveti timp si bani. Cred ca e un pic mai bun decat de primul.

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.