Geostorm: Pericol Global

 

 

Cand satelitii creati pentru a controla climatul global al Pamantului sunt atacati de un virus, totul devine o cursa contra cronometru pentru evitarea unui dezastru planetar.

Geostorm: Pericol Global este o productie Science Fiction cu un buget de 81 de milioane de dolari americani, produsa de Warner Brothers. Cel mai mult aici mi-au placut efectele speciale, efecte de film de popcorn alaturi de suspansul in care este tinuta audienta.

Avem in centrul actiunii doi eroi americani care sunt creionati bine in fata unei coalitii multinationale care doreste sa salveze lumea de la un dezastru, un astronaut carismatic alaturi fratele sau foarte echilibrat si inteligent care lucreaza pentru State Department. Ceva mai patriotic de atat nu exista.

Cei doi demasca o conspiratie la nivel inalt. Un grup sinistru ghidat de un tradator cu sange rece doresc sa distruga lumea si pun in lumina proasta chiar pe presedintele Statelor Unite. Presedinte care era in plina campanie electorala … campanie din partea partidului democrat.

Acum sa nu ma intelegeti gresit dar un mesaj subliminal politic mai mare rar am mai vazut, mai ales ca este vorba de un SF cu niste eroi americani care salveaza lumea.

Filmul este in regia lui Dean Davin, care a scris scenariul alaturi de Paul Guyot iar eroii planetari sunt interpretati de Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish si Alexandra Maria Lara.

Actorii principali am vazut ca si-au luat rolurile in serios cu toata drama posibila. Ce este de criticat pot mentiona: logica mecanica si faptul ca multe intamplari sunt putin explicate iar audienta isi da greu seama cum de s-a ajuns acolo. Se trece usor de la o inatmplare la alta, dar se aranjeaza frumos cu efectele speciale.

In SUA Geostorm: Pericol Global va fi lansata in acest weekend alaturi de Boo 2! A Madea Halloween, The Snowman si Only The Brave (alt film cu eroi americani, dar este o poveste reala) iar producatorii au mari asteptari de la el. In tara noastra premiera va avea loc pe 20 octombrie si este distibuit de Vertical Entertainment. Daca va plac filmele de actiune in care binele invinge, il puteti viziona.

Articolul despre filmul Geostorm: Pericol Global deja un obisnuit al blogurilor melea fost scris de Trif Vlad, . Ii multumesc inca o data pentru articol. Salutari CINEMILE tuturor!

Etichete: , ,