The Hobbit: The Battle of Five Armies – Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri

The Hobbit: The Battle of Five Armies – Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri

 

Hobbit poster

Introducere The Hobbit: The Battle of Five Armies – Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri

Seria Hobbitul nu este printre favoritele mele. Nu inseamna ca nu pot aprecia un film bine facut ori niste efecte bine realizate. Nu inseamna nici macar ca nu mi-ar fi placut primele 2. Sunt, insa, in categoria celor care NU au citit cartile, deci judec filmele distinct, fara a le putea compara cu acestea.

E drept, acest film pornea cu 2 mari handicapuri: seria, in sine, era un prequel al seriei de succes Lord of the Rings (toate filmele fiind judecate in comparatie cu acestea); in plus, era al treilea film din serie, primele 2 fiind considerate sub asteptari.  Personal, ma asteptam ca a treia parte sa fie mai buna decat primele 2, sa fie ceva GRANDIOS ca efecte, sa ne impresioneze si sa ne lase o impresie foarte buna de final. In plus, ma asteptam la elemente de legatura cu seria Lord of the Rings, serie pe care unii si-ar dori-o re-ecranizata in 3D (nu am auzit zvonuri de intentie, stiu doar de fani care, parca, si-ar dori-o reintoarsa pe marile ecrane).

In plus, campania de promovare a filmului a fost una extrem de interesanta. Eu, alaturi de alti cativa bloggeri si oameni din presa, am luat parte la un Party Hobbit extrem de misto. Pe langa asta, majoritatea ziarelor si site-urilor aveau reclama cu Hobbitul. Sa vedem efectul lor peste cateva saptamani.

Hobbit party

Rezumat The Hobbit: The Battle of Five Armies – Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri

Ereborul nu este amenintat doar de Dragonul Smaug. Daca vor reusi sa elimine pericolul reprezentat de Dragon, vor reusi oare sa mentina pacea in Erebor?

Puncte de interes The Hobbit: The Battle of Five Armies – Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri

  • Tehnologia HFR a fost din nou folosita pentru acest Hobbit. Eu l-am vazut HFR IMAX 3D, insa poate fi vazut in HFR 2D ori HFR 3D normal.
  • Trilogia Hobbitul, ca de altfel si trilogia Stapanul Inelelor, are acelasi regizor: Peter Jackson. Acest lucru se simte. Comparati seria aceasta cu seria Hunger Games, unde fiecare film este EXTREM de diferit.
  • Ultima avanpremiera DE TOP a anului.  Pana acum, 2 ani la randul, anul cinematografic se incheia cu Hobbitul. Sa vedem in 2015 cum va fi.

THE HOBBIT: THE BATTLE OF THE FIVE ARMIES

Puncte tari The Hobbit: The Battle of Five Armies – Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri

  • Efectele sunt principalul argument al acestui film. Vizual sta foarte bine, desi unii se asteptau la ceva si mai bun. Mie, insa, mi-au placut.
  • Scenele de lupta extrem de bine redate.
  • Un film care leaga extrem de misto atat partile precedente, cat si cele ce urmeaza (este Prequel la seria Stapanul Inelelor).
  • Personajele sunt mult mai bine conturate, obligandu-te sa revezi primele 2 episoade.

Puncte slabe The Hobbit: The Battle of Five Armies – Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri

  • Un singur punct slab am observat si anume durata excesiva. Un amic, mare fan al seriei, mi-a spus inca de la primul film: cum sa faci 3 filme dintr-o carte 300 de pagini? Aceasta pare are 144 de minute, prima avand  166, in timp ce a doua a avut 161 de minute. In total sunt aproape 8 ore de vizionat (ca tot au bagat cinematografele toate 3 filmele, intr-un Maraton Hobbit).

Hobbit carte

Opinii The Hobbit: The Battle of Five Armies – Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri

The Hobbit: The Battle of Five Armies – Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri este exact cum ma asteptam sa fie: incheie apoteotic o serie, are efecte superbe, personaje bine conturate si dialoguri parca mai bune ca in precedentele filme. Fanii seriei vor fi multumiti, ca de altfel si doritorii de efecte speciale. Nu este cel mai bun film al anului, departe de aceasta titulatura, insa tind sa cred ca nu va dezamagi pe nimeni. SIngurul defect evident este durata prea mare, asta desi este cel mai scurt film al seriei.

Despre The Hobbit: The Battle of Five Armies – Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri au mai scris: Angela, Ioana, Malaezu si Auras (jumate spoiler, jumate la misto).

The Hobbit: The Battle of Five Armies – Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri intra de azi in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Forum Film. Salutari CINEFILE tuturor!

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.