Incarnate – Demonul

Incarnate

 

 

Initial scrisesem alt titlu. L-am sters. Am mai sters inca doua titluri. Apoi am ramas cu titlul sec de mai sus. Un titlu sec este un titlu reprezentativ pentru acest film. Nu are cum sa fie altfel. Pentru ca fix asa este filmul: sec. Previzibil. De duzina.

Evidentiez trei lucruri, bune sau rele, ramane de vazut, pe care le-am observat in Incarnate:

Tipul de horror care anunta toate momentele infricosatoare

Nu-s cel mai mare fan al filmelor de groaza, dar daca tot e horror, zic ca ar trebui sa sperie. Si, in cazul meu, cel mai mult ma sperie neprevazutul. Sa apara brusc ceva, o creatura, un demon, ceva. Nu sa se stinga lumina, sa porneasca o muzica si sa fiu pregatit pentru cel ce va veni.

Nu ca ar fi singurul, dimpotriva. Dar fix d-aia am zis ca e banal, sec si de duzina. Este fix ca alte sute ori mii de filme.

Nu iti dai seama daca e pe bune ori la misto

Saptamana asta am vazut doua filme: Super Party la Birou si Incarnate. Unul e comedie, altul e horror. Sa va zic ca la Incarnate am ras mai mult? Ma rog, uneori eram si ingrozit, dar din cu totul alte motive. De exemplu, poti fi ingrozit de imaginatia bolnava a cuiva. Cum sa numesc altfel scena in care este inghitita o cruce, fie ea si scena de vis? Groaznica, groteasca ori pusa la misto.

Ceea ce ma face iar sa ma intreb: filmul e pe bune sau e parodie? Ca daca-i parodie, puteau sa-i spuna Scary Movie 6. Zic.

Imaginea pare dintr-un film cu adolescenti

Preia elemente din multe filme celebre

Eu am gasit elemente evidente din Inception si Avatar. Este intrarea in vis (sau in starea in care erau ei, apropiata, preluata, fireste, din Inception) si acel doctor in scaun cu rotile (care in starea cealalta era pe picioarele lui), ceea ce mi-a adus aminte de tipul din Avatar. Bine, referirile sunt mai multe, cele 2 fiind cele mai evidente.

Doar ca, vazand referirile la filmele mult mai celebre, stau si ma intreb din nou: e sau nu parodie? Ca mie asa-mi suna.

Altfel, filmul Incarnate nu e deloc un dezastru. E jucat aproape bine (actorii pare ca joaca bine, dar nu au fost alesi fericit), povestea nu e atat de rea, desi mult prea previzibila, iar muzica e chiar misto. Pacat ca filmul este o arta intai si intai vizuala, dar sa nu fim rai. Poate-s eu prea pretentios.

Incarnate – Demonul intra vineri, 9 decembrie, in cinematografe, fiind adus in Romania de Intercom. Salutari GROAZNICE tuturor!

 

RaspundE-MI-L

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.