James Bond Spectre

James Bond Spectre

James Bond Spectre POSTER

Introducere James Bond Spectre

Vizionarea ultimului film cu James Bond, Spectre, nu venea intr-un context foarte placut. Simteam ca, intr-un fel, nu ma voi putea bucura complet de film. Plecati, va rog, de la premisa ca acest articol este scris sub influenta ultimelor evenimente sociale si politice.

James Bond Spectre 2015

Rezumat James Bond Spectre

Agentii 00 apartin trecutului. Multitudinea de servicii secrete apartine trecutului. Acum se pune la cale infiintarea unui serviciu secret unic, care sa stie tot ce misca in toata lumea. Va reusi, oare, James Bond sa impiedice acest plan si sa demaste ce este in spatele lui? Veti descoperi acest lucru mergand la cinema si parcurgand, alaturi de el, un traseu care cuprinde mai multe opriri pe mai multe continente.

James Bond Spectre

Puncte de interes James Bond Spectre

De aceasta data incep punctele de interes cu un clip:

In afara de cele evidentiate, mai am eu cateva de spus:

 • Inceputul nu e deloc potrivit pentru contextul actual: se incepe cu sarbatorirea Zilei Mortilor. Filmul, totusi, nu are nicio vina…
 • Sa va zic despre femeile lui Bond, asa numitele Bond Girls? Apai sa va zic, ca au devenit legendare. Numarul lor cica a depasit 100.  Mai bine aflati povestea lor chiar de la ele:
 • Se pune in discutie o problema interesanta: supravegherea generala, de catre un organism unic, o organizatie unica. Un mega serviciu secret care sa preia responsabilitatile tuturor serviciilor secrete din intreaga lume. Ati avea, oare, incredere in asa ceva? 🙂
 • Este al doilea cel mai scump film din istorie, dupa Piratii din Caraibe: pe ape si mai tulburi, fiind la egalitate cu un alt film din celebra serie Disney, Piratii din Caraibe: La Capatul Lumii.
 • Alte chestii care v-ar putea interesa despre filmele cu Bond in general si despre Spectre in special gasiti AICI, AICI, AICI si AICI.

James Bond Spectre CAPTION

Puncte tari James Bond Spectre

 • Filmul cu James Bond care are cele mai bune efecte. Personal, inca astept un James Bond 3D. Poate urmatorul.
 • Peisaje superbe din locurile unde domnul James Bond isi desfasoara treburile: pe langa Londra, avem parte de peisaje mirifice din Mexico City, Roma si Tanger.
 • In cateva momente avem parte de un umor britanic de cea mai buna calitate.
 • Actiunea este intensa, iar filmul este extrem de imprevizibil.
 • Ca de obicei, coloana sonora este la inaltime. Probabil va ajunge hit, precum melodia Skyfall.

Puncte slabe James Bond Spectre

 • Povestea este lungita si, in multe locuri, ilogica. Logica nu a fost niciodata punctul forte al filmelor cu Bond, insa acum, in multe momente, chiar s-a intrecut masura. Pana acum filmele Bond functionau dupa o logica interna, a lor. Acum aceasta logica interna scartaie destul de mult.
 • Daniel Craig, actualul James Bond, pare a-si fi spus ultimul cuvant. Se simte nevoia unui nou Bond, dupa doar 4 filme in care personajul a fost interpretat de Craig. Sau, de ce nu, incheierea francizei. Este clar, insa, pentru mine, ca un nou film cu Daniel Craig in rolul principal ar fi contra-indicat.

Opinii James Bond Spectre

Per total, James Bond Spectre este ce trebuia sa fie. Dezamageste oarecum ca poveste, care putea si TREBUIA sa fie mai buna, insa compenseaza prin efecte, prin coloana sonora si actiunea intensa. Este intens si imprevizibil, desi multa lumea l-ar fi preferat mai scurt.

Spectre James Bond CAPTION

Despre James Bond Spectre au mai scris AngelaAndrei Dinu, Ioana Raluca Popescu (recenzie in limba engleza) si Diana Duca. Filmul intra in cinematografe de vineri, 6 noiembrie, fiind adus in Romania de Cineforum. Salutari CINEMILE tuturor!

4 thoughts on “James Bond Spectre”

 1. Pingback: Spectre 007

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.