John Wick 2

John Wick 2

 

 

John Wick 2 mi-a placut mult. Foarte mult. La fel de mult ca primul film al seriei, neputand spune care dintre ele a fost mai bun. Nu sunt la fel, nu e ciorba reincalzita, dar nici nu ma pot decide pe care sa-l prefer. Problema cu acest John Wick 2 este ca nu stiu ce as putea scrie despre el.

Primul meu instinct a fost sa scriu despre personaj. Da, e un PERSONAJ, care se contureaza din ce in ce mai misto. Cei care ati vazut prima parte stiti la ce ma refer. Repet: unul dintre lucrurile la care sunt foarte atent la filme este personajul principal. John Wick este un PERSONAJ.

Al doilea lucru pe care voiam sa-l dezvolt este finalul. Din pacate, daca as dezvolta foarte mult as face spoiler, asa ca spun doar atat: primul film a avut un final deschis, nu se stia daca va avea succes, nu au stiut inca de pe atunci daca va avea continuare sau nu; John Wick 2 are un final din care reiese clar ca va exista si un al treilea capitol, care cica deja se pregateste. Si, spre deosebire de alte filme, unde iti pare rau sa auzi ca va fi continuat si unde te gandesti cu groaza la ce va urma, in acest caz abia astept sa-l vad. Se termina in asa fel incat astepti cu sufletul la gura ce va urma. Cam ca la un serial.

Al treilea lucru pe care simt nevoia sa-l spun, doar ca precizare, nicidecum ca indemn, este ca nu este musai vizionarea primei parti. Daca vrei sa intelegi complet personajul da, trebuie sa vezi prima parte; insa intelegi John Wick 2 si vizionandu-l separat. Introducerea facuta este de ajuns pentru a te pune in tema. In cazul meu, pentru a-mi reaminti ce s-a intamplat in prima parte.

V-as mai putea povesti despre modurile diverse in care oamenii sunt omorati, dar as strica farmecul filmului. Va spun doar ca doi oameni sunt omorati cu un creion. Unii deja s-au prins de ce am facut aceasta precizare.

Bineinteles ca sunt multe exagerari, multe chestiuni ilogice, bineinteles ca personajul iese teafar din chestii extrem de dureroase. Dar la asta ma asteptam, nu m-au deranjat. Sunt firesti pentru genul sau de film.

Nu inchei, insa, pana nu va mai indic o chestie la care sa fiti atenti: organizarea Mafiei. Ma rog, nu DOAR a mafiei. Se fac niste referiri extrem de interesante. Probabil vom avea mai multe explicatii in partea a treia a filmului. E drept, nu plecati de la premisa ca aceste referiri ar fi musai adevarate, unele sunt contrare lucrurilor deja stiute despre Mafie (de exemplu, ca un mic spoiler, in general mafiotii au grija ca de ochii din cap de rude, in timp ce in film lucrurile sunt cat se poate de contrare). Zic doar sa fiti atenti la aceste referiri.

John Wick 2 intra in cinematografe vineri, 17 februarie, fiind adus in Romania de Freeman Entertainment. Salutari CINEMILE tuturor!

3 thoughts on “John Wick 2”

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.