Mission: Impossible. Fallout – Misiune: Imposibila. Declinul

Despre noul Mission: Impossible. Fallout – Misiune: Imposibila. Declinul imi este foarte greu sa vorbesc. Dac-ar fi fost James Bond, lucrurile ar fi fost mai simple. Acolo vom discuta, de fiecare data, care este cel mai bun Bond, ce are noul Bond fata de precedentii ori, daca este acelasi Bond de 5 filme, daca nu cumva se simte nevoia schimbarii actorului.

In cazul seriei Misiune: Imposibila, lucrurile sunt un pic mai complicate. Intai si intai, in toate filmele rolul principal l-a avut Tom Cruise. Care, fie vorba intre noi, arata exact ca-n primul film al seriei. Inca ma intreb daca omul asta exista sau e un robot cu infatisare umana.

In al doilea rand, filmele sunt al dracului de asemanatoare si de previzibile. Daca vezi o bomba cu ceas, esti din start convins ca ea va fi dezamorsata fix cu o secunda inainte de deadline. Si cand zic DEADline, chiar la asta ma refer. La intelesul PROPRIU, literal, al cuvantului. De asemenea, daca vezi ca apare cineva nou in peisaj, brusc, neanuntat, pe nepusa masa, esti din start convins ca el este tradatorul. Nu mai trebuie sa stai cu sufletul la gura pana se afla cine-i tradatorul, in cine sa nu ai incredere.

Discutia ar putea fi purtata la nivel de regie. Regizori au fost mai multi, acest ultim Mission: Impossible. Fallout – Misiune: Imposibila. Declinul fiind regizat de Christopher McQuarrie, cel care semnase regia si la precedentul, Natiunea secreta. Totusi, discutia despre regie ajunge intr-un punct mort, caci vorbim de filme produse in 1996, 2000, 2006, 2011, 2015 si 2018. Cum putea compara regia unui film din 2018 cu regia unui film din 1996, mai ales avand in vedere genul acestui film?

In al treilea rand, a discuta despre fracturile logice prezente in filme de genul este absurd. Unii critici o fac la modul serios, alti bloggeri ori creatori de continut fac discutia asta, in diverse locatii online, strict pentru trafic. Am cautat noi toate fracturile logice din noul Mission: Impossible. Fallout – Misiune: Imposibila. Declinul pentru ca nu sa mai fi nevoit sa faci asta.

In fapt, Mission: Impossible. Fallout – Misiune: Imposibila. Declinul este entertainment pur. Livreaza exact ceea ce se asteapta de la el, in singurul mod in care aceasta franciza stie sa livreze. Nimic in minus, nimic in plus. Totul pare cu sens daca aplicam logica interna a acestui film si a intregii francize. Este bun, fara sa poti spune daca este mai bun sau mai putin bun decat oricare dintre celelalte filme ale seriei.

S-ar putea, totusi, face o discutie despre durata acestui nou Mission: Impossible. Fallout – Misiune: Imposibila. Declinul, caci este cel mai lung al seriei. Ca durata, stam in felul urmator: primul film a avut 110 minute, al doilea 124, al treilea 126, al patrulea 130, al V-lea, precedentul, 132, iar cel actual 147 de minute. Cu exceptia primului, toate au avut peste 2 ore, deci oricum nu este o abatere atat de mare, atat de evidenta. Si, pentru ca tot discutam despre evidente, minutele acelea nu se simt, putem spune multe despre acest film, nu si ca ar avea momente moarte. Dimpotriva chiar: este prea plin, prea incarcat.

Concluzia este simpla: daca ti-au placut celelalte, sigur iti va placea si noul Mission: Impossible. Fallout – Misiune: Imposibila. Declinul. Daca nu, e clar ca nu ai ce cauta la el.

Dar, pe bune va intreb: de ce nu ti-ar placea? Ce motive ai avea sa-ti displaca?

Sau, ca sa fiu in ton cu numele fillmului …

Misiune: Imposibila – Sa-ti displaca noul Mission: Impossible. Fallout – Misiune: Imposibila. Declinul.

Mission: Impossible. Fallout – Misiune: Imposibila. Declinul intra de maine, 27 iulie, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de RoImage.

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.