Mune: Gardianul lunii

Mune: Gardianul lunii

 

Mune POSTER

 

 

INTRODUCERE Mune: Gardianul lunii

Filmul este o productie animata franceza, dublata in limba romana si adresata juniorilor. Regia filmului apartine lui BENOÎT PHILIPPON (care a scris si regizat cu succes atat comedii si filme de actiune, cat si aventuri) si ALEXANDRE HEBOYAN (cunoscut mai ales pentru ca a facut grafica pentru cunoscutele animatii „Kung Fu Panda” si „Monstri contra Extraterestri”) . Filmul are un concept puternic, destinat intregii familii si un univers animat fermecator.

Dragos Bucur, unul dintre actorii care asigura dublajul
Dragos Bucur, unul dintre actorii care asigura dublajul

REZUMAT MUNE: GARDIANUL LUNII

Povestea se desfasoara intr-un univers in care ziua si noaptea se afla sub atenta grija a unor gardieni legendari. Mune, un mic spiridus al noptii, este ales, fara sa fie macar nominalizat sau pregatit in acest sens si deci spre surprinderea tuturor, sa devina Gardianul Lunii. In ciuda unei staturi deloc impunatoare si a lipsei sale de experienta in coordonarea unei echipe, simpaticul personaj trebuie sa ghideze Luna in noapte si sa vegheze asupra Lumii Viselor. Insa cand novicele si inocentul Mune pierde Luna din greseala, echilibrul planetei este in pericol, iar Soarele cade in mainile lui Necross, lordul lumii subterane. Acest dezechilibru aduce luna la pierire iar intreaga planeta se scufunda in intuneric.

Pentru a salva omenirea, Mune trebuie sa facă echipă cu noul Gardian al Soarelui, egoistul Sohones care, precum soarele, este arogant si adora sa straluceasca fermecand fetele cu voinicia lui in aruncarea harponului si…cam atat (in aparenta). In noua aventura li se alatura si Glim, o faptura agila, dar plapanda din ceara. Glim si-a petrecut tot timpul studiind astrologia, fizica si legendele planetei, devenind un soi de Hermione Granger in aceasta calatorie de salvare a planetei de intuneric.  Aventura incredibila care ii aşteapta ii va transforma în cei mai buni prieteni.

Gardianul Lunii MUNE

PUNCTE DE INTERES MUNE: GARDIANUL LUNII

Mune: Gardianul Lunii este un film de animatie care prezinta o calatorie initiatica a celor doi gardieni astrali. Fiecare dintre ei trebuie sa se maturizeze pentru a deveni buni gardieni si pentru a descoperi modul in care cei doi astri de care trebuie sa aba grija sunt interconectati si nu pot exista unul fara altul.

MUNE

PUNCTE TARI MUNE: GARDIANUL LUNII

Mune: Gardianul Lunii este o animatie dinamica (poate chiar prea dinamica pentru gustul unora) creata intr-un mod incantator de mixaj intre animatia 3D si 2D. Filmul este animat cu o oarecare delicatete si o mare atentie la detalii si expresii faciale. Animatia reprezinta un festin de culoare si incanta prin imbinarea armonioasa a scenelor in care atat noaptea cat si ziua sunt prezente. Si e chiar fascinant sa privesti din zi cum arata noaptea si invers.

Mesajul este unul puternic, iar dialogurile care il sustin au cuvinte alese cu grija. Amuzamentul este prezent in cantitati numai bune de digerat si nimic nu pare exagerat sau aruncat in film la voia intamplarii.

MUNE gardianul lunii

PUNCTE SLABE MUNE, LE GARDIEN DE LA LUNE –  MUNE: GARDIANUL LUNII

Nu stiu cat de mult ar constitui acesta un punct slab, insa, Mune: Gardianul Lunii m-a dus cu gandul la inceput, cel putin ca si imagine, la filmul Avatar si implicit la animatia Ferngully-the last rainforest, iar acest lucru m-a intristat. Am descoperit ulterior ca e doar o asemanare intre Na’vis, indigenii planetei Pandora din Avatar si creaturile noptii din care face parte si Mune.

Mune vs Avatar
Mune vs Avatar

OPINIE MUNE: GARDIANUL LUNII

Mune: Gardianul Lunii este un film ideal pentru copiii care se afla la varsta marilor si deselor intrebari. Contrastele sunt prezente in film in aproape orice idee…de la cele doua personaje total diferite pana la ciclul zi-noape si conceptul bine-rau. Filmul urmareste un traseu initatic pentru cei doi gardieni care se afla la inceput de drum si modul in care acestia devin mai buni si invata sa priveasca in interiorul lor pentru a descoperi ce au de facut. Din punctul meu de vedere mesajul este puternic si prezentat intr-un mod care m-a bucurat, un mod atragator si amuzant. Pana si personajele secundare au avut farmecul lor: Tatal protectiv al lui Glim care era ingrijorat ca fiica sa sa nu sfarseasca precum mama ei, topita de soarele arzator, sau Spleen, demonul care este deprimat pentru ca ar fi vrut sa fie un dragut spiridus care sa aiba grija de floricele galbene. Cred ca parintii s-ar distra alaturi de copii la vizionarea acestei animatii…si de ce nu, sunt ferm convinsa ca Mune: Gardianul Lunii ar putea cuceri si inimile oricarui public…mai mult sau mai putin la varsta vizionarii unui film de animatie. Pur si simplu este genul de film care te face sa iesi di sala de cinema cu zambetul pe buze.

Mune: Gardianul Lunii are premiera in 11 septembrie in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Freeman Entertainment. Filmul va putea fi urmărit în 3D dublat şi subtitrat. Articolul a fost scris de Andreea Vraja – Sandydeea.ro. Salutari CINEMILE tuturor!

Autoarea acestui articol, alaturi de prietenul ei, Doru, la avanpremiera Mune: Gardianul Lunii
Autoarea acestui articol, alaturi de prietenul ei, Doru, la avanpremiera Mune: Gardianul Lunii

 

3 thoughts on “Mune: Gardianul lunii”

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.