The Nut Job 2: Nutty by Nature – Goana dupa alune 2

The Nut Job 2: Nutty by Nature – Goana dupa alune 2

 

Chiar dacă nu ai văzut prima parte a lui Nut Job – poți să mergi liniștit să vezi partea a doua, pentru că nu e mai nici o legătură între aceea și aceasta.

Povestea e simplă – Surly a găsit modalitatea cea mai leneșă de a hrăni gașca de animale a unui parc – un magazin de alune abandonat. Viață de baștan – fără să fie nevoie să lupte, sape, caute sau cearșească de la oameni mâncare – animalele sunt în al nouălea cer. Unde mai pui că iarna se apropie și ei stau, la propriu, pe nenumărate sortimente de alune, nuci și alte rude ale acestora. Doar că…așa cum se întâmplă – orice minune durează 3 zile – iar când boilerul magazinului explodează – toată cămara secretă sare în aer lăsând gașca fără cele necesare.

Și cum o belea nu vine niciodată singură – primarul orașului decide că parcul nu îi produce venituri în aceasta formă așa încât decide transformarea lui în unul de distracție.

Andie, o veveriță cu spirit de supraviețuire mai puternic decât a lui Surly și de care acesta este îndrăgostit, preia frâiele hrănirii găștii prin căutarea de soluții. Însă, toată gașca trebuie să vină cu idei dacă vor să salveze parcul. Dacă vezi filmul în versiunea netradusă vei putea recunoaște vocea lui Katherine Heigl, pe care o cunoști din serialul Anatomia lui Grey sau comedii romantice ca Adevărul Gol-goluț sau 27 dresses.

Filmul este despre prietenie, despre diversitate și cu multe glume adulte – la care cei mici nu vor râde fiind subtile și cu referințe mature gen veganism, nevoia de atenție sau mindfulness – cuvinte prea mari și concepte prea complicate chiar și pentru unii adulți 😉.

Recunosc că Precious – un pug care se dovedește a fi unul dintre eroii poveștii este de departe personajul meu preferat, unde mai pui că este îndrăgostită de untul de alune! Deși, l-am văzut tradus și puștiul de 6 ani din dreapta mea considera că explicațiile mele sunt mult mai amuzante decât ale tatălui – glumele sunt traduse super bine, încât le poți gusta indiferent de vârstă.

Un alt personal memorabil, care încearcă o imitație a celebrului Puss in Boots (din Shrek) este Mr. Feng un șoricel adorabil care urăște să fie numit așa. E pasionat de mindfulness și karate, iar clasa lui de tai-ci va fi finalul apoteotic al filmului. Vocea lui Mr. Feng este dată de nimeni altul decât Jackie Chan, ocazional recunoscându-i mișcările marcă proprie pe adorabilul animal alb.

Vocea lui Surly – care este personajul principal și care este cel care primește de fapt cele mai multe lecții este dată de Will Arnett – unul dintre actorii cei mai titrați a filmelor de animație. L-ai putut auzi în The Lego Batman Movie, Despicable Me, Ratatouille sau seria The Simsons.

Peste toate filmul este unul mai mult pentru adulți, decât pentru prichindei, e plin de culori vii și glume haioase, te va prinde până la final și chiar dacă alegi să îl vezi tradus cu cei mai mici din familie, nu te vei plictisi. Acum nu e o capodoperă, însă merge într-o zi de sâmbătă dimineață pentru relaxare și începerea unui weekend cu zâmbetul pe buze.

Articolul despre The Nut Job 2: Nutty by Nature – Goana dupa alune 2 a fost scris de Ana Marin. Animatia este in cinematografe incepand de azi, 25 august, fiind adusa in Romania de Vertical Entertainment. Pelicula va rula atat in varianta dublata, cat si in varianta subtitrata. Salutari CINEMILE tuturor!

One thought on “The Nut Job 2: Nutty by Nature – Goana dupa alune 2”

RaspundE-MI-L

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.