Printesa „Condurii Rosii” si cei 7 pitici – Red Shoes and the Seven Dwarfs

Printesa „Condurii Rosii” si cei sapte pitici – Red Shoes and the Seven Dwarfs (iarasi o traducere mai complexa decat era cazul) a fost primul film vazut la cinematograf in 2020.

Asteptarile mele erau mici, o animatie puerila despre care nu stiam mai nimic s-a dovedit a fi un film mai mult decat decent. O animatie buna, care imbina personaje si elemente din mai multe basme celebre: Alba ca Zapada si Cei Sapte Pitici primesc ceva ajutor magic si niste pantofiori rosii (condurii) numai buni sa transforme o Alba ca Zapada grasa si urata in cea mai frumoasa fata din univers. Va trebui sa descoperiti singuri cum ajunsese Alba ca Zapada in posesia acelor conduri, cine este cea care se uita in Oglinda Fermecata si care este faza cu cei 7 pitici (neinfricati).

Un amestec bun, digerabil, care va multumi atat publicul adult, poate mai pretentios, cat si publicul foarte tanar, dornic de o animatie draguta si simpatica. Pentru aceasta perioada a anului, mi se pare un film mai mult decat nimerit.

Emil Calinescu la Printesa Condurii Rosii si cei 7 pitici - Red Shoes and the Seven Dwarfs
Asa aratam eu la primul film vazut la cinema in 2020 🙂

Pentru cei care vor fi nemultumiti de faptul ca Printesa „Condurii Rosii” si cei 7 pitici – Red Shoes and the Seven Dwarfs ruleaza DOAR in versiunea dublata, va spun un lucru: filmul vine din Coreea de Sud. Drept urmare, chiar daca de obicei sunt nemultumit de acest lucru, de faptul ca mi se baga pe gat dublajul, in acest caz recunosc ca si dac-ar fi fost sa aleg, tot versiunea aceasta ar fi fost optiunea mea. Iar dublajul este facut profesionist, nimic de reprosat. E drept, conform IMDB, limba ar fi engleza, cred totusi engleza dubioasa vorbita de asiatici nu este chiar o pierdere pentru publicul roman. E opinia mea pe care o spun fara sa fi avut posibilitatea sa vad versiunea aceea.

Tot pe IMDB se spune ca ar fi vorba despre o parodie. Nu stiu ce sa spun despre acest lucru. Da, are multe momente amuzante, multe glume extrem de reusite, multe referiri la filme ori animatii celebre, dar mi-e greu sa spun ca filmul, per total, ar fi o parodie. Culmea, dac-ar fi o parodie, l-as considera un film slab, caci am ras prea putin pentru un astfel de gen cinematografic. Din punctul meu de vedere, este un film de animatie care ia in ras, in multe momente, diverse filme cunoscute, de animatie si nu numai.

Per total, Printesa „Condurii Rosii” si cei 7 pitici – Red Shoes and the Seven Dwarfs este fix ce trebuia pentru inceputul de an. Chiar si pentru mine, care n-am copii, pot spune ca este filmul ideal de vazut in aceasta perioada. Ceva usor, dar nu pseudo-cinematografie, pelicula care nu necesita un mare efort cognitiv. Pentru elevii aflati in vacanta, este cu adevarat un inceput cinematografic frumos.

Nu spun ca Printesa „Condurii Rosii” si cei 7 pitici – Red Shoes and the Seven Dwarfs nu ar avea defecte. Este departe de a fi un film perfect. De pilda, pentru 2020 si mai ales avand in vedere zona de provenienta, patria tehnologiei (titulatura pe care Coreea de Sud o disputa aprig cu Japonia), efectele vizuale 3D sunt doar decente. Unii ar zice slabute. Doar ca per total filmul place, este mai mult decat agreabil, drept urmare il recomand fara nicio retinere. Cei pretentiosi vor gasi defecte chiar si la animatii mai bune de atat.

Printesa „Condurii Rosii” si cei 7 pitici – Red Shoes and the Seven Dwarfs este in cinematografe din 3 ianuarie, fiind distribuit in Romania de RoImage.

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.