Resident Evil: Bun venit in Raccoon City

Resident Evil: Bun venit in Raccoon City este un reboot, o renastere a unei serii cu ceva succes la public. E greu de spus cat de buna este seria veche, evident ca are fanii ei, insa acele filme nu au fost niciodata filme cu adevarat bune nici macar pentru genul horror.

Resident Evil: Bun venit in Raccoon City, reboot-ul din acest an, poate fi analizat, privit, din 3 perspective, primele 2 putand fi chiar unite. A treia, insa, mi se pare cea mai interesanta, cea mai ofertanta.

Prima este cea cu care partial am inceput acest articol, adica Resident Evil: Bun venit in Raccoon City este privit in comparatie cu seria veche. Evident, acest nou film al seriei este intr-un mare dezavantaj. Noul Resident Evil nu este in avantaj din absolut niciun punct de vedere, nici macar al efectelor ori al coloanei sonore. Ceea ce este intr-adevar surprinzator.

A doua perspectiva este tot una comparativa, insa vizavi de jocuri. Pentru cine nu stie, nu a aflat inca, Resident Evil: Bun venit in Raccoon City are la baza povestea jocului Resident Evil: Village. E drept, gamerii infocati vor compara acest film si cu precedentele jocuri, cel mai laudat dintre ele fiind jocul numarul 7, Resident Evil: Biohazard.

Fara sa fi jucat aceste 2 jocuri, dar avand ceva tangente cu seria jocurilor din serie (am jucat cateva mai vechi), dar si cu gamingul la modul general, pot sa va dezvalui senzatia pe care am trait-o tot filmul: aveam senzatia ca privesc niste cinematics, adica acele scene introductive DINAINTE sa preiei controlul personajului. Ca sa ma fac bine inteles: sunt filme care-ti dau senzatia ca esti in joc, ca cineva este in spate cu o maneta si controleaza unul dintre personaje. De pilda, la Hitman 47 am avut aceasta senzatie, ca in orice moment as putea prelua controlul personajului. In acest Resident Evil: Bun venit in Raccoon City senzatia a fost tot timpul ca vad cinematics, ca vad secvente introductive, senzatia ca totul este o INTRODUCERE, un PRELUDIU.

Iar senzatia era accentuata si de replicile personajelor, dar si de modul in care acestea se miscau. Nu stiu aceasta daca a fost intentia regizorala, dar eu asa am simtit.

Mi-ar lua prea mult sa va dezvalui toate fracturile logice ale povestii, insa pentru ca articolul sa nu fie incomplet trebuie sa va dezvalui povestea. Nu d-alta, dar trebuie sa va fac si o paralela cu situatia din zilele noastre.

Asadar, este un oras, Racoon City, unde actiona un gigant farmaceutic, Umbrella Corporation. Acest gigant farmaceutic facea experimente pe oameni, experimente care-i facea pe oameni sa devina zoombie. La un moment dat, Umbrella hotaraste sa distruga complet acel oras, pentru ca infectia sa nu se extinda. Exista, asa cum ati ghicit, o trupa destul de dubioasa (si eclectica) de oameni care reusesc sa evadeze din oras. Ca sa va spun o prima mare fractura logica: TOTI cei din sectia de politie erau sanatosi tun (ei facand parte din echipa aceea de curajosi). Pe langa ei mai era si sora unuia dintre politisti, sora care vine fix in ultima zi de existenta a acelui oras din motive necunoscute.

Langa mine un prieten a caracterizat perfect acest la finalul acestuia: avea asteptari foarte scazute vizavi de el, la final fiind foarte dezamagit … ca filmul era exact cum se asteptase.

Ca sa va dezvalui in ce tabara sunt, din ce unghi am analizat filmul: am vazut filmele anterioare, insa nu-mi mai amintesc mare lucru. Poate doar pe Mila Jovovich si ale sale roluri care au facut-o celebra. In rest n-as putea spune nici ca filmele ar fi fost memorabile, nici ca as putea face cu adevarat o comparatie. Insa pot spune ca atunci cand am vazut primul Resident Evil m-am speriat, mi s-a parut, la varsta aia, foarte intens.

Per total, Resident Evil: Bun venit in Raccoon City este exact ce-si propune sa fie: un film comercial adresat celor mai putin pretentiosi. Vizeaza cu precadere fanii jocurilor, insa din punctul meu de vedere reuseste sa-i nemultumeasca si pe acestia.

Resident Evil: Bun venit in Raccoon City a intrat in cinematografe de ieri, 26 noiembrie, fiind distribuit in Romania de InterCom Film.

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.