Si betivi si mincinosi – Drunk Parents

Si betivi si mincinosi – Drunk Parents este un film extrem de dubios. As putea, la fel de bine, sa-l ridic in slavi, sa spun cat de mult m-a surprins, cat de mult am ras si cat de bine e interpretat, dar as putea deopotriva sa spun cat de inutil este, cum nu poti invata nimic din el. Ba dimpotriva, ca poti invata chestii negative, nocive.

Si in ambele cazuri as avea dreptate. Nu as minti cu nimic. 

Doi parinti alcoolici au mari probleme financiare. Fiica lor se duce la colegiu, trebuie sa aiba parte de cea mai buna educatie si, musai, nu trebuie sa afle de problemele lor. Probleme care se rezolva … band. Caci la bautura iti vin cele mai nebunesti idei. Idei care, cumva, s-ar putea sa functioneze.

Nu va zic ce au facut cei 2, nu va zic in ce moment ii surprinde fiica lor (caci la un moment dat vine intr-o vizita neanuntata, sa le faca o surpriza), nu va zic nici cum se rezolva toate. Trebuie sa descoperiti singuri-singurei.

Ce va pot spune, ca certitudine, este ca veti rade: mult, cu pofta, in reprize consistente. Un umor uimitor de calitativ, nu pica intr-o vulgaritate excesiva, la care m-as fi asteptat.

 

Si, pentru ca tot va ziceam despre asteptari, trebuie sa va zic principalul defect al filmului: trailerul. Un trailer mult prea incarcat, prea obositor. Am avut impresia ca am vazut deja tot filmul. Ca nu mai are rost sa merg la cinema. Ca deja am ras la trailer.

Si, de fapt, nu sunt nicidecum cele mai amuzante faze in trailer. Iar partea comica reiese nu din sceneta aia, luata ca atare, scoasa din context, ci din intreaga situatie. Caci degeaba vedeti un nene care spune si merge aproape dezbracat prin casa, daca nu stiti … cine este. Ce fel de om este.

Partea interesanta si dubioasa este ca m-am regasit cumva in acest film. Nu m-am regasit in ceea ce sunt, ci in ceea ce as putea fi daca as avea copil. Lucru care ma amuza si ma ingrijoreaza deopotriva.

Totusi, pentru ca v-am zis ca filmul are o mare problema, nu-mi dau seama daca dupa ce l-am vazut ar trebui sa fiu convins ca TREBUIE sa fac un copil ori, dimpotriva, filmul ar fi trebuit sa ma convinga ca asta e o idee proasta.

Care e, de fapt, PROBLEMA? Pai faptul ca personajele primesc totul din cer, de-a gata. Ei se comporta la fel, fac cele mai tembele lucruri, si pica din cer ceva. Ceea ce, nu-i asa, ni se intampla tuturor in viata.

Si betivi si mincinosi – Drunk Parents este un film amuzant, reconfortant, bun de vazut cu prietenii, cu o punga mare de popcorn in brate. Nu e deloc moralizator, dar fix pentru asta il vor aprecia multi. Poate fi interpretat in ambele sensuri, ceea ce iarasi poate constitui un avantaj. Are un titlu care goneste din sala de cinema publicul intelectual, elitist, si care deopotriva atrage publicul ala galagios de mall, cel pe care eu il dispretuiesc profund.

Si betivi si mincinosi – Drunk Parents intra in cinematografe din 8 februarie, fiind adus in Romania de RoImage.

RaspundE-MI-L

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.