Sicario

Sicario

Sicario Emil Calinescu

Introducere Sicario

Sicario este filmul pe care l-am asteptat cel mai mult saptamana asta. Ma pregatisem de el prin vizionarea Enemy, regizat de acelasi Denis Villeneuve. In plus, Benicio Del Toro si Emily Blunt imi sunau extrem de bine. Asteptarile erau mari, asa ca riscul de a fi dezamagit era crescut.

Sicario Adriana Dobre Emil Calinescu

Rezumat Sicario

Kate Mercer, un agent ne-experimentat, este trimisa intr-o misiune ce avea ca scop anihilarea celui mai mare traficant de droguri mexican. Ea este cooptata in echipa unor agenti federali. Socoteala ei de acasa nu s-a potrivit, insa, cu realitatea de pe teren. Cum se termina totul ramane sa descoperiti singuri (am facut cel mai complet rezumat fara spoilere posibil; ce vad pe alte site-uri, inclusiv site-uri mari, sunt niste spoilere care, dupa mine, cam strica farmecul filmului).

Sicario Andreea Mihaila Adriana Dobre Raluca Uluiteanu

Puncte de interes Sicario

 • Primul punct de interes este insemnatatea cuvantului SICARIO. De origine latina, el inseamna acum Asasin Platit. Fiind o expresie latina, Sicario este cuvantul folosit pentru asasinii platiti de origine latina din America si Mexic. Scotocind internetul dupa explicatii, am dat de o istorioara interesanta. Despre acelasi cuvant mai gasiti explicatii AICI si AICI.
 • Punctele de interes deja invocate in introducere: regizorul + distributia (pe langa cei 2 deja pomeniti, mai trebuie sa amintesc de Josh Brolin, Jon Bernthal si de Jeffrey Donovan).

Sicario Emil Calinescu Andreea Mihaila

 • Este o scena extrem de interesanta, cu imigranti (are loc IN TUNEL). In contextul politic actual din Europa, scena devine extrem de importanta si poate fi analizata in mai multe feluri. V-o semnalez si va zic sa fiti extrem de atenti la ea.
 • Fiti atenti si la final. Unora li s-a parut ca finalul ar lasa loc de continuare. Si eu as tinde sa fiu de aceeasi parere.

 

Sicario Angela Alexandru Emil Calinescu

Puncte tari Sicario

 • Benicio Del Toro joaca absolut fenomenal. Incredibil. Daca vreti un singur argument pentru a vedea Sicario, acesta este Benicio Del Toro. Absolut superb atat rolul sau, cat si interpretarea.

Sicario Iulia Boiu Emil Calinescu

 • Un film in care suspansul si actiunea par extrem de bine dozate. O poveste bine scrisa, un film bine regizat.

Sicario Raluca Uluiteanu Emil Calinescu

 • Desi subiectul, in sine, traficul de droguri de la granita cu Mexicul, este unul tocit, modul de abordare este unul bun, facandu-te sa NU regreti vizionarea filmului. Poti scoate ceva bun si dintr-un subiect ultra-solicitat.

Sicario Emil Calinescu Iulia Boiu Adriana Dobre

 • Desi dureaza 2 ore (cu credits cu tot, 121 de minute), nu prea simti cand trec minutele. Momentele moarte lipsesc.

Sicario Diana Duca Emil Calinescu

Puncte slabe Sicario

 • Emily Blunt joaca extrem de slab. Pare din alt film, nici personajul n-o ajuta deloc. In unele momente tace, desi ti-ai dori sa zica ceva (orice), alteori, dupa ce deschide gura, iti dai seama ca mai bine ar fi tacut.
 • Nici colegul de culoare al lui Kate nu are un rol stralucit, insa pe el nu-l vedem prea des sa ne deranjeze atat de mult.

Sicario Emil Calinescu Adriana Dobre Andrei Ciobanu

OpiniE Sicario

Sicario a reusit, per total, sa se ridice la nivelul asteptarilor mele, desi, intr-un fel, simt ca se putea mai mult. Rolul feminin il trage mult in jos, atat ca interpretare, cat si rolul in sine. E bine, totusi, ca avem in oglinda interpretarea magnifica a lui Benicio Del Toro. Sincer, nu stiu daca va avea parte de un sequel, insa mi-as dori sa se intample asta. Este de vazut.

Sicario intra de maine, 19 septembrie, in cinematografele din toata tara, fiind adus in Romania de Freeman Entertainment. Salutari CRIMINALE tuturor!

Sicario Emil Calinescu Diana Duca

ps: Pentru prima oara PE ACEST BLOG, in articolul despre filmul Sicario am folosit doar poze cu mine, facute la avanpremiera. In trecut, pe EmilCalinescu.EU, faceam des acest lucru. Mi s-a reprosat des. Acum, pe Cinemil, trecusem in extrema cealalta. Pana mi s-a spus: Bai, dar nu mai pui poze cu tine?  Sa vedem ce reactii va starni ACEST articol 🙂

 

3 thoughts on “Sicario”

 1. Pingback: Sicario

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.