The Hitman’s Bodyguard: Care pe care

The Hitman’s Bodyguard: Care pe care

 

 

Ingrediente pentru o comedie de succes: se pune una bucata bodyguard perfect, care nu rateaza o misiune; i se adauga acestuia o misiune ratata; se adauga o poveste cu iz geopolitic, cu dictator sangeros (din Belarus), cu tribunalul de la Haga si cu un martor cheie care trebuie sa apara; se adauga un asasin platit, cu sute de morti pe constiinta; se adauga o tipa de la Interpol care trebuie sa-l duca in siguranta la tribunal, dar care partial da gres; se adauga actori cunoscuti (Samuel L. Jackson, Ryan Reynolds, Salma Hayek), se presara umor si romantism, in proportii inegale si se lasa sa ruleze in salile de cinema aproape 2 ore. La final degustatorii, cunoscuti si sub numele de spectatori de cinema, vor pleca multumiti din sala.

Mi-as dori sa pot spune Lasand gluma la o parte, sa discutam serios despre film … Nu pot spune, insa, asta, caci filmul nu se ia nicio secunda in serios. Ceea ce, sa ne intelegem, este de bine, este principalul sau atu.

Comparandu-l cu Atomic Blonde, ce inca ruleaza in cinematografe, The Hitman’s Bodyguard: Care pe care pare cu mult mai bun. Zece clase peste. Diferenta consta, de fapt, in asumare, in ceea ce-si doreste fiecare dintre filme sa fie. Atomic Blonde, ca orice blonda stereotipica, este (o pelicula) indecisa. The Hitman’s Bodyguard: Care pe care si-a dorit sa fie o comedie, a fost construit de la un capat la celalalt ca si comedie, nedand impresia, nici macar o secunda, ca ar trebui luat in serios.

Acum, la modul sincer, daca aud pe cineva ca nu i-a placut acest film il voi acuza de urmatoarele:

– NU are simtul umorului (caci doar o persoana lipsita COMPLET de simtul umorului nu rade la acest film);
– Este prea pretentioasa, vrand chestiuni profunde de la orice film (serios: mai demult cineva-mi spusese ca daca un film nu are ceva profund, filosofic, in el, este pierdere de timp);
– Nu a vazut filmul/nu a fost atent la film.

Serios: alte explicatii nu exista.

The Hitman’s Bodyguard: Care pe care (acu-s io pretentios daca spun ca titlul era de ajuns fara completarea romaneasca?) intra de vineri, 1 septembrie, in cinematografele din toata tara, fiind adus in Romania de Vertical Entertainment. Salutari CINEMILE tuturor!

PS: The Hitman’s Bodyguard: Care pe care are, pe coloana sonora, celebra melodie Bodyguard. Daca-mi amintesc bine, a fost prima caseta audio ascultata de mine 🙂

RaspundE-MI-L

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.