The Tribe – Tribul

The Tribe - Tribul POSTER

Introducere The Tribe – Tribul

Tribul a avut premiera pe 21 mai 2014 la Cannes unde a deschis cea mai veche paralela a festivalului: „Saptamana criticilor”, dand peste cap audienta cu impresiile positive. Proiectul ucrainean a fost nominalizat la cinci categorii si plecat acasa cu patru premii.

Actiunile, emotiile si disperarea impulsurilor vorbesc mai mult decat se poate in cuvinte, o audienta impresionanta ii ofera un debut foarte bun regizorului Miroslav Slaboshpitsky, care a realizat si scenariul iar pentru rolurile principale a apelat la: Grigoriy Fesenko, Yana Novikova, Rosa Babiy, Alexander Dsiadevich si Alexander Osadchiy.

Rezumat The Tribe – Tribul

Undeva in Ucraina, Sergey urmeaza cursurile unei scoli speciale pentru surdo-muti. Singur in acest loc nou si nefamiliar trebuie sa isi gaseasca locul in ierarhia colectivului. Se adapteaza destul de repede si gaseste aici o gasca care nu era altceva decat un grup infractional de crima organizata si prostitutie. Eroul nostru se indragosteste si incepe sa incalce regulile tribului.

The Tribe

Puncte de interes The Tribe – Tribul

Este un film proiect, in limbajul surdomutilor. Ofera o imagine foarte buna a ghetoului ucrainiean, a vietii infractionale dar si a institutiilor de invatamant care ca si la noi nu par deloc preocupate sa ajute pe cei cu probleme.

Puncte tari The Tribe – Tribul

Este un film jucat si adaptat foarte bine care te face curios sa il vezi. Ne ofera o perspectiva sociala realista foarte buna. Impactul care il lasa asupra spectatorului este remarcabil, dupa 20 de minute intelegi foarte bine totul, asta nu pentru ca incepi sa intelegi limbajul ci prin energia pe care filmul o transmite, reusesc sa comunice practic tot ce simt si impartasesc.

Tribul

Puncte slabe The Tribe – Tribul

Daca cineva iti spune ca dureaza mai mult de doua ore si ca este in limajul surdomutilor nu iti vine sa te uiti. Este genul acela de film „hard sell” datorita actiunii terifiante.

Opinii The Tribe – Tribul

Filmul The Tribe – Tribul nu se ramarca doar prin drama pe care o urmarim dar si prin calitatea trairilor acestor oameni pe care practic nu le cunoastem, este un mecanism uimitor pus in scena. Gasim un film turnat intro lumina slaba aproape gri uneori unde este redata durerea, iar peste tot peretii albastri parca ne lasa reci.

Despre The Tribe – Tribul mai gasiti opinii pe EmilCalinescu.eu si Marculescu.RO.

The Tribe – Tribul intra este deja in cinematografe (din 27 martie), fiind distribuit in circuitul normal al cinematografelor de catre Transilvania Film. El a rulat, insa, in prealabil in mai multe festivaluri. Articolul de fata este scris de Trif Vlad, care poate fi citit si pe blogul personal vladtrifblogdefilm.wordpress.com. Salutari CINEMILE tuturor!

Etichete: ,