Trif Vlad despre Rebelii din Hindostan – Thugs of Hindostan

Vineri a intrat in cinematografe un nou film indian. Pauza a fost lunga, insa dupa o asteptare atat de mare trebuia sa vina un film. Care, din punctul meu de vedere, a si venit. Rebelii din Hindostan – Thugs of Hindostan este filmul care a spart toate recordurile de incasari si de spectatori din India.

Pana sa va detaliez, sa va spun DE CE mi-a placut, il las pe amicul meu Trif Vlad sa se exprime. Articolul meu va aparea zilele urmatoare:

Inspirat din romanul lui Philip Meadow Taylor din 1839 Confessions of a Thug, filmul Rebelii din Hindostan – Thugs of Hindostan ne prezinta o fictiune istorica de la finalul secolului optsprezece din India, vremuri in care banditii din Hindustan reprezentau o adevarata amenintare pentru colonialistii britanici. Firul narativ este centrat pe o armata de „thugs” condusa de Azaad care aspira la eliberarea populatiei de sub jugul colonial. Alarmat, un comandant al majestatii sale il trimite pe Firangi Mallah, un escroc carismatic, sa se infiltreze printre oamenii lui Azaad.

Vijay Krishna Acharya, head producer-ul lui Dhoom: 3, de data aceasta in calitate de regizor si scenarist, face din nou echipa cu Aamir Khan in Rebelii din Hindostan – Thugs of Hindostan alaturi de Amitabh Bachchan pentru a oferi din nou audientei o experienta cinematografica de neuitat. In echipa de actori mai gasim pe Katrina Kaif, Fatima Sana Shaikh, Lloyd Owen, Ronit Roy si pe Abdul Quadir Amin.

Rebelii din Hindostan – Thugs of Hindostan este lansat in cea de a doua saptamana a festivalului Diwali, unul dintre cele mai populare festivaluri hinduse avand incasari record dupa prima zi de lansare. Productia a realizat cele mai mari vanzari ale unui film indian in 2018.

Pot descrie filmul ca o alegorie metaforica realizata prin maiestria lui Aamir Khan si Amitabh Bachchan. Lui Khan ii multumim pentru comedie si persiflare, cu el orice scena prindea viata si dadea contur decorurilor istorice, iar lui Bachchan i-am admirat interpretarea eroica si dialogurile intense.

Productia Rebelii din Hindostan – Thugs of Hindostan doreste sa scoata in evidenta istoria culturii hinduse si evenimentele sociale foarte importante in cultura populara, de multe ori evenimente care nu au fost notate in cartile de istorie departe de ochiul pretentios al unui critic. Recenziile despre Rebelii din Hindostan – Thugs of Hindostan au fost impartite si pot spune ca au fost foarte superficiali cei care l-au numit un „Piratii din Caraibe” indian.

Rebelii din Hindostan – Thugs of Hindostan a intrat in cinematografe din data de 9 noiembrie, iar filmul este distribuit in tara noastra de BML New Age Entertainment. Va doresc vizionare placuta!

Pe langa ce a scris Trif, imi mai permit sa adaug, pentru moment, o singura fraza: incasarile record au fost facute parca pentru a le face in ciuda criticilor. Se pare ca opiniile lor, radicale si nefundamentate, sunt inutile si-n India, si-n Romania, si-n America. Lucru care nu poate decat sa ma bucure. Mergeti, deci, sa vedeti Rebelii din Hindostan – Thugs of Hindostan. Nu ca va zic eu, ci pentru ca publicul, marea masa, spune ca-i o idee buna sa faceti asta.

2 thoughts on “Trif Vlad despre Rebelii din Hindostan – Thugs of Hindostan”

RaspundE-MI-L

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.