X-Men: Apocalypse

X-men Apocalypse POSTER Romania

Despre X-Men: Apocalypse poate fi scris in multe feluri. In mod normal, am o structura bine definita. La anumite filme, cele speciale, prefer sa nu folosesc aceasta structura. Cumva, simt ca as nedreptati acest film daca l-as analiza astfel.

Spuneam ca sunt multe abordari posibile pentru ca filmului ii poti gasi, deopotriva, calitati si defecte. Poti sa intaresti doar o calitate si sa para ca filmul ar fi DOAR despre acel lucru, ori poti sa-i intaresti un defect, avand impresia ca acel lucru strica tot filmul. 

Va dau 2 astfel de exemple de abordari din blogosfera: pe de-o parte, Malaezu este nostalgic, X-Men: Apocalypse amintindu-i de copilarie si de seria animata de pe Fox Kids, in timp ce Eftimie considera filmul ca fiind foarte feminist. Problema, cu sau fara ghilimele, este ca, din punctul MEU de vedere, amandoi au dreptate. Partea pe care vreau eu s-o subliniez este ca filmul acesta nu poate fi redus doar la un singur aspect, pozitiv ori negativ.

X-men Apocalypse

Ca sa va zic parerea personal, Jennifer Lawrence aduce prea mult cu Hunger Games in ultimele filme. SI-a luat acel rol in serios, i s-a potrivit perfect, a fost laudata pe merit pentru el, insa in urmatoarele filme si-a dorit prea mult sa joace precum in Hunger Games. Nu e deloc bine ca vazand-o intr-un film sa-ti amintesti de cu totul alt film. Aici, ca sa zic asa, sunt de acord cu Eftimie.

X-men Apocalypse 2016

Legat de Jennifer si Hunger Games, am spus o chestie in timpul filmului, #DoarOIdee, ca sa zic asa: oare d-aia o fi castigat ea Jocurile Foamei cand nimeni nu-i dadea nicio sansa? Pentru ca era mutant (inca de atunci)?

Unde nu sunt de acord cu el (si sunt de acord, de exemplu, cu Diana Duca) este la partea vizuala: mie mi-au placut mult efectele. Enorm. Mi se pare un film care merita vazut in 3D. Nu l-am vazut IMAX, in 4DX oricum nu va rula, asa ca nu stiu cum se vede acolo. La un 3D normal, e drept, sala Ultra din Baneasa, s-a vazut foarte bine.

O alta caracteristica a acestui film este ca-i cel mai imprevizibil film cu super-eroi. O zice partial si Luciana. Cred ca acesta-i marele avantaj in fata lui Captain America, film care ruleaza si el in cinematografe. Acesta si vizualul, desi nici Capitanul nu statea deloc rau. Dimpotriva.

Este, totodata, un film foarte intens, fara momente moarte. Are o durata mare, peste 2 ore, dar nu le resimti. Te uiti la ceas abia la final si constati socat cat timp a trecut. Si imi place ca are multe personaje, fara sa iasa unul in prim plan FOARTE mult. Sunt personaje principale si secundare, e unul in prim plan, dar nu e un personaj care sa le faca pe absolut toate. Ceea ce e de bine. De foarte bine.

Recomand noul X-men: Apocalypse, spun ca-i printre cele mai bune filme cu super-eroi vazute de mine (topul meu arata astfel: Batman vs Superman, X-Men: Apocalypse si Captain America cel nou). Este un film bun, care va tine in priza, din pacate prea feminist pentru un film cu super-eroi. Ma rog, prea feminist si punct, dar sa nu fim (chiar atat de) rai. Nu va dezvalui nimic din actiune, nu vreau sa stric absolut nimic din farmecul vizionarii. Va mai zic doar ca despre film au mai scris Angela si Andreea Mihaila.

X-men Apocalypse POSTER

X-Men: Apocalypse intra de azi, 20 mai, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de OdeonFilm. Salutari APOCALIPTICE tuturor!

Etichete: , , ,