Alt Love Building

Alt Love Building

Alt Love Building poster

Introducere Alt Love Building

De obicei nu fac introduceri lungi, dar aici sunt nevoit. Intai si intai, trebuie sa va spun ca primul Love Building m-a impresionat din prima: l-am vazut la festival, in Bucuresti, si mi-a placut ENORM. Ulterior l-am revazut la vizionarea de presa. De la prima vizionare si pana la ultima am luat 3 interviuri: Laura Lazarescu, sound designer, Iulia Rugina, regizoare, si Silvia Morosanu, actrita. Acum a venit partea a doua. Filmul il vazui deja de 2 ori, prima vizionare avand loc la Bran. Cum am ajuns eu acolo, la acea vizionare, este un lucru pe care merita sa-l cititi. L-am vazut apoi si la vizionarea de presa, cu alti ochi. Dupa a doua vizionare am luat si un interviu, nu d-alta, dar nu-mi place sa stau degeaba. Voi judeca, deci, filmul din perspectiva unui fan al primei parti.

Rezumat Alt Love Building

La sase luni de la prima tabara, se organizeaza un nou Love Building. Aceiasi traineri, dar alti proprietari. Participantii erau, in proportii aproape egale, atat nou veniti, cat si dintre cei ce fusesera si la prima editie. De aceasta data erau doar 9 cupluri, fiecare cu o alta problema, fiecare cu alt motiv pentru care venise acolo. Locatia aleasa a fost Branul, iar perioada a fost finalul anului. Care sunt problemele si cum se termina toata aceasta aventura va las pe voi sa descoperiti.

Puncte de interes Alt Love Building

  • Acelasi melanj de actori profesionisti si actori amatori, cu care deja eram obisnuiti din primul Love Building. Absolventii ActorieDeFilm, unii dintre ei fiind absolventi ai unei facultati de profil, altii doar actori amatori, cu job full-time in cu totul alte domenii.
  • Unul dintre putinele sequel-uri din cinematografia romaneasca.
  • Pe langa Bucur, Boguta si Papadopol, prezenti si-n primul Love Building, aici avem parte si de o prezenta internationala cunoscuta: Ben Cross. Rolul sau este unul scurt, dar isi face cunoscuta prezenta.
  • La scenariu au lucrat si psihologi, unele dintre probe fiind propuse de acestia.
  • Este al doilea lungmetraj al regizoarei Iulia Rugina, ea avand, insa, mai multe scurtmetraje extrem de apreciate. Ultimul dintre ele, Sa mori de Dragoste Ranita, a castigat competitia TIFF 2014, intrand ulterior in cinematografe in cadrul Omnibusului Scurt/4: Istorii de inima neagra.

Emil Calinescu si Iulia Rugina

  • Filmul intra in cinematografe pe 26 decembrie, cam cand se petrece si actiunea filmului. Din acest motiv recomand vizionarea lui intre Craciun si anul nou, pentru a trai cu adevarat intens actiunea filmului.
  • Are un final deschis, putandu-ne astepta oricand la un Love Building 3.
  • Fiti atenti la personajul numit Roxana, unul dintre sefii taberei. Sa fiti atenti la modul cum intra ea de fiecare data in scena. Nu zic mai multe 🙂

Puncte tari Alt Love Building

  • Totul pare mult mai profi. Daca prima parte parea o evadare a unor adolescenti undeva departe de oras, cu toate nazbatiile aferente, aceasta a doua parte pare un film cu adevarat matur.
  • Personajele sunt mai bine conturate, acest lucru fiind favorizat si de numarul mai redus de cupluri (9 in comparatie cu 14, cate erau in prima parte). Cele mai bune roluri, din punctul meu de vedere, le-au jucat cei 3 terapeuti, Nora (si ea terapeut, concubina lui Cristian), Alis (o prezenta exotica, jucata de Elisa Calin) si, mai ales, PARLAMENTARUL. Cine a vazut prima parte isi aminteste, poate, de cuplul acela incomplet, in care nevasta unui parlamentar vine singura, pentru ca el era prea ocupat. Eh, acum ajunge si PARLAMENTARUL, dornic sa-i cunoasca pe celebrii terapeuti Soare, Preda si Lazurean. Din punctul meu de vedere, este rolul cel mai BUN! E drept, multi l-au vazut mai mult agent secret decat parlamentar, dar tocmai acest lucru pe mine m-a fascinat.
  • Rolul Adinei este iarasi unul foarte bun. Initial, dupa prima vizionare, il consideram un rol slab si oarecum ilogic. Dupa a doua vizionare am inceput sa-l inteleg si acum chiar il apreciez: este extrem de bine jucat. Felicitari, Adina, pentru modul cum ai jucat (scena din masina, cand este dusa de Silviiu Soare la Brasov, mi se pare extrem de bine jucata).

Alt Love Building Adina si Bogdan

  • Muzica este iarasi un punct forte al acestui film. Fata de ciocolata este o melodie special compusa pentru acest film si suna extrem de bine!

Puncte slabe Alt Love Building

  • Filmul este prea serios. Judecat distinct nu este un lucru deloc rau, privit, insa, comparativ cu primul Love Building pare PREA diferit. Publicul tinta pare altul, actorii pare ca joaca alte roluri. Ramane de vazut cat de buna a fost decizia producatorilor de a schimba atat de radical macazul.
  • Tot la capitolul seriozitate intra si absenta scenelor cu adevarat amuzante din film. Se spune ca o comedie buna are cel putin o scena cu adevarat memorabila, care te-a facut sa te tavalesti de ras si cu care vei ramane in urma vizionarii. O astfel de scena lipseste in Alt Love Building, desi filmul este pus in categoria COMEDIE (daca era drama puteam accepta acest neajuns).
  • Durata de 120 de minute este si ea usor exagerata. Are durata unui film de Oscar, nicidecum a unei comedii digerabile. Si prin durata constatam ca avem parte de un cu totul alt film.
  • Cateva franturi logice, care duc la aceeasi concluzie: filmul pare ca nu ne arata tot ce se intampla acolo. Primul exemplu, in ordine cronologica este dat de proba cu care se incepe: proba numarul 2. Nu aflam si nu vom putea afla care este PRIMA proba. Ok, nu arati toate probele, dar tot mi se pare logic sa arati PRIMA proba. Sunt eu prea pretentios? 🙂

Alt Love Building

Opinii Alt Love Building

Desi prefer prima parte, Alt Love Building este unul dintre cele mai bune filme romanesti aparute in 2014. Este mai profesionist, mai serios, are roluri mult mai bine conturate, asta desi este mult mai putin amuzant decat prima parte. Are cateva roluri cu adevarat exceptionale, in frunte cu misteriosul parlamentar care in prima parte se lasase asteptat. Alt Love Building este un proiect indraznet, care merita aplaudat, iar faptul ca schimba total registrul este un pariu pe care producatorii si l-au asumat in mod constient. In cazul sequel-urilor oricum risti: fie il faci fix ca primul, caz in care poate parea o ciorba reincalzita, fie schimbi registrul, caz in care risti sa iti pierzi fanii primei parti. Rezultatul final este unul bun, chiar daca, din punctul meu de vedere, mi l-as fi dorit mai amuzant si, poate, mai scurt. Si era sa uit: muzica este superba! 🙂

Despre Alt Love Building au mai scris Bogdan Daradan, Malaezu, Ileana Andrei si Andreea Mihai. Recomand, de asemenea, interviul acordat de actorul Dragos Niamtu blogului Ralucai Uluiteanu.

Alt Love Building intra din 26 decembrie in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Freeman Entertainment. Salutari CINEMILE tuturor!

. 9 comentarii la Alt Love Building. Categories: 2014, Filme noi, Filme romanesti. Tags: , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

9 thoughts on “Alt Love Building

  1. Partru mici observatii:
    1. Roxana a fost spectaculoasa – nu numai ca are o fizionomie exceptionala, iesita din comun, i s-a potrivit rolul.
    2. Nora nu e concubina, wtf?! Cum ai ales fix cuvantul asta, care nu descrie deloc dinamica dintre ea si Cristi?
    3. Parlamentarul a fost dubios ales si, din punctul meu de vedere, buildup-ul pana la prezentarea lui a fost irosit.
    4. Rolul Adinei a capatat substanta si sens, si in ALB s-a vazut, de fapt, cat de bine poate sa joace Adina Stetcu.

    1. Nu stiu daca e cuvantul corect concubina, dar asta-mi veni in minte. Trebuia sa gasesc unul prin care sa nu fac spoiler.

      Altfel, Adina e o actrita foarte misto. Am vazut-o si la teatru, la piesa ei de licenta. SI o voi urmari in continuare.

  2. Pingback: Imbatranesc ... |

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.