Raluca Paun: Mickey Mouse & CO pe sistem Disney+
Platforma Disney+
Martie 2020 – început de pandemie! Salvarea mea a fost platforma Disney+!
Nu vreau să detaliez pandemia, cum am simțit-o, cât de tare m-a afectat sau nu, ce a însemnat pentru mine deoarece Emil, cu siguranță, s-ar ofusca! El a dat o temă (cinemateca lui Emil – așa o numesc eu), iar eu scriu cai-verzi pe pereți. Ete nah! Dar, pot spune cu mâna pe corazón, că platforma Disney+ „mi-a salvat” viața! Nu afirm faptul că cel mic a mai fost ținut ocupat cu desenele mai mult de 15% din timp (la acel moment era cam micuț, iar preocupările lui erau altele), dar eu m-aș fi uitat non-stop (aproape). Aș fi făcut nopți albe, dacă îmi permitea statutul, iar obligațiile nu m-ar fi tras de mânecă!
Am vizionat toate animațiile mapamondului, de la Adam și Eva! Minunat a fost!
Tot ce a creat Walt Disney, cu a sa minte sclipitoare de geniu, m-a întors în copilărie și mi-a bucurat suflețelul; și, trebuie să recunosc faptul că, pe foarte multe din desene nici nu le văzusem. Mdea! Mulțumesc! (nici nu știu cui să îi mulțumesc pentru lipsa de informație cronică din anii `90)
Platforma Disney+ înglobează toate (cred) companiile de producție cinematografică specializate pe diferite subdomenii, pe care Mama Disney le-a cumpărat între timp: Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, Star și, evident, producțiile Disney (pe care le deținea). Eu o numesc: Mama Disney și puii/Cloșca cu „oole” de aur!
Mulți se vor întreba de ce să ia abonament pe o astfel de platformă când se găsesc toate și online?! Am eu 3 motive babane:
A – Așa este normal și firesc! Să respecți drepturile de autor!
B – Platforma adună la un loc toate sezoanele „din ceva”, animațiile noi/vechi, filme noi/vechi etc., iar pe multe nu le cunoști (trebuie să faci cercetări pentru a le descoperi și e de porc pentru că se pierde timp). Așa, le ai acolo pe toate la botul calului! Simplu, nu?!
C – Susții financiar pe cel care îți oferă distracția!
Mai aveți voi și altele? Liber la listă! Pentru mine acestea au fost suficiente să apelez la acest serviciu.
Mickey Mouse
Nu mare mi-a fost mirarea să descopăr toate sezoanele lui Mickey Mouse, de la geneză până la Mickey Mouse Roadster Racer (preferatul băiețelului meu; d’aia îl și știu) SAU Mickey Mouse Club House, care a rulat între 2006 – 2015 în 5 sezoane (altă animație îndrăgită de cel mic) SAU The Three Musketeers din 2004.
Mie îmi place tot ce e vechi: pe old style/babe style/bătrânețe. Și, din această cauză, m-am documentat puțin despre povestea din spatele șoricelului haios îmbrăcat în pantalonii roșii, având mânușile albe și încălțămintea mare și galbenă și vă zic și vouă.
Pe scurt: debutul a fost făcut în anul 1928, când personajul a fost creat ca un înlocuitor al Iepurașului Norocos Oswald. Walt Disney, ca orice minte sclipitoare, a fost sabotat chiar de cei mai apropiați angajați (când aceștia au semnat în locul lui tăierea bugetului pentru producție). S-a văzut nevoit să regândească totul și i-a cerut desenatorului Ub Iwerks să se gândească la potențiale personaje; acesta din urmă a desenat ba un cal, ba o vacă, ba un câine, ba o pisică, dar nimic nu ii satisfăcea nevoile sclipicioase ale lui Walt. Ideea de șoricel i-a venit ca și inspirație de la un șoaricel îmblânzit de pe birou său. Tada! Așa a apărut Mickey Mouse, care, inițial, se numea Mortimer Mouse, dar la îndemnul soției s-a reorientat la Mickey, nume dat după Mickey Roonie (răposatul) – să mai ziceți voi că soțiile nu dau sfaturi bune și nu aduc noroc (eu i-am deschis lui Alex un pachet la FIFA cu Pique și un super portar… Cică! Hahahahahaaa!).
Încă mă întreb de unde i-a venit lui Walt Disney ideea de a-l crea pe Mickey, un șoricel simpatic, ce are ca animal de companie un cățel (Pluto), doi prieteni foarte buni: un rățoi (Donald) și un alt cățel (Goofy), iar ca dușman pisoiul Pete (mă rog…aici pricep). Genial!
Bon…aș vrea să punctez 3 dintre animațiile, care mi-au plăcut foarte mult:
- Society Dog Show (1939; animație de 8 minute) – Mickey sosește împreună cu Pluto la o elegantă expoziție canină. Dacă restul participanților au venit în mașini luxoase, cei doi prieteni și-au făcut apariția într-o mașină din lemn improvizată. Pluto se amorezează de Fifi, lucrurile se precipită în timpul defilării din cadrul expoziției, dar, cum tot timpul finalul este roz în desenele animate, Pluto ia medalia de „Erou”.
- Mickey’s Delayed Date (1947; animație de 7 minute) – la aceasta nu am găsit varianta completă pe Youtube. O căutați voi mai atent, dacă vreți.Mickey doarme pe canapea. A uitat complet de întâlnirea cu iubita lui, Minnie, dar cu ajutorul lui Pluto, totul se termină cu bine și Minnie îi admiră costumul pregătit pentru petrecerea tematică.
- Get a Horse (2013; animație de 7 minute) – mi-a plăcut cel mai mult. Personajele moderne își întâmpină străbunii într-un scurtmetraj și comentează „filmul” la care se uită, iar pe fundal se aud vocile de odinioară (înregistrări din arhivă). Este prima apariție a Iepurașului Norocos Oswald în 75 de ani de producție animată Disney. E musai de văzut acest filmuleț! Tibi a zis „meh” la această animație. Pe primele două de la a și b le-a savurat!
Numele meu este Raluca. Numele de scenă: Ralu! 😊)))
Sunt blogger super cunoscut, de renume internațional! 😊))))) Sau NU! Sunt la început de drum și am pășit timid pe acest nou drum de doar 5 luni. Emil a fost primul care și-a rupt din timpul său prețios, pentru a-mi povesti câteva detalii despre acest domeniu. Mulțumesc, Emil!
Sunt economist, scriu cu drag pentru un ziar din Diaspora și locuiesc liniștit într-un sat micuț, bavarez împreună cu soțul și băiețelul; deci, mă perind prin străinătățuri.
Blogul meu: https://r-confessions.godaddysites.com/?blog=y
Vă mulțumesc si vă îndemn să vă faceți și voi abonament Disney+!
Be the first to leave a reply