Sefa a intrat la apa – Little – prea motivational, prea putin amuzant
Sefa a intrat la apa – Little este un film ce pleaca de la o premisa extrem de misto: cum ar fi daca ai deveni din nou tanar. Nu daca te-ai intoarce in timp, pe cand erai tanar, ci daca ai fi tanar in anul in care te afli acum.
Eu, de exemplu, nu ar urma sa ma intorc in 2001, cand am inceput liceul, ci as deveni liceean in anul 2019. Ar trebui sa ma integrez in peisajul adolescentilor de 2019, cu tot ce decurge din acest aspect. Si da, as arata fix cum aratam eu in 2001.
Premisa ofertanta, de SF as zice (ma rog, de fantasy, ca aici modalitatea este una magica, la propriu, dar fie), dar rezultatul este unul mai mult decat dezamagitor.
Intai si intai, filmul m-a dezamagit pentru punctul sau forte: partea sa de comedie. Este tipul de comedie cu mesaj pozitiv, la care, insa, nu prea razi. E comedie doar pentru ca toate-s roz (deseori LA PROPRIU), nu pentru ca ar fi un film cu adevarat amuzant. Caci nu este.
Problema lui, insa, este data de scopul (nici macar ascuns) al filmului. Este tipul de film motivational, scris parca de cei care tin cursuri de dezvoltare personala. Tu, ca om, esti bun, altii te fac rau. Tu, insa, trebuie sa te tii tare si indiferent ce patesti sa ramai bun.
Eroina din film incepe prin a fi rea, extrem de rea, insa la final ajunge o prietena extrem de buna. Cu doar cateva zile de magie. Nu, nu e spoiler, caci nu pentru suspans te duci la acest film.
Bine, va mai zic un secret: ea a redevenit adolescenta, insa a ajuns o adolescenta de bani gata. Era bogata adulta, drept urmare s-a putut folosi de bani si in scurta ei revenire in adolescenta. Nu, n-o sa va spuna asta vreun vraci motivational, desi cam asta reiese si din acest film.
Banii n-aduc fericirea? Oh, ba o aduc. Indiferent de varsta.
Daca ma intrebati pe mine, acesta este al doilea mare defect al filmului: nu livreaza nici pe partea motivationala. Caci un om normal, de rand, care ar vrea sa aplice invatamintele din film, nu prea ar avea cum. Nici nu are bagheta magica din film, cea care a facut-o tanara pe eroina, si nici banii ei nu-i are. Sau ideea de dezvoltare personala este doar pentru bogatani?
In plus, inflatia de mesaje motivationale atrage efectul contrar. Efecte adverse, asa numesc medicii si farmacistii efectele nedorite ale medicamentelor.
Deci nici amuzant, nici motivational. Si nici foarte scurt, desi mai nou o durata de 109 minute poate fi considerata una mica. Cine stie, poate initial filmul era mai lung si, dupa montaj, a intrat nitel la apa.
Care film, apropo, se inspira dintr-unul mai vechi. Vedeti in clipul de mai jos filmele cu care Sefa a intrat la apa – Little se aseamana š
Sefa a intrat la apa – Little nu este, desi din randurile de mai sus s-ar intelege un pic asta, un film prost. Nicidecum. Este doar o idee buna aplicata prost si un film gresit marketat. Nu este enervant, este bine interpretat, nu are fracturi logice majore, nu are greseli flagrante de regie. Nu are lucruri cu adevarat gresite. O da-n bara la principalele sale puncte forte, dar nu este nici pe departe cel mai rau lucru pe care l-ai vazut ori pe care-l poti vedea in perioada asta in cinematografe. Unii, in functie de stare, s-ar putea sa-l aprecieze. In special cei care au sefi naspa si care se vor bucura, pe alocuri, de ceea ce pateste Sefa.
Sefa a intrat la apa – Little este de astazi, 12 aprilie, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de RoImage.
ps: Singurul lucru hai sa zic enervant al filmului Sefa a intrat la apa – Little: daca atat eroina principala, cat si adjuncta sa sunt negri, majoritatea glumelor sunt … cu negri. Prea multe, prea repetitive. Daca unul dintre personaje, adjunctul, era alb, glumele puteau fi mult mai variate. Nu ma deranjeaza prezenta negrilor, nu este vorba nicidecum de rasism. Dar ce e mult strica. Exact ca-n cazul mesajelor motivationale.
Da, da, š cei care au sefi naspa se vor bucura, pe alocuri, dar nu vor putea sa se exprime. Din pacate.
Poti lasa un comentariu anonim š
Mie mi-a placut. Si chiar am ras!