In the heart of the sea – In Inima marii
In the heart of the sea – In Inima marii
Introducere In the heart of the sea – In Inima marii
Vazusem trailerul acestui film de zeci de ori. Urma sa fie, dupa Star Wars, blockbuster-ul sfarsitului de an. Alte 2 elemente ma faceau sa am asteptari extrem de mari: regizorul Ron Howard (Codul lui Da Vinci, O minte sclipitoare si Rush) si faptul ca filmul este ecranizarea unei carti de succes. Cumva, atunci cand baza este o carte, asteptarile mele sunt un pic mai mari. Totusi, ma temeam de faptul ca cel putin jumatate din film a fost vazut in diversele trailere.
Rezumat In the heart of the sea – In Inima marii
In acest film vedem povestea naufragiului navei Essex, atacata de o balena ucigasa extrem de periculoasa. Povestea este relatata unei persoane extrem de interesate de poveste de catre unul dintre supravietuitorii naufragiului. Cum a ajuns nava Essex acolo, prin ce a trebuit sa treaca echipajul si cum s-a terminat totul ramane sa descoperiti singuri mergand la cinema sa il vedeti 🙂
Puncte de interes In the heart of the sea – In Inima marii
In afara de cele 2 aspecte mentionate in introducere, mai amintesc alte 3 lucruri de interes in acest film:
- O distributie mai mult decat interesanta, avandu-i in prim plan pe Chris Hemsworth (Thor din Avengers, James Hunt din The Rush), Ben Whishaw (Perfume: story of a murderer), Jamie Sives (care are legaturi interesante cu cinematografia romaneasca, jucand in O vara foarte instabila si fiind naratorul versiunii americane a filmului Crulic – Drumul spre dincolo).
- Povestea monstrului Moby Dick a avut parte de mai multe adaptari pe marile ecrane, prima datand din 1956. Cea mai recenta data din 2011, acel film neintrand insa in cinematografele din Romania.
- Este primul Moby Dick in varianta 3D, lucru care-l face foarte atractiv. In plus, este disponibil si-n format 4DX. Imi pare tipul de film care se preteaza acestui format.
Puncte tari si Puncte slabe In the heart of the sea – In Inima marii
Poate asteptarile mele vizavi de poveste erau prea mici, poate ca nu am pus mare pret pe povestea Moby Dick, insa recunosc c-am fost uimit sa constat ca principalul punct forte al acestui film NU sunt efectele vizuale 3D. Ele nu dezamagesc, dimpotriva, sunt de un nivel foarte bun, insa povestea reuseste sa te atraga intr-un mod extrem de placut. In plus, desi nu-s deloc fanul povestilor in rama, care de multe ori rapesc tot suspansul (tu ai supravietuit, stiu deja chestia asta, nu mai pot empatiza cu tine foarte mult), aici povestile se impletesc extrem de bine. Vedem, practic, povestea din spatele povestii Moby Dick. In plus, interpretarea lui Chris Hemsworth este aproape perfecta, facand de departe cel mai bun rol al sau.
Durata de 121 de minute aproape ca nu se simte, nu ai timp nici sa respiri, momentele moarte lipsind cu desavarsire.
Ce as putea spune de rau despre acest film? Aproape nimic. Nu e perfect, insa nu are puncte slabe evidente. Nu are actori care sa joace slab, nu are fracturi logice evidente, pana si povestirea-n rama, alteori daunatoare filmului (sau cel putin asa o percep eu), este perfect justificabila. Sa cerem mai mult de la efecte? Am putea, dar nu putem deloc spune ca sunt dezamagitoare. In plus, asa cum ar spune un amic, prea multe efecte 3D te distrag de la poveste, in acest caz chiar ar fi pacat.
Apropo de asta, ma intreb cat de mult as fi putut fi atent la poveste daca l-as fi vazut in 4dx?
Opinii In the heart of the sea – In Inima marii
Unul dintre cele mai bune filme ale sfarsitului de an, In the heart of the sea – In Inima marii este pe nedrept eclipsat de Jocurile Foamei, James Bond sau Star Wars. Nu are niciun minus evident, are extrem de multe puncte tari si isi asteapta cuminte spectatorii in salile de cinema. Ma rog, cat poate fi de cuminte un monstru marin.
In the heart of the sea – In Inima marii a intrat din 4 decembrie in cinematografe, fiind adus in Romania de Freeman Entertainment. Despre In the heart of the sea – In Inima marii au mai scris: Angela, Andrei Dinu, Andreea Mihaila, SuperGulia, Razvan, Raluca Uluiteanu. Salutari CINEMILE tuturor!
Be the first to leave a reply