Actorul tiff 2023 POSTER

Actorul este, din multe puncte de vedere, o exceptie. Este un serial din care eu am putut vedea doar 2 episoade. Din pacate, nu stiu unde voi putea vedea restul episoadelor, dar chiar ma voi interesa.

Spun exceptie din urmatoarele 3 motive:

  1. Eu la TIFF evit de obicei serialele. Motivul este fix acesta: nu-mi place sa vad 1-2-3 episoade si apoi sa fiu lasat cu ochii in soare. Ori in luna, daca episoadele au fost vazute seara, noaptea. Cum a fost cazul si aici.
  2. Am fost pentru prima data in locatia numita „UBB Open Air”. Situata undeva pe strada I.C. Bratianu din Cluj, locatia in sine este de-a dreptul fascinanta: pe de-o parte, esti in aer liber, te simti liber, dar pe de alta parte este usor dosnica, esti inconjurat de ziduri, inconjurat parca de intuneric. Deci esti in acelasi timp liber si claustrofob.
  3. Totodata, recunosc ca-i primul serial iranian pe care-l vad. Nu as putea sa va zic nimic despre serialele iraniene fix din acest motiv.

Insa acest articol nu-l scriu pentru a va vorbi CINEMATOGRAFIC despre serialele lor, ci pentru a va vorbi despre o idee care mi-a atras atentia. Ideea de baza, care din pacate (sau din fericire?), pare a se duce intr-o cu totul alta directie.

Asadar, avem 2 actori, Ali si Morteza, care nu presteaza in filme ori pe scene normale de teatru. Ei sunt talentati, dar produc bani altfel: ei interpreteaza diverse roluri la petreceri si evenimente ale unor oameni. In primul episod, vedem cum un mic convoi este oprit, cei 2 actori intepreteaza rolurile unor pirati, care vor sa-i jefuiasca. Totul se termina, insa, cu o cerere in casatorie. Nu va dau al doilea exemplu, il veti descoperi singuri.

Cert este ca interpretarile lor atrag atentia unei agentii misterioase, care le face o oferta. Nici daca as vrea nu v-as putea spune raspunsul lor ori cum decurg lucrurile ulterior, pentru ca aici se incheie episodul numarul 2.

Eu raman, insa, la modul in care ei isi castigau existenta. Mi se pare interesant din orice perspectiva am privi lucrurile. Eu ofer trei perspective.

Perspectiva de marketing, prima dintre ele, este urmatoarea: ei ar trebui, pe de-o parte, sa-si faca reclama, sa devina cunoscuti, insa pe de alta parte ar trebui sa nu fie atat de cunoscuti pentru ca altfel farsele lor nu ar mai avea efect. Trebuie sa fie cunoscuti si nu prea. Ok, se pot masca, deghiza, dar chiar si asa…

A doua perspectiva este legata de acele evenimente in sine. M-am intrebat, pe parcursul proiectiei, cum m-as fi simtit eu daca as fi participat la un astfel de eveniment. Oare „as fi facut pe mine de frica”? Oare „m-as fi distrat”? Serios, incerc sa-mi imaginez cum m-as comporta intr-o astfel de situatie.

A treia perspectiva este cea personala, a actorilor implicati. Cum se simt acesti actori trebuind sa faca asta? In loc sa fie aplaudati si apreciati, ei starnesc niste reactii intense, apoi lumea aplauda nu pe actori, ci evenimentul in sine. Nu stiu, mi se pare ciudat. As tinde sa spun ca este mai rau decat sa joci in reclame ori telenovele, dar nefiind actor, probabil ca nu-s cel mai in masura sa ma exprim.

Ganditi-va la situatia asta, ganditi-va daca ati apela la astfel de actori, ganditi-va cum ati reactiona daca ati participa la un astfel de eveniment. Toate acestea le veti gasi in serialul Actorul, pe care vi-l recomand. Este diferit, este amuzant si deopotriva plin de suspans, este bine interpretat. Nu stiu cum sa termina, dar chiar vreau sa aflu acest lucru.

Articolul despre filmul Actorul A FOST INCEPUT dintr-o camera a NEST INN Cluj Napoca, loc unde am stat pe toata durata TIFF 2023. Despre locatie am scris pe larg pe EmilCalinescu.EU. Mai multe detalii despre LOCATIILE NEST INN CLUJ NAPOCA (sunt mai multe si se construiesc de zor altele!) gasiti pe site-ul lor oficial si pe pagina lor de Facebook.

Etichete: , ,