Ana Marin despre Ocean’s 8: Jaf cu clasa

Unul dintre filmele care la prima vedere ai zice că este făcut de femei, cu femei, pentru femei este Ocean’s 8: Jaf cu clasa. Insa, asa cum ne-au obisnuit in ultimii doi ani, americanii cauta sa puna femei, persoane de culoare sau cu alte orientari sexuale in prim plan. Scandalul #metoo si altele de gen de la Hollywood isi pun amprenta pe felul in care se face cinematografie zilele acestea.

Practic, daca in celelalte parti din Ocean erai obisnuit ca femeia sa fie mereu momeala sau fata frumoasa a filmului, ei bine in Ocean’s 8: Jaf cu clasa vei avea parte doar de momeli si fete frumoase.

Dupa cativa ani de inchisoare Debbie Ocean se intoarce dornica de razbunare. Insa, abia pe final vei vedea varful dorintei ei, asta pentru ca filmul este bine construit si toate divele dornice de afirmare au un rol secundar in pelicula. Sandra Bullock este capul rautatilor iar gasca ei este formata din Helena Bonham Carter, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Mindy Kaling, Rihanna, Awkwafina sunt principalele personaje care se aduna in jurul planului pus la cale de Sandra Bullock – acela de a fura colierul Cartier numit Toussaint estimat la o suma de 150 milioane de dolari. Pentru a realiza acest lucru are nevoie insa sa il scoata din seiful unde cunoscuta casa de bijuterii il tine ascuns. Aici intervina Daphne Kluger (jucata de Anne Hathaway) simplitatea mentala a personajului si faptul ca este gazda celui mai mare eveniment New York-ez – The Gala Met – fabuloasa petrecere de la muzeul metropolitan al orașului o face pe aceasta perfecta in rolul de tap ispasitor. Cu multa tehnologie, rochii extravagante si multe complicaciuni artistice filmul te duce prin firul unei povesti ce pare simpla, ca pe parcurs sa afli ca Debbie facuse puscarie in locul iubitului ei un renumit distribuitor de arta Claude Becker (jucat insipid, incolor si inodor de catre Richard Armitage, pe care il stii din seria Hobbit, Into the Storm si serialul de succes Strike Back).

Claude este de fapt unul dintre cele doua personaje masculine mai importante care apar in aceasta pelicula. Al doilea personaj este John Frazier (jucat de James Corden cunoscut pentru Carpool Karaoke și pentru The Late Night Show) inspectorul de asigurari angajat sa ancheteze furtul colierului si bun prieten al familie Ocean.

Ei bine, cu un plan foarte bine pus la cale Debbie reuseste ceea ce isi propune si Claude este cel acuzat pentru furtul secolului.

Cu citat de la un critic de peste ocean 😉 „Fetelor, e ok sa spuneti ca Ocean’s 8: Jaf cu clasa este un film mediocru” – cu o tinta clara catre femei, insa cred ca cei care se vor bucura mai mult vor fi barbatii pentru ca doamnele arata exceptional, si daca vei casca bine ochii la petrecere ii vei vedea si pe Hailey Baldwin, Katie Holmes, Kendall Jenner, Kylie Jenner, Kim Kardashian West (care in cele 3 secunde cat apare pe ecran se uita fix in camera ca sa zambeasca tamp desi este personaj in plan secund si de umplutura intr-o multime de oameni), Olivia Munn, Alexander Wang, Eric West si altii. Practic, acolo unde era nevoie sa se umple spatiul pentru a se incadra in film se mai arunca cate o vedeta.

Daca esti fan al seriei vei adora ingeniozitatea si carisma fetelor, aproape la fel de naturala ca a masculilor feroci din celelalte serii. Finalul este de fapt ceea ce face sa merite toti banii vizionarii filmului.

Ocean’s 8: Jaf cu clasa este in cinematografe din 22 iunie, fiind distribuit in Romania de Vertical Entertainment.

. Niciun comentariu la Ana Marin despre Ocean’s 8: Jaf cu clasa. Categories: 2018. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.